Pregătește-te pentru joburile de mâine. Vino la Forumul Profesiile Viitorului

12 Iun. 2024, 09:12
 // Categoria: Slider // Autor:  Soroceanu Olga
12 Iun. 2024, 09:12 // Slider //  Soroceanu Olga

Vrei să afli mai multe despre animație, game design și producție multimedia? Participă la cea de-a treia ediție a Forumului Profesiile Viitorului. În cadrul evenimentului vei face o incursiune prin industriile creative, vei descoperi competențele digitale actuale și tendințele joburilor de mâine. Evenimentul va avea loc pe 20 iunie, începând cu ora 8:30 la Mediacor, în incinta USM (str. Alexei Mateevici, 60).

La forum sunt invitați peste 600 de studenți ai Programului Profesiile Viitorului, precum și absolvenți care își doresc să se familiarizeze cu specialitățile industriilor creative. 

Participanții vor interacționa cu experți din domeniile: animație, game design, producție multimedia, robotică, IT sau fashion. De asemenea, vor participa la workshopuri practice și vor explora tendințele pieței muncii din următorii ani. Mai mult, viitorii studenți vor afla detalii despre specialități, mentori și oportunitățile de studiu sau de internship în cadrul companiilor din domeniu. 

Agenda evenimentului include: 

  • Concursul Proiectelor Creative
  • Expoziția de lucrări personale ale studenților
  • Întâlniri de orientare în carieră
  • Workshop-uri specializate 
  • Discursuri și prezentări de la profesori și partenerii programului

Nu rata ocazia de a afla mai multe despre specialitățile viitorului și de a întâlni profesioniști din industria creativă. Înregistrează-te AICI! 

Despre Programul Profesiile Viitorului

Profesiile Viitorului este un program educațional inovator, lansat pentru a pregăti studenții pentru industriile creative. Programul reunește trei universități din Moldova: Universitatea de Stat din Moldova (USM), Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) și Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” (UPSC), oferind specializări în Animație, Game Design și Producție Multimedia. 

Majoritatea orelor se desfășoară la Mediacor, iar studenții învață de la profesioniști care activează pe piața industriei creative. Totodată, studenții au posibilitatea de a fi angajați din primul an de studii și de a participa la diferite concursuri, conferințe sau festivaluri internaționale. 

Programul Profesiile Viitorului este dezvoltat de Asociația Companiilor de Creație COR și Mediacor, cu suportul Proiectului Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie, sub egida Ministerului Educației și Cercetării și Ministerului Culturii, în parteneriat cu Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea Tehnică a Moldovei și Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”.

Realitatea Live

21 Iul. 2024, 17:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Iul. 2024, 17:13 // Actual //  Lupu Eduard

Administraţia Naţională (AN) Apele Române a anunţat vineri că România a solicitat majorarea debitului de apă eliberată din barajul Stânca-Costeşti, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s, pentru o perioadă de 7 zile.

”În urma solicitării părţii române, grupul operativ tehnic de la acumularea Stânca-Costeşti a aprobat şi executat majorarea debitului evacuat din acumulare, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s pentru o perioadă de 7 zile. Partea română şi cea din Republica Moldova vor monitoriza situaţia debitelor afluente (care intră în acumulare) în vederea pregătirii manevrelor ulterioare,” a transmis ANM Apele Române, potrivit news.ro.

Instituţia a precizat că reparaţia conductei prizei de rezervă de la barajul Stânca-Costeşti a fost finalizată, asigurând astfel resursele de apă necesare atât pentru alimentarea cu apă a judeţului Botoşani, cât şi pentru irigaţiile deservite de această sursă.

Din cauza secetei severe, mai multe zone din România se confruntă cu probleme în furnizarea apei, în peste 290 de localităţi fiind impuse restricţii. Majorarea debitului de apă evacuată din barajul Stânca-Costeşti este o măsură esenţială pentru a face faţă acestei situaţii critice şi pentru a asigura necesarul de apă pentru populaţie şi agricultură.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău