Premier Energy nu este de acord cu modificările la Codul Contravențional. „Vor duce la majorarea tarifelor”

28 Apr. 2021, 07:06
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
28 Apr. 2021, 07:06 // Actual //  MD Bani

Premier Energy, care furnizează energie electrică către centrul și sudul Moldovei, susține că nu este de acord cu modificările operate în codul contravențional. Potrivit companiei, aceste modificări complică și întârzie deconectarea instalațiilor electrice.

O inițiative legislativă în acest sens a fost votată fără consultarea operatorilor din sectorul energetic și ignorând avizul negativ al Agenției pentru Reglementare în Energetică (ANRE).

„Modificările operate în Codul Contravențional intră în contradicție cu actele normative de reglementare în domeniul energetic și prevederile Legii cu privire la energia electrică”, comunică Premier Energy.

Potrivit Premier Energy, modificările operate în Codul Contravențional „vor aduce după sine costuri suplimentare atât pentru furnizori, cât și pentru consumatori, conducând inevitabil la majorarea prețului reglementat de furnizare a energiei electrice”.

Parlamentul a adoptat recent un proiect propus de PSRM. Acesta presupune că furnizorii de energie electrică trebuie să anunțe neplătitorul despre deconectarea instalațiilor electrice doar după 10 zile de la data recepționării confirmate.

Persoanelor juridice li se va aplica o amendă de până la 5 mii de lei.

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 12:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Apr. 2024, 12:18 // Actual //  Lupu Eduard

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a făcut public faptul că pentru a remedia situația restanțelor salariale ale angajaților de la Calea Ferată a Moldovei, guvernul va recurge la un credit în valoare de 35 de milioane de lei. Acest credit va fi obținut de la Loteria Moldovei, o întreprindere cu capital majoritar de stat, cunoscută în principal pentru activitățile sale de jocuri de noroc.

Acești bani sunt pentru achitarea salariilor timp de o lună.

Potrivit declarațiilor ministrului Spînu, făcute în cadrul emisiunii „Cutia neagră”, această mișcare financiară este parte a unui plan de achitare a salariilor, însă nu a oferit detalii despre condițiile împrumutului oferit de Loteria Moldovei. A precizat că doar că e o decizie a consiliilor celor două companii și că există un contract. Cu toate acestea, decizia de a lua un împrumut de la Loteria Moldovei a stârnit întrebări și discuții în mediul public, cu privire la raționalitatea acestei alegeri și la implicațiile pe termen lung.

În timp ce oficialii guvernamentali au asigurat că această mișcare este parte a unei strategii gândite cu atenție pentru a asigura viabilitatea financiară a Căii Ferate a Moldovei, mulți rămân curioși să vadă cum se va derula acest proces și care vor fi efectele pe termen lung ale acestei decizii neconvenționale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău