Prețul acțiunilor la cea mai mare bancă din Moldova a „explodat”. Costă de 20 de ori mai mult față de nominal

03 Ian. 2022, 14:28
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Lupu Eduard
03 Ian. 2022, 14:28 // Bănci şi Finanţe //  Lupu Eduard

Prețul acțiunilor la cea mai mare bancă din Republica Moldova, maib a ajuns la 4000 de lei,. În urma tranzacției de astăzi au fost vândute 76 de acțiuni potrivit informațiilor Bursei de la Valori a Moldovei.

În prezent la Bursa de Valori un cumpărător vrea să cumpere 140 de acțiuni ale maib la un preț de 3800 de lei/bucata al căror preț nominal este de 200 de lei.

În prezent, valoarea contabilă a acţiunilor maib depăşeşte 5 000 de lei ($282). Acestea practic nu sunt oferite spre vânzare pe piaţa locală, întrucât acţionarii bănci vorbesc despre pregătirea activului pentru listare la o bursă din Londra, Amsterdam, Varşovia sau Bucureşti, ceea ce va determina preţul corect pentru acţiunile maib.

maib este cea mai mare bancă din Republica Moldova cu un volum al activelor de 36 de miliarde de lei. În 11 luni, banca a contabilizat un profit de 650 mil. de lei. Instituția financiară are credite acordate în sumă de 19 miliarde de lei și depozite atrase în valoare de 27,7 miliarde de lei.

Realitatea Live

23 Mai 2022, 11:12
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Mai 2022, 11:12 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

În UTA Găgăuzia a fost deschis primul centru de dezvoltare a abilităților digitale ale femeilor – Women Hub Comrat. Acum, fetele și femeile din regiunea vor avea posibilitatea de a-și dezvolta competențele în domeniul STEM și de a-și valorifica la maximum potențialul profesional!

Women Hub Comrat este un centru inovativ ce oferă șansa tuturor femeilor care activează în domeniul IT sau își doresc să înceapă o carieră în această industrie de a utiliza pe deplin spațiul de coworking al hubului, dar și multitudinea de programe dezvoltate cu scopul de a le ajuta să obțină abilitățile necesare pentru a activa în acest domeniu. Women Hub Comrat a fost lansat de către SEED FORUM MOLDOVA/IHUB, în colaborare cu UN Women, cu sprijinul financiar al Suediei, în parteneriat cu proiectul Tekwill, cu susținerea USAID.

Prin intermediul Women Hub Comrat, în cadrul programelor dedicate, fetele și femeile din regiune vor beneficia de sprijin și instruire pentru a obține joburi în companii din domeniul digital, pentru a se recalifica sau pentru a-și dezvolta propriile afaceri.

În cadrul Women Hub Comrat prioritate vor avea, în special, femeile care vor să-și dezvolte abilitățile și capacitățile tech, beneficiind de cursuri de specializare, sprijin din partea mentorilor și a comunității, acces la instrumente digitale și spațiu de coworking. Ulterior, beneficiarele vor avea posibilitate să se înregistreze pe platformele internaționale, pentru a se implica în diverse proiecte și pentru a putea contribui la dezvoltarea unor domenii importante pentru economie și societate – „FinTech”, „AgTech”, „HealthTech”, „EdTech”, „DeepTech”, „WineTech”, „FashionTech”. Femeile vor fi asistate de către specialiști, inclusiv la primele oferte de muncă sau oportunități antreprenoriale.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău