Prețurile petrolului au crescut joi cu peste 2% după ce au apărut informații că Germania renunță la țițeiul rusesc

29 Apr. 2022, 09:05
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
29 Apr. 2022, 09:05 // Actual //  Lupu Eduard

Preţurile petrolului au crescut joi, după informaţii conform cărora Germania nu se mai opune embargoului asupra petrolului rusesc, care ar putea limita şi mai mult livrările pe piaţa globală a ţiţeiului, deja tensionată, transmite Reuters.

Traderii au reacţionat la informaţiile din presă cu privire la comentariile de marţi ale ministrului german al Economiei, Robert Habeck, care a spus că cea mai mare economie a UE ar putea face faţă unui embargo al UE asupra importurilor de petrol rusesc şi că Germania speră să găsească modalităţi de a înlocui petrolul rusesc cu alte oferte.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au crescut cu 1,89 dolari, la 107,21 USD pe baril, până la ora 18:38 GMT (21:38 ora României).

Preţul ţiţeiului american West Texas Intermediate (WTI), de referinţă pe piaţa americană, a crescut cu 2,61 dolari sau cu 2,6%, până la 104,63 dolari pe baril.

Germania se bazează în mare măsură pe importurile ruseşti de energie şi s-a opus unei interdicţii complete. Înainte de războiul din Ucraina, petrolul rusesc reprezenta aproximativ o treime din aprovizionarea Germaniei.

Acum o lună, Habeck a spus că ţara şi-a redus dependenţa de petrolul rusesc la 25% din importuri.

”Ca urmare a acestui fapt, petrolul din lumea liberă va fi mai scump, iar petrolul de după Cortina de Fier va scădea şi mai mult în valoare şi va fi redus mai mult”, a declarat John Kilduff, partener la Again Capital LLC din New York.

Moscova a început să folosească exporturile de energie ca o armă în urma răspunsului Statelor Unite şi a aliaţilor la invazia Rusiei în Ucraina.

Rusia a întrerupt furnizarea de gaze către Polonia şi Bulgaria şi încearcă să împingă UE să adopte noul său sistem de plăţi pentru gaze, care implică deschiderea de conturi la Gazprombank, unde plăţile în euro sau dolari ar fi convertite în ruble.

Producţia de petrol din Rusia ar putea scădea cu până la 17% în 2022, potrivit unui document al Ministerului Economiei, văzut de Reuters, în timp ce ţara se confruntă cu sancţiunile occidentale.

În ciuda acestui deficit aşteptat, grupul de producători OPEC+, care cuprinde Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol şi aliaţi conduşi de Rusia, este de aşteptat să-şi menţină ritmul modest de creştere a producţiei atunci când se va reuni pe 5 mai, au declarat surse pentru Reuters.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

 

Realitatea Live

23 Iul. 2024, 13:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
23 Iul. 2024, 13:40 // Actual //  Lupu Eduard

Constructorul german de automobile sportive Porsche AG a redus marți estimările privind vânzările și profitabilitatea pentru acest an, din cauza lipsei de aluminiu care a obligat compania să înceteze producția anumitor modele, informează agenția Reuters.

Inundațiile care au afectat o facilitate de producție a unui important furnizor de aluminiu, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, au afectat livrările de componente de aluminiu utilizate la toate vehiculele Porsche. În aceste condiții, este posibil ca producția mai multor tipuri de vehicule să fie oprită, a precizat constructorul auto într-un comunicat de presă.

Anunțul a dus la scăderea cu 5% a cotațiilor acțiunilor Porsche.

Porsche se așteaptă acum la vânzări cuprinse între 39 și 40 de miliarde de euro în acest an, ca urmare a inundațiilor care au afectat facilitățile de producție ale unuia dintre furnizorii săi de aluminiu. Anterior, Porsche estima venituri între 40 și 42 de miliarde de euro.

De asemenea, Porsche, companie la care acționar majoritar este Volkswagen, se așteaptă în prezent la o rentabilitate a vânzărilor de până la 15% în acest an, în scădere față de estimarea anterioară de 17%. Au fost revizuite în scădere și estimările privind vânzările de automobile electrice Porsche.

Producția de vehicule Porsche ar putea fi afectată timp de mai multe săptămâni după ce furnizorul de aluminiu a declarat situație de forță majoră, o măsură invocată de companii pentru evenimentele din afara controlului lor și care le împiedică să facă afaceri. Mai multe țări europene, inclusiv Elveția, s-au confruntat cu inundații majore în ultimele săptămâni.

Revizuirea prognozelor de către Porsche vine la câteva zile după ce constructorul și-a redus ambițiile în domeniul vânzărilor de vehicule electrice, din cauza cererii sub așteptări pentru modelele de tip plug-in în Europa și China.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău