Prințul William moștenește o proprietate veche de aproape 700 de ani, în valoare de peste 1 miliard de dolari

14 Sept. 2022, 09:44
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
14 Sept. 2022, 09:44 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Forbes a estimat anul trecut averea personală a Reginei Elisabeta a II-a la aproximativ 500 de milioane de dolari, iar aceasta conține bijuterii, colecții de artă, investiții și două reședințe, Castelul Balmoral din Scoția și Casa Sandringham din Norfolk. Regina a moștenit ambele proprietăți de la tatăl ei, regele George al VI-lea, scrie CNN.

Însă cea mai mare parte a averii familiei regale – în valoare totală de cel puțin 18 miliarde de lire sterline (21 de miliarde de dolari) care cuprinde terenuri, proprietăți și investiții – trece acum pe o cale bine parcursă, veche de secole, către noul monarh, Regele Charles, și moștenitorul său.

Linia de succesiune face ca prințul William, acum primul în linia de succesiune la tronul britanic, să fie un om mult mai bogat. Viitorul rege moștenește proprietatea privată a Ducatului de Cornwall de la tatăl său. Ducatul cuprinde numeroase terenuri și proprietăți, majoritatea în sud-vestul Angliei. Construită în 1337 de regele Edward al III-lea, proprietatea valorează aproximativ 1 miliard de lire sterline (1,2 miliarde de dolari).

Veniturile produse de proprietate sunt „folosite pentru a finanța activitățile publice, private și caritabile” ale Ducelui de Cornwall, se arată pe site-ul său. Acest titlu este acum deținut de Prințul William.

De departe cea mai mare parte din averea familiei, Crown Estate, în valoare de 16,5 miliarde de lire sterline (19 miliarde de dolari), aparține acum Regelui Charles. Dar, în conformitate cu un aranjament care datează din 1760, monarhul predă toate profiturile din proprietate către guvern în schimbul unei părți, numită Grant Suveran. Proprietatea include zone vaste din centrul Londrei și din jurul Angliei, Țării Galilor și Irlandei de Nord. Are statutul de corporație și este condusă de un director executiv și comisari – sau directori neexecutivi – numiți de monarh la recomandarea primului ministru.

În ultimul an financiar, a generat un profit net de aproape 313 milioane de lire sterline (361 de milioane de dolari). Din aceasta, Trezoreria Marii Britanii i-a plătit Reginei un grant suveran de 86 de milioane de lire sterline (100 de milioane de dolari). Este echivalent cu 1,29 GBP (1,50 USD) de persoană în Regatul Unit. Majoritatea acestor bani sunt cheltuiți pentru întreținerea proprietăților familiei regale și pentru plata personalului acestora.

Grantul suveran este de obicei echivalent cu 15% din profiturile patrimoniului. Dar, în 2017, plata a fost majorată cu 25% pentru următorul deceniu pentru a ajuta la plata renovărilor la Palatul Buckingham.

Regele Charles moștenește și Ducatul de Lancaster, o proprietate privată care datează din 1265, care a fost evaluată la aproximativ 653 de milioane de lire sterline (764 de milioane de dolari), conform celor mai recente conturi ale sale. Veniturile din investițiile sale acoperă costurile oficiale care nu sunt acoperite de Grantul Suveran și ajută la sprijinirea altor membri ai familiei regale.

Realitatea Live

29 Mai 2023, 15:28
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
29 Mai 2023, 15:28 // Actual //  Lupu Eduard

Germania este una dintre cele mai căutate țări de moldoveni care aleg să muncească în străinătate datorită siguranței economice pe care o oferă.

Salariul mediu în Germania este de 44.074 de euro pe an. Salariile absolvenților de facultate (58.602 euro) sunt semnificativ mai mari decât pentru cei fără studii universitare sau universitare (41.509 euro), iar angajații cu responsabilitate personală (50.118 euro) au câștigat mai mult decât cei fără (41.143 euro).

Ce salarii oferă Germania

În medie, cele mai bine plătite locuri de muncă din Germania sunt în sectorul bancar. Salariul anual brut mediu aici este în jur de 57.631 de euro, scrie Ziarul Românesc.

Industria aerospațială ocupă locul doi cu un salariu mediu de 56.153 de euro brut pe an.

Dar, cele mai bine plătite meserii sunt în domeniul medical, cu un salariu mediu de 93.793 euro.

Sectoare precum industria ospitalității (34.195 euro brut anual), agricultura și silvicultură împreună cu pescuitul și horticultura (36.141 euro brut anual) se află la coada clasamentului.

La fel, prost plătite sunt și meseriile de ajutor de bucătar, chelneriță, recepționer, casier.

Domeniul securității IT oferă locuiri de muncă bine plătite deoarece permanent se caută dezvoltatori de software și aplicații de securitate. De fapt, este unul dintre principalele joburi căutate în 2023.

Și în domeniul educației salariile sunt destul de bune, însă o condiție clară este cunoașterea limbii germane, dar și a celei engleze.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău