Prințul William moștenește o proprietate veche de aproape 700 de ani, în valoare de peste 1 miliard de dolari

14 Sept. 2022, 09:44
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
14 Sept. 2022, 09:44 // Au Bani //  MD Bani

Forbes a estimat anul trecut averea personală a Reginei Elisabeta a II-a la aproximativ 500 de milioane de dolari, iar aceasta conține bijuterii, colecții de artă, investiții și două reședințe, Castelul Balmoral din Scoția și Casa Sandringham din Norfolk. Regina a moștenit ambele proprietăți de la tatăl ei, regele George al VI-lea, scrie CNN.

Însă cea mai mare parte a averii familiei regale – în valoare totală de cel puțin 18 miliarde de lire sterline (21 de miliarde de dolari) care cuprinde terenuri, proprietăți și investiții – trece acum pe o cale bine parcursă, veche de secole, către noul monarh, Regele Charles, și moștenitorul său.

Linia de succesiune face ca prințul William, acum primul în linia de succesiune la tronul britanic, să fie un om mult mai bogat. Viitorul rege moștenește proprietatea privată a Ducatului de Cornwall de la tatăl său. Ducatul cuprinde numeroase terenuri și proprietăți, majoritatea în sud-vestul Angliei. Construită în 1337 de regele Edward al III-lea, proprietatea valorează aproximativ 1 miliard de lire sterline (1,2 miliarde de dolari).

Veniturile produse de proprietate sunt „folosite pentru a finanța activitățile publice, private și caritabile” ale Ducelui de Cornwall, se arată pe site-ul său. Acest titlu este acum deținut de Prințul William.

De departe cea mai mare parte din averea familiei, Crown Estate, în valoare de 16,5 miliarde de lire sterline (19 miliarde de dolari), aparține acum Regelui Charles. Dar, în conformitate cu un aranjament care datează din 1760, monarhul predă toate profiturile din proprietate către guvern în schimbul unei părți, numită Grant Suveran. Proprietatea include zone vaste din centrul Londrei și din jurul Angliei, Țării Galilor și Irlandei de Nord. Are statutul de corporație și este condusă de un director executiv și comisari – sau directori neexecutivi – numiți de monarh la recomandarea primului ministru.

În ultimul an financiar, a generat un profit net de aproape 313 milioane de lire sterline (361 de milioane de dolari). Din aceasta, Trezoreria Marii Britanii i-a plătit Reginei un grant suveran de 86 de milioane de lire sterline (100 de milioane de dolari). Este echivalent cu 1,29 GBP (1,50 USD) de persoană în Regatul Unit. Majoritatea acestor bani sunt cheltuiți pentru întreținerea proprietăților familiei regale și pentru plata personalului acestora.

Grantul suveran este de obicei echivalent cu 15% din profiturile patrimoniului. Dar, în 2017, plata a fost majorată cu 25% pentru următorul deceniu pentru a ajuta la plata renovărilor la Palatul Buckingham.

Regele Charles moștenește și Ducatul de Lancaster, o proprietate privată care datează din 1265, care a fost evaluată la aproximativ 653 de milioane de lire sterline (764 de milioane de dolari), conform celor mai recente conturi ale sale. Veniturile din investițiile sale acoperă costurile oficiale care nu sunt acoperite de Grantul Suveran și ajută la sprijinirea altor membri ai familiei regale.

Realitatea Live

03 Mart. 2024, 10:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mart. 2024, 10:00 // Actual //  Lupu Eduard

Potrivit datelor Biroului Național de Statistică piața muncii în Republica Moldova este diversă or, există domenii unde numărul femeilor este cel mai mare. 10 sectoare în care femeile reprezintă o majoritate covârșitoare a angajaților:

 1. Producția de îmbrăcăminte – 89%: Industria confecțiilor este un domeniu în care femeile sunt bine reprezentate, contribuind semnificativ la procesul de producție.
 2. Asistență socială – 86%: Sectorul asistenței sociale oferă un cadru propice pentru angajarea femeilor dornice să sprijine și să ajute comunitatea.

3.  Asistență medicală – 84%: Sănătatea este un domeniu vital și femeile sunt implicate în mod activ în furnizarea îngrijirilor medicale esențiale.

 1. Poștă și livrare – 79%: Industria poștei și a serviciilor de livrare reprezintă un alt domeniu în care femeile dețin o pondere semnificativă în ceea ce privește forța de muncă.
 2. Biblioteci, arhive, muzee – 79%: Cultura și educația sunt domenii în care femeile se remarcă prin contribuțiile lor în conservarea și promovarea patrimoniului cultural.
 3. Educație – 77%: Femeile sunt larg reprezentate în sistemul de învățământ, ocupând diverse poziții, de la profesori la personal administrativ.
 4. Prelucrare piele – 77%: Industria prelucrării pielii oferă oportunități de angajare pentru femeile care sunt pricepute în arta lucrului manual.
 5. Activități juridice și contabile – 74%: Sectorul juridic și cel contabil sunt domenii în care femeile aduc expertiză și profesionalism.
 6. Turism – 72%**: Industria turismului oferă numeroase oportunități de angajare pentru femeile interesate de servicii în domeniul ospitalității și turismului.
 7. Sectorul financiar – 71%: Femeile sunt bine reprezentate în sectorul financiar, ocupând poziții de la contabili și auditori la manageri de investiții.

Pe de altă parte, există și sectoare în care prezența femeilor este mai scăzută. Iată cele mai puțin reprezentate 10 industrii:

 1. Producție de petrol și gaze – 6%
 2. Construcții – 13%
 3. Investigații și securitate – 13%
 4. Silvicultură – 15%
 5. Reparația și întreținerea mașinilor și echipamentelor – 16%
 6. Transport terestru – 18%
 7. Comerț cu transport – 18%
 8. Structuri metalice – 18%
 9. Colectarea și tratarea deșeurilor – 21%

10.Transport pe apă – 22%

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău