Producătorul auto de LUX, Mercedes, modernizează fabricile din China, Germania și Ungaria

21 Mart. 2023, 10:02
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Mart. 2023, 10:02 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Mercedes-Benz va investi în următorii ani miliarde de dolari pentru modernizarea fabricilor sale din China, Germania şi Ungaria, a anunţat revista Automobilwoche, în condiţiile în care grupul german se pregăteşte de electrificarea vehiculelor sale şi de reducerea emisiilor, transmite Reuters.

Modernizarea este menită să reducă consumul de apă şi de energie, iar în cazul tehnologiilor de vopsire – dependenţa de gaz, pentru reducerea emisiilor.

În plus, Mercedes ia în considerare extinderea unităţii sale din Tuscaloosa, Statele Unite, unde poate beneficia de subvenţiile guvernamentale (IRA- Inflation Reduction Act), a informat Automobilwoche.

Mercedes susţine că va fi pregătit să comercializeze vehicule electrice până la finalul acestui deceniu, acolo unde condiţiile de piaţă vor permite.

„Investim masiv în fabrici pentru a le moderniza”, a afirmat directorul de producţie Joerg Burzer pentru Automobilwoche, adăugând că aceste investiţii vor fi la facilităţile din Beijing în China, Rastatt în Germania şi Kecskemet în Ungaria.

Producătorul german de vehicule de lux va începe în următoarele luni lucrările la uzina din Rastatt şi va produce primul model pe platforma compactă de vehicule MMA din 2024. Numărul modelelor produse acolo va fi redus de la şapte la patru, a precizat Burzer.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

În plus, Mercedes va investi şi în modernizarea tehnologiei de vopsire a vehiculelor la fabricile Sindelfingen, Bremen şi Rastatt din Germania.

Burzer susţine că Mercedes este pregătit să răspundă oricăror schimbări ale cadrului de reglementare.

„Condiţiile generale se schimbă în întreaga lume mereu, şi va trebui să reacţionăm la aceste evoluţii”, a declarat Burzer.

În 2022, veniturile Mercedes-Benz au urcat cu 12%, la 150 miliarde de euro, de la 133,8 miliarde de euro în 2021, în timp ce vânzările au crescut cu 12%, a anunţat vineri producătorul german de vehicule de lux.

Pentru 2023, Mercedes se aşteaptă ca vânzările să fie în linie cu cele din 2022.

Realitatea Live

08 Iun. 2023, 17:04
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Iun. 2023, 17:04 // Actual //  Lupu Eduard

Premierul Dorin Recean, după vizita de la podul de la Bumbăta, a discutat cu fermierii care protestau pe traseul de la Leova. Agriculturii și-au exprimat nemulțumirea că sunt în prag de faliment și au nevoie de suportul statului, în condițiile în care prețurile mici nu le acoperă cheltuielile.

„Problema e diferența dintre costuri și cheltuieli. Tot suportul pe care l-am putut acorda din buget l-am acordat. Suntem în situația în care apelăm la ajutorul extern, dar asta nu înseamnă că banii vor veni a doua zi. Ministrul Bolea va merge în data de 20 iunie la Bruxelles și va negocia. Dânsul va trebui să demonstreze costurile”, a declarat Recean.

În replică, fermierii s-au arătat nemulțumiți de activitatea ministrului Vladimir Bolea și au declarat că acesta nu face nimic în calitate de ministru.

Drept răspuns premierul Recean a spus: „Fiecare dintre noi obosește câteodată”.

Fermierii au ieșit la protest din data de 7 iunie. Aceștia cer alocarea nu mai târziu de 1 august 2023 a compensațiilor costurilor de producere fermierilor mici și mijlocii în valoarea de cel puțin 3000 de lei per hectar la culturile agricole de primă grupă (grâu, orz, rapiță);

Restricționarea temporară prin decizia CSE a importului grâului, porumbului, rapiței și floarei soarelui în Republica Moldova din Ucraina, în condițiile în care Comisia Europeană va prelungi această restricție pentru țările din Europa de Este după 5 iunie;

Obligarea Portului Giurgiulești în perioada 1 iulie-31 decembrie 2023 să exporte doar producția agricolă de origine moldovenească;

Achitarea până la 1 iulie 2023 a tuturor datoriilor la subvențiile pentru anul 2022;

Modificarea (cu intrare în vigoare până la 10 iunie 2023) legii cu privire la Programul de rambursare a TVA, astfel încât să fie prelungit acest program până la finele anului și extins numărul de beneficiarii și sumele achitate.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău