Producătorul auto de LUX, Mercedes, modernizează fabricile din China, Germania și Ungaria

21 Mart. 2023, 10:02
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
21 Mart. 2023, 10:02 // Au Bani //  MD Bani

Mercedes-Benz va investi în următorii ani miliarde de dolari pentru modernizarea fabricilor sale din China, Germania şi Ungaria, a anunţat revista Automobilwoche, în condiţiile în care grupul german se pregăteşte de electrificarea vehiculelor sale şi de reducerea emisiilor, transmite Reuters.

Modernizarea este menită să reducă consumul de apă şi de energie, iar în cazul tehnologiilor de vopsire – dependenţa de gaz, pentru reducerea emisiilor.

În plus, Mercedes ia în considerare extinderea unităţii sale din Tuscaloosa, Statele Unite, unde poate beneficia de subvenţiile guvernamentale (IRA- Inflation Reduction Act), a informat Automobilwoche.

Mercedes susţine că va fi pregătit să comercializeze vehicule electrice până la finalul acestui deceniu, acolo unde condiţiile de piaţă vor permite.

„Investim masiv în fabrici pentru a le moderniza”, a afirmat directorul de producţie Joerg Burzer pentru Automobilwoche, adăugând că aceste investiţii vor fi la facilităţile din Beijing în China, Rastatt în Germania şi Kecskemet în Ungaria.

Producătorul german de vehicule de lux va începe în următoarele luni lucrările la uzina din Rastatt şi va produce primul model pe platforma compactă de vehicule MMA din 2024. Numărul modelelor produse acolo va fi redus de la şapte la patru, a precizat Burzer.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

În plus, Mercedes va investi şi în modernizarea tehnologiei de vopsire a vehiculelor la fabricile Sindelfingen, Bremen şi Rastatt din Germania.

Burzer susţine că Mercedes este pregătit să răspundă oricăror schimbări ale cadrului de reglementare.

„Condiţiile generale se schimbă în întreaga lume mereu, şi va trebui să reacţionăm la aceste evoluţii”, a declarat Burzer.

În 2022, veniturile Mercedes-Benz au urcat cu 12%, la 150 miliarde de euro, de la 133,8 miliarde de euro în 2021, în timp ce vânzările au crescut cu 12%, a anunţat vineri producătorul german de vehicule de lux.

Pentru 2023, Mercedes se aşteaptă ca vânzările să fie în linie cu cele din 2022.

Realitatea Live

27 Feb. 2024, 16:05
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Feb. 2024, 16:05 // Actual //  Lupu Eduard

Preţul uleiului de măsline în Uniunea Europeană era în ianuarie 2024 cu 50% mai ridicat decât în luna similară din 2023, arată datele publicate marţi de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

În ianuarie 2024, toate statele membre UE au raportat majorări anuale ale preţurilor la uleiul de măsline, cel mai semnificativ avans fiind în Portugalia (69% comparativ cu ianuarie 2023), Grecia (67%) şi Spania (63%).

În contrast, cele mai mici creşteri de preţuri s-au înregistrat în România (13%), Irlanda (16%) şi Ţările de Jos (18%).

Preţul uleiului de măsline a explodat în semestrul doi din 2023, cu o creştere de 37% în august (comparativ cu august 2022). Tendinţa s-a accelerat în septembrie (44%) şi octombrie (50%), iar vârful s-a înregistrat în noiembrie 2023 (un avans de 51% faţă de noiembrie 2022). În decembrie s-a înregistrat o uşoară încetinire, preţurile fiind cu 47% mai ridicate (comparativ cu decembrie 2022).

La sfârșitul anului trecut, fermierii greci s-au plâns că producția de măsline în sezonul de toamnă 2023 a fost deosebit de proastă, comparativ cu anii precedenți.

Majoritatea proprietarilor de măslini au remarcat încă din vara anului 2023 că fructele se dezvoltă prost sau lipsesc cu desăvârșire acolo unde erau în exces în anii precedenți.

Problema subproducției, ca și în 2022, a apărut din cauza secetei prelungite, a faptului că „n-a plouat la timp”. În unele regiuni sau insule din Grecia, precum Creta, măslinele au crescut în proporție de 100% subdezvoltate, la dimensiunea unui sâmbure, și sunt imposibil de recoltat sau de folosit.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău