Proiect inedit: Alexandru Bordea lansează un program de instruire și mentorat pentru startuperi. Participare GRATUITĂ

29 Oct. 2021, 15:04
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Otilia Cotruța
29 Oct. 2021, 15:04 // Bani și Afaceri //  Otilia Cotruța

Business Trainerul Alexandru Bordea a venit cu o provocare pentru startuperii din Republica Moldova: STARTUP ÎN 30 DE ZILE. Este un proiect unic, prin care și-a propus să facă public public ceea ce le reușește în privat la mii de antreprenori.

10 StartUp-eri, în 30 de zile, cu sau fără idee de business, vor parcurge calea de antreprenor de la zero la profit.

„Dacă tot ai căutat scuze prin lipsa de bani, de oportunități și idei, e cazul să îți încerci norocul.
Voi oferi suport informativ și mentorat personal în cele 30 de zile de competiție.”, scrie Alexandru Bordea pe rețelele de socializare.

Acesta a lăsat și un link pentru înregistrări: https://forms.gle/Gs9UJBiET9kBn3u69

Premiul mare pentru participanți este propriul profit!
Câștigătorul va primi și 1 an de mentorat.

Contactat de redacția Bani.md, Bordea a explicat că „Ideea acestui proiect a venit în urma realizării că foarte multă lume a înțeles că există oportunități, însă nu am înțeles anume „Ce” sau „Cum” trebuie să facă asta.

De ce acum? Pentru că atunci când îți vine o idee, trebuie să o implementezi imediat. Așa și am făcut. Acționăm exact cum îi instruim pe alții să acționeze.

Programul de instruire propus este gratuit. Avem posibilitatea de a demonstra o dată în plus celor care spun că nu au bani ca să înceapă o afacere, că este posibil și fără bani.

Dat fiind faptul că pe unii îi împiedică și investițiile în instruire, noi, echipa „Bridge” oferim, inclusiv, mentorat și implicare absolut gratuit. Și investițiile în afacere vor fi minime.”

 

Realitatea Live

05 Iun. 2023, 16:26
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
05 Iun. 2023, 16:26 // Actual //  Lupu Eduard

În timp ce majoritatea consumatorilor achită un tarif de 29,27 de lei pentru metrul cub de gaz, mai mulți agenți economici, circa 70 la număr, achită un tarif de 11-14 lei pentru metrul cub. Directorul Energocom, Victor Bînzari a declarat pentru BANI.MD că respectivele companii care „livrează gaz mai ieftin lucrează cu ziua de astăzi. Din moment ce prețurile la Energocom vor fi egale cu cele de pe piață, acestea nu se vor mai regăsi”.

Cinci companii care livrează gaz mai ieftin au parteneri de la Bursa Română de Mărfuri de la care cumpără metan după care îl transportă în Republica Moldova și îl vând celor cu care au perfectate contracte.

Este vorba de cinci companii, care au fost făcute publice de liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi. Este vorba de npc, sd-energy, transautogaz, n-gaz și rotalingaz.

„Atunci când la bursă prețurile erau foarte mari, în Republica Moldova a fost stabilit un preț plafonat 29,27 de lei. Asta deși erau perioade când prețurile la bursă erau de 340 mia de metri, în timp ce Moldovagaz cumpăra și cu 1800 de dolari mia de metri cubi. Respectiv prețul de procurare, plus furnizarea și distribuția aducea costul real pentru consumatori la circa 40 de lei, dar ANRE a stabilit un preț unificat de 29,27 de lei metrul cub de lei și toate aceste devieri acum trebuie să fie recuperate de furnizorul de gaze”, a explicat Bînzari.

Directorul Energocom susține că, pe de o parte statul a plafonat prețul și a oferit subvenții către consumatori finali și au beneficiat de ele toți consumatorii. „Acum prețul la bursă s-a redus or, devierile trebuie recuperate. Acum sunt clienți pe piață care vând la prețul de bursă și o parte dintre consumatori pleacă la ei, iar dacă la bursă va fi mai scump vor vrea să revină la Modovagaz. Aceste companii vor să câștige permanent din piață și nu vor să-și asume responsabilitatea de jucători cinstiți. Ei doar profită. Un exemplu este și cu companiile energetice care atunci când a crescut prețul la bursă au dispărut din piață pentru că au jucat pe piața nereglementată”, a spus Bînzari.

„Sunt oportuniști care lucrează doar acum. Dacă în scurt timp prețurile Energom vor fi similare cu cele de pe piață cu siguranță aceste companii nu-și vor regăsi locul în piață”, a mai adăugat Bînzari.

Ba mai mult, ultima decizie luată de CSE, de la sfârșitul lunii mai, obligă întreprinderile care renunță la piața reglementată și cumpără gaze naturale de pe piața liberă să plătească devierile financiare neachitate. „Când un consumator iese pe piața liberă și vrea să beneficieze de prețuri mai mici la gaz, povara devierilor trebuie să o ia cu el, dar nu să o lase celorlalți consumatori”, a argumentat ministrul energiei, Victor Parlicov noile reguli.

Cel mai interesant este că piața energetică este liberalizată. Republica Moldova și-a asumat acest lucru față de UE.

Piața gazelor din Republica Moldova este liberalizată și, respectiv oricine își poate lua licență care costă 3200 de leii și poate livra metan consumatorilor.

Legislația prevede asigurarea unui acces transparent la rețelele de transport al gazelor naturale, inclusiv în legătură cu tranzacțiile transfrontaliere și instituirea unor proceduri unice de cooperare dintre operatorii de sistem din Republica Moldova și operatorii de sistem din țările vecine, la capitolul interoperabilitatea și schimbului de date.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău