Protestul anunțat de fermieri l-a speriat pe Bolea! Anunță noi măsuri de suport, dar după discuția cu Recean

17 Nov. 2023, 14:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
17 Nov. 2023, 14:14 // Actual //  Lupu Eduard

Ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, se angajează să găsească soluții pentru problemele agricultorilor și să evite protestul anunțat pentru 22 noiembrie. După o întâlnire de aproximativ 40 de minute cu reprezentanții asociațiilor de fermieri, ministrul a luat o pauză pentru a discuta soluții cu prim-ministrul Dorin Recean.

Patru puncte-cheie au fost discutate astăzi cu agricultorii reprezentați de Forta Fermierilor, iar ministrul Bolea a anunțat că se vor finaliza analizele a 2400 de dosare în prima fază până la ora 15:30, iar transferurile de plată către agricultori vor începe cel mai probabil de luni. Aceste plăți vor beneficia în jur de 2400 de agricultori mici și micro, care au procesat o suprafață nu mai mare de 1500 de hectare.

Ministrul Agriculturii a recunoscut gravitatea problemelor cu care se confruntă agricultorii și a subliniat necesitatea unor măsuri precise și operative pentru a evita falimentarea și prăbușirea acestora. În acest scop, a fost creat un grup de lucru care implică reprezentanți ai Ministerului Economiei, Ministerului Agriculturii, Ministerului Finanțelor și Federației Forta Fermierilor.

„Am vorbit astăzi cu agricultorii. Problemele sunt foarte mari și reale. Măsurile care trebuie întreprinse pentru a evita falimentarea sau prăbușirea agricultorilor trebuie să fie extrem de țintite, operative și să corespundă nevoilor agricultorilor care se află în astfel de situații”, a declarat ministrul Bolea.

Asociația „Forta Fermierilor” și Federația Națională a Fermierilor au anunțat că pe 22 noiembrie va avea loc un protest masiv, cu fermieri din mai multe raioane care vor aduce tehnică agricolă la Chișinău. Fermierii își cer scuze pentru eventualele inconveniente, subliniind că mulți producători agricoli sunt în pragul falimentului și al disperării și nu au altă opțiune decât să își facă auzită vocea prin acest protest.

 

Realitatea Live

20 Iul. 2024, 09:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
20 Iul. 2024, 09:56 // Actual //  Lupu Eduard

Grecia a urcat o poziție în topul preferințelor turiștilor, fiind plasată acum pe locul patru. 75% dintre cetățenii de pe continent și-au exprimat dorința de a vizita statul elen în următoarele luni, înregistrând o creștere de șase puncte procentuale față de anul trecut.

În plus, Grecia este în top și în privința creșterii cheltuielilor turiștilor europeni în primul semestru din 2024, conform celui mai recent studiu al European Travel Commission (ETC). Cheltuielile de călătorie au crescut cu 25% în Grecia și Spania, cu 20% în Italia și cu 16% în Franța, toate destinațiile mediteraneene fiind în fruntea listei vizitatorilor europeni.

Studiul arată o creștere semnificativă a interesului pentru călătorii în rândul europenilor în perioada iunie-noiembrie 2024, pe fondul cererii solide din partea turiștilor spanioli, italieni și britanici. În toate cele trei țări, opt din zece respondenți au indicat că intenționează să călătorească în perioada menționată.

De asemenea, 36% dintre europeni vor să facă cel puțin o călătorie în următoarele luni, o creștere de 6% față de anul trecut. Alți 33% vor să facă o a doua călătorie, iar 24% trei sau mai multe călătorii.

Cererea pentru destinațiile mediteraneene este la un nivel ridicat, cei mai mulți turiști europeni (45%) preferând zonele însorite pentru viitoarea lor vacanță. Interesul pentru sudul Europei este la un nivel stabil comparativ cu 2023, dar a scăzut cu 10% față de 2022, nu și în Grecia. Crește în continuare cererea pentru destinațiile din vestul și nordul Europei, cu 18% și, respectiv, 13%.

Spania și Italia sunt principalele alegeri ale turiștilor europeni, fiecare fiind preferată de 8% dintre respondenți. Ele sunt urmate de Franța (7%) și Grecia (6%).

Vizitatorii sunt interesați în următoarele șase luni de „soare și mare” (19%), „cultură și patrimoniu” (17%), „natură și excursii” (14%) și „city breaks” (13%).

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău