Putin, cu spatele la zid! Va preda puterea sau va fi dat jos

20 Ian. 2023, 15:57
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
20 Ian. 2023, 15:57 // Actual //  Lupu Eduard

Vladimir Putin își va nominaliza succesorul ales în acest an, altfel riscă să fie înlăturat deoarece popularitatea sa continuă să scadă pe fondul unei serii de înfrângeri militare în Ucraina, susține fostul său aliat, scrie dailymail.com.

Vladimir Putin va încerca să predea puterea unui moștenitor ales și să se retragă în „palatul” său de 1 miliard de lire sterline la Marea Neagră, mai degrabă decât să riște soarta tiranilor înlăturaţi precum Muammar Gaddafi, a declarat Abbas Galliamov, un fost apropiat al  liderului de la Kremlin care îi scria discursurile al lui Putin.

Puitn va încerca să cedeze puterea unui succesor tehnocrat

Mai mult, el a afirmat că Putin va încerca să cedeze puterea unui succesor tehnocrat, ca apoi să negocieze încheierea războiului din Ucraina și, de asemenea, să nu ia parte la alegerile care sunt planificate pentru 2024.

El a spus că „despotul rus va nominaliza probabil unul dintre loiali săi, cum ar fi primarul Moscovei, Serghei Sobianin, premierul Mihail Mișușin sau adjunctul șefului său de stat major, Dimitri Kuzak”.

Putin s-a speriat de ascensiunea lui Evgheni Prigojin, unul dintre proprietarii grupului de mercenari Wagner. De la începutul războiului, Prigozhin a luptat pentru mai multă putere și resurse, ceea ce arată dorința sa de a-l împinge pe Putin la o parte.

Sursa a declarat că „întregul aparat al lui Putin se uită cu îngrijorare la Prigozhin, deoarece se teme că acesta va veni după ei. Putin chiar ar putea să nu fie reales dacă va candida din nou. El ar încerca să falsifice rezultatul, dar acesta este un risc prea mare pentru sistem. El ar putea numi o persoană de încredere ca președinte, dacă ar putea câștiga alegerile. Cu toate acestea, va trebui să negocieze și va Ucraina și Occidentul”

Ei se tem să nu fie măcelăriți cu barosul lui Prigojin

La începutul acestei luni, experții militari britanici au estimat că Putin ar putea avea o revoluție pe cap în următoarele două luni, dacă nu reușește să schimbe în bine situația din Ucraina.

„Rușii încearcă să epuizeze voința ucrainenilor de a rezista prin bombardarea orașelor ucrainene și prin uciderea în număr mare a soldaților ucraineni. Acum depinde cu adevărat de ucraineni să continue să-i atace pe ruși și să ucidă cât mai mulți ruși pentru a epuiza și forțele lor. Deci, într-un fel, suntem într-un fel de război de uzură care s-ar putea dezvolta potențial, de o parte sau de alta”.

„Putin este destul de îngrijorat de impactul pierderilor pe scară largă asupra unor orașe precum Moscova și Sankt Petersburg și de aceea s-a concentrat foarte mult pe recrutarea din unele zone periferice, cum ar fi Siberia”, a adăugat el.

„Am văzut mișcări de protest civil fără precedent care au loc în unele dintre aceste zone periferice. Ele nu primesc prea multă atenție, deoarece mass-media din Rusia abia dacă le acoperă”, mai spune acesta.

„Acești oameni chiar pot câștiga alegerile”, a spus el. „Dar atunci vor trebui să negocieze cu Ucraina, cu Occidentul și să scoată din impas sistemul”, a mai spus Abbas Galliamov.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

22 Mart. 2023, 17:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Mart. 2023, 17:45 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Reconstruirea economiei Ucrainei, după invazia declanşată de Rusia în urmă cu un an, este estimată în prezent să coste 411 miliarde de euro, de 2,6 ori mai mult decât Produsul Intern Brut al Ucrainei în anul 2022, arată un nou studiu realizat de Banca Mondială, Naţiunile Unite, Comisia Europeană şi Ucraina, transmite Reuters.

Potrivit informațiilor, estimarea acoperă un an de la debutul invaziei ruseşti şi cuantifică pagubele fizice directe provocate infrastructurii şi clădirilor, impactul asupra vieţii şi mijloacelor de trai ale oamenilor precum şi costul reconstrucţiei.

Suma de 411 miliarde de dolari reprezintă o revizuire dramatică faţă de estimarea anterioară de 349 miliarde de dolari, avansată de Banca Mondială în luna septembrie a anului trecut.

Noua estimare vine la o zi după ce Fondul Monetar Internaţional (FMI) a anunţat că a ajuns la un acord cu Guvernul ucrainean pentru un acord pe patru ani în valoare totală de 15,6 miliarde de dolari. Acordul cu FMI ar putea permite autorităţilor de la Kiev să obţină ajutoare suplimentare, în valoare de miliarde de dolari, de la alte organisme, după ce va fi aprobat de boardul FMI, în următoarele săptămâni.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Potrivit unei evaluări rapide cu privire la nevoile urgente, Ucraina va avea nevoie de 14 miliarde de dolari pentru reconstrucţia prioritară în 2023, ceea ce va necesita o finanţare de 11 miliarde de dolari peste ceea ce este prevăzut în bugetul Ucrainei pentru acest an.

Aproximativ 22% din necesităţile de reconstrucţie sunt în sectorul transportului, în timp ce 17% sunt în domeniul locuinţelor, 11% în sectorul energiei şi 7% în agricultură.

Comparativ cu precedentele estimări, cea mai mare revizuire a fost realizată în ceea ce priveşte necesităţile din sectorul energiei, unde pagubele sunt acum de cinci ori peste nivelul din luna iunie 2022, susţine Banca Mondială. Cele mai mari creşteri au fost în regiunile de pe linia frontului precum Doneţk, Harkov, Lugansk şi Herson, care au fost vizate cu precădere de atacurile cu rachete ruseşti începând din luna octombrie.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău