Putin, cu spatele la zid! Va preda puterea sau va fi dat jos

20 Ian. 2023, 15:57
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
20 Ian. 2023, 15:57 // Actual //  Lupu Eduard

Vladimir Putin își va nominaliza succesorul ales în acest an, altfel riscă să fie înlăturat deoarece popularitatea sa continuă să scadă pe fondul unei serii de înfrângeri militare în Ucraina, susține fostul său aliat, scrie dailymail.com.

Vladimir Putin va încerca să predea puterea unui moștenitor ales și să se retragă în „palatul” său de 1 miliard de lire sterline la Marea Neagră, mai degrabă decât să riște soarta tiranilor înlăturaţi precum Muammar Gaddafi, a declarat Abbas Galliamov, un fost apropiat al  liderului de la Kremlin care îi scria discursurile al lui Putin.

Puitn va încerca să cedeze puterea unui succesor tehnocrat

Mai mult, el a afirmat că Putin va încerca să cedeze puterea unui succesor tehnocrat, ca apoi să negocieze încheierea războiului din Ucraina și, de asemenea, să nu ia parte la alegerile care sunt planificate pentru 2024.

El a spus că „despotul rus va nominaliza probabil unul dintre loiali săi, cum ar fi primarul Moscovei, Serghei Sobianin, premierul Mihail Mișușin sau adjunctul șefului său de stat major, Dimitri Kuzak”.

Putin s-a speriat de ascensiunea lui Evgheni Prigojin, unul dintre proprietarii grupului de mercenari Wagner. De la începutul războiului, Prigozhin a luptat pentru mai multă putere și resurse, ceea ce arată dorința sa de a-l împinge pe Putin la o parte.

Sursa a declarat că „întregul aparat al lui Putin se uită cu îngrijorare la Prigozhin, deoarece se teme că acesta va veni după ei. Putin chiar ar putea să nu fie reales dacă va candida din nou. El ar încerca să falsifice rezultatul, dar acesta este un risc prea mare pentru sistem. El ar putea numi o persoană de încredere ca președinte, dacă ar putea câștiga alegerile. Cu toate acestea, va trebui să negocieze și va Ucraina și Occidentul”

Ei se tem să nu fie măcelăriți cu barosul lui Prigojin

La începutul acestei luni, experții militari britanici au estimat că Putin ar putea avea o revoluție pe cap în următoarele două luni, dacă nu reușește să schimbe în bine situația din Ucraina.

„Rușii încearcă să epuizeze voința ucrainenilor de a rezista prin bombardarea orașelor ucrainene și prin uciderea în număr mare a soldaților ucraineni. Acum depinde cu adevărat de ucraineni să continue să-i atace pe ruși și să ucidă cât mai mulți ruși pentru a epuiza și forțele lor. Deci, într-un fel, suntem într-un fel de război de uzură care s-ar putea dezvolta potențial, de o parte sau de alta”.

„Putin este destul de îngrijorat de impactul pierderilor pe scară largă asupra unor orașe precum Moscova și Sankt Petersburg și de aceea s-a concentrat foarte mult pe recrutarea din unele zone periferice, cum ar fi Siberia”, a adăugat el.

„Am văzut mișcări de protest civil fără precedent care au loc în unele dintre aceste zone periferice. Ele nu primesc prea multă atenție, deoarece mass-media din Rusia abia dacă le acoperă”, mai spune acesta.

„Acești oameni chiar pot câștiga alegerile”, a spus el. „Dar atunci vor trebui să negocieze cu Ucraina, cu Occidentul și să scoată din impas sistemul”, a mai spus Abbas Galliamov.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

21 Iul. 2024, 17:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Iul. 2024, 17:13 // Actual //  Lupu Eduard

Administraţia Naţională (AN) Apele Române a anunţat vineri că România a solicitat majorarea debitului de apă eliberată din barajul Stânca-Costeşti, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s, pentru o perioadă de 7 zile.

”În urma solicitării părţii române, grupul operativ tehnic de la acumularea Stânca-Costeşti a aprobat şi executat majorarea debitului evacuat din acumulare, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s pentru o perioadă de 7 zile. Partea română şi cea din Republica Moldova vor monitoriza situaţia debitelor afluente (care intră în acumulare) în vederea pregătirii manevrelor ulterioare,” a transmis ANM Apele Române, potrivit news.ro.

Instituţia a precizat că reparaţia conductei prizei de rezervă de la barajul Stânca-Costeşti a fost finalizată, asigurând astfel resursele de apă necesare atât pentru alimentarea cu apă a judeţului Botoşani, cât şi pentru irigaţiile deservite de această sursă.

Din cauza secetei severe, mai multe zone din România se confruntă cu probleme în furnizarea apei, în peste 290 de localităţi fiind impuse restricţii. Majorarea debitului de apă evacuată din barajul Stânca-Costeşti este o măsură esenţială pentru a face faţă acestei situaţii critice şi pentru a asigura necesarul de apă pentru populaţie şi agricultură.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău