Gigantul Google anunță concedieri masive în întreaga lume! 12 mii de angajați vor rămâne fără job

20 Ian. 2023, 15:50
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
20 Ian. 2023, 15:50 // Actual //  Lupu Eduard

Google va concedia aproximativ 12 mii de angajați la nivel global (peste 6% din total). Argumentează că în ultimii ani “se pregătise pentru altă realitate economică decât cea din prezent”. Și Microsoft a anunțat o decizie similară săptămâna aceasta.

Sundar Pichai, directorul executiv al Alphabet (compania-mamă a Google), a precizat într-un email transmis angajaților și preluat de agențiile internaționale de presă că sunt vizate toate departamentele ale companiei, din întreaga lume, inclusiv cele de resurse umane, producție, funcții corporative și inginerie. Pichai a transmis că își asumă “întreaga responsabilitate pentru deciziile care au adus compania în acest punct“.

“Trebuie acum să ne concentrăm atenția, să ne recalculăm costurile, și să ne îndreptăm abilitățile și capitalul către cele mai importante priorități“, a mai declarat acesta, menționând că Alphabet “are acum în față o oportunitate substanțială“, referindu-se la dezvoltarea inteligenței artificiale, considerat un domeniu-cheie, având în vedere că Google se confruntă cu un avans al celorlalte companii concurente pe piață.

În luna octombrie a anului trecut, compania a raportat venituri sub așteptările analiștilor. Profitul generat a scăzut cu până la 27% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, la 13,9 miliarde de dolari. Sundar Pichai a avertizat atunci că Google va reduce din cheltuieli. Un alt director al Alphabet a precizat că va reduce, în ultimul trimestru al anului trecut, cu mai mult de jumătate numărul de noi locuri de muncă disponibile.

Google a adoptat în ultimele luni ale anului trecut o serie de decizii în vederea reducerii costurilor, printre care amânarea următoarei generații de laptopuri Pixelbook și renunțarea la serviciul Stadia. În această săptămână, Microsoft a anunțat, de asemenea, că face zece mii de concedieri până la sfârșitul celui de-al treilea trimestru din acest an. În noiembrie, și compania Meta (Facebook) a anunțat că va concedia peste 11 mii de persoane, circa 13% din totalul numărului de angajați, în cadrul unui plan de reducere a cheltuielilor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

22 Mart. 2023, 17:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Mart. 2023, 17:45 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Reconstruirea economiei Ucrainei, după invazia declanşată de Rusia în urmă cu un an, este estimată în prezent să coste 411 miliarde de euro, de 2,6 ori mai mult decât Produsul Intern Brut al Ucrainei în anul 2022, arată un nou studiu realizat de Banca Mondială, Naţiunile Unite, Comisia Europeană şi Ucraina, transmite Reuters.

Potrivit informațiilor, estimarea acoperă un an de la debutul invaziei ruseşti şi cuantifică pagubele fizice directe provocate infrastructurii şi clădirilor, impactul asupra vieţii şi mijloacelor de trai ale oamenilor precum şi costul reconstrucţiei.

Suma de 411 miliarde de dolari reprezintă o revizuire dramatică faţă de estimarea anterioară de 349 miliarde de dolari, avansată de Banca Mondială în luna septembrie a anului trecut.

Noua estimare vine la o zi după ce Fondul Monetar Internaţional (FMI) a anunţat că a ajuns la un acord cu Guvernul ucrainean pentru un acord pe patru ani în valoare totală de 15,6 miliarde de dolari. Acordul cu FMI ar putea permite autorităţilor de la Kiev să obţină ajutoare suplimentare, în valoare de miliarde de dolari, de la alte organisme, după ce va fi aprobat de boardul FMI, în următoarele săptămâni.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Potrivit unei evaluări rapide cu privire la nevoile urgente, Ucraina va avea nevoie de 14 miliarde de dolari pentru reconstrucţia prioritară în 2023, ceea ce va necesita o finanţare de 11 miliarde de dolari peste ceea ce este prevăzut în bugetul Ucrainei pentru acest an.

Aproximativ 22% din necesităţile de reconstrucţie sunt în sectorul transportului, în timp ce 17% sunt în domeniul locuinţelor, 11% în sectorul energiei şi 7% în agricultură.

Comparativ cu precedentele estimări, cea mai mare revizuire a fost realizată în ceea ce priveşte necesităţile din sectorul energiei, unde pagubele sunt acum de cinci ori peste nivelul din luna iunie 2022, susţine Banca Mondială. Cele mai mari creşteri au fost în regiunile de pe linia frontului precum Doneţk, Harkov, Lugansk şi Herson, care au fost vizate cu precădere de atacurile cu rachete ruseşti începând din luna octombrie.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău