Putin pregătește la iarnă o surpriză guvernării de la Chișinău. Fostul premier Ion Sturza spune despre ce este vorba

07 Sept. 2022, 17:04
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Sept. 2022, 17:04 // Actual //  Lupu Eduard

Se creează impresia că Federația Rusă deja a luat decizia de a deconecta gazul pentru Republica Moldova, în speranța ca va crea o penurie de gaz pe malul drept și va declanșa un schimb de regim la Chișinău. Este absolut fals, a declarat fostul premier și actualul om de afaceri Ion Sturza.

Potrivit omului de afaceri, Republica Moldova are posibilitatea tehnică de a avea minimul necesar de gaz. „Necesitatea este de vreo 50 mil. metri cubi pe lună. Or, capacitatea gazoductului Iași-Chișinău este de 80 mil. metru cubi. Sunt posibilități de aducere a gazului prin nordul Ucrainei. La capitolul energie există un back up cu țara vecină, deci este posibil”.

„Se pare că regimului de la Kremlin nu-i pasă de locuitorii din stânga Nistrului și vrea cu tot dinadinsul să deconecteze gazul. Dacă se vrea aducerea „Ruskii mir” prin sistarea livrărilor de gaze în stânga Nistrului să o facă. Nimic la Gazprom nu se decide la nivel comercial, totul se hotărăște la Kremlin pe criterii politice”, a punctat omul de afaceri Ion Sturza.

În octombrie anul trecut Moldovagaz a semnat un contract pe cinci ani cu Gazprom, însă până la ajungerea la înțelegere, concernul rus a redus livrările de gaz Republicii Moldova. O condiție la semnarea contractului a fost auditarea datoriei de 709 mil. USD până la sfârșitul lunii mai. Raportul privind auditarea datoriei urmează să fie prezentat în ianuarie 2023.

Realitatea Live

08 Dec. 2022, 16:18
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
08 Dec. 2022, 16:18 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

O transmisiune include PATRU componente principale și peste 20 de platforme de difuzare concomitent.

  1. Difuzarea evenimentului pe rlive.md și în mod automat pe realitatea.md, bani.md, rupor.md (ru), moldovalive.md (eng); Transmisiunile sunt păstrate în arhiva rlive.md și pot fi accesate sau descărcate oricând, fără limitări de acces tehnic sau de abonament.
  2. Transmisiunile sunt difuzate în direct pe pagina de Facebook sau Youtube ale beneficiarului și pe rețelele sociale ale platformelor grupului Realitatea – realitatea.md, rlive.md, bani.md, rupor.md, moldovalive.md.
  3. Difuzarea evenimentului pe RLIVE TV (2 difuzări minim); RLIVE TV este distribuit de toate rețelele de cablu și IPTV, ceea ce asigură o acoperire de peste 80% din țară. De asemenea, RLIVE TV este distribuit online pe site-urile de știri diez.md, deschide.md, ziarulnational.md, nordnews.md, zugo.md, paranteze.md, moldova.org, newsmaker.md, economica.net (România) și realitatea.md, rlive.md, bani.md, rupor.md, moldovalive.md.
  4. Publicarea de comunicate sau știri din evenimente; Fiecare transmisiune live va fi susținută de publicarea comunicatului sau a unei știri din eveniment pe realitatea.md sau la solicitare, suplimentar, pe – bani.md (română), rupor.md (rusă), moldovalive.md (engleză). Știrile sau comunicatele, în mod automat sunt difuzate și pe rețelele sociale ale realitatea.md.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește-ne pe TELEGRAM!

Suplimentar, la solicitare, se poate realiza Ora de LIVE cu Traian; Reportaj de la eveniment cu plasare pe realitatea.md, bani.md, rupor.md (ru), moldovalive.md (eng) și RLIVE TV; Feedback de la participanți (înregistrare video + editare video); sau orice Servicii de comunicare – comunicate, SMM, Infografii, Videografii, Animație 2D, etc.

Pentru mai multe detalii, contactați-ne pe publicitate@realitatea.md

P.

 

 

 

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău