Putin vrea să-l facă pe Erdogan șeful gazelor pentru Europa

14 Oct. 2022, 12:08
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
14 Oct. 2022, 12:08 // Actual //  Lupu Eduard

Președintele rus Vladimir Putin a spus ieri că omologul său Tayyip Erdogan este cel mai de încredere pentru a stabili o soluție de livrare a gazului natural spre Uniunea Europeană și a propus să se creeze un centru al furnizorilor în Turcia, potrivit Reuters.

Propunerea vine în contextul în care se crede că Rusia încearcă să își mențină avantajul asupra furnizării de energie în Europa. “Acest centru-nod, pe care am putea să îl creăm împreună, va fi o platformă pentru furnizori și, în egală măsură, pentru stabilirea prețului, pentru că acesta a devenit un punct de discuție foarte important,” i-a spus Putin lui Erdogan la întâlnirea lor din Kazakhstan, potrivit Reuters. “Astăzi prețurile au crescut până la cer; am putea să le aducem la nivelul normal al pieței fără să fie nevoie de implicări politice.”

Putin a sugerat miercuri că Rusia ar putea crea un nod major pentru gaz natural în Turcia, redirecționând gazul care ar fi trebuit să ajungă în Europa prin conducta Nord Stream, afectată de o explozie recentă și de diverse necesități de mentenanță. Autoritățile daneze și suedeze investighează explozia pentru a determina dacă a existat un act de sabotaj, însă până acum nu au un răspuns cu privire la cine ar fi responsabil.

În discuția televizată dintre cei doi lideri Erdogan nu a comentat pe tema ideii nodului propus de Putin.

Erdogan a căutat să medieze între Moscova și Kiev încă din 24 februarie, de la începutul conflictului. Acesta a obținut o mare realizare diplomatică în luna iulie, când, împreună cu Națiunile Unite, a intermediat acordul de reîncepere a exporturilor de cereale ale Ucrainei prin Marea Neagră, care era blocată de Rusia până la acel moment.

Putin a spus la întâlnirea de joi că spre țările sărace nu ajung suficiente cereale. Rusia mai spune că propriile exporturi de cereale și de fertilizatori, în timp ce nu sunt lovite direct de sancțiunile din Vest, sunt afectate de problemele de acces în porturile străine și de dificultățile în obținerea asigurărilor.

Erdogan i-a spus lui Putin: “Suntem hotărâți să întărim și să continuăm exporturile de cereale sub acordul de la Istanbul și să trimitem cerealele și fertilizatorii către țările mai puțin dezvoltate via Turcia.”

Realitatea Live

23 Iun. 2024, 09:06
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
23 Iun. 2024, 09:06 // Actual //  Lupu Eduard

Maria Căpâlnaș, o femeie din România, deține o colecție impresionantă de mașini de lux în garajul său, printre care se află și un Rolls Royce Cullinan roz, unic în țară. Această bijuterie pe patru roți a fost un cadou de la soțul ei, Don Pedro, un cunoscut dezvoltator imobiliar. Cei doi s-au căsătorit anul trecut și au împreună o fetiță, moment în care Maria a primit acest cadou în valoare de jumătate de milion de euro.

Pe lângă Rolls Royce Cullinan, Maria Căpâlnaș mai deține un Rolls Royce Ghost, evaluat la 350.000 de euro. Garajul său este completat de două Bentley-uri: un Bentley Bentayga în valoare de 250.000 de euro și un Bentley Continental cu același preț. Deși aceste mașini sunt de obicei conduse de șoferi profesioniști, Maria preferă să fie la volan, bucurându-se de fiecare călătorie.

Pe lângă pasiunea pentru mașini, Maria Căpâlnaș are și o colecție impresionantă de genți de lux. Se estimează că valoarea întregii colecții de genți depășește 1,5 milioane de euro, cu piese individuale ce ajung la prețuri de 100.000 de euro.

Don Pedro, soțul Mariei, are 63 de ani și este unul dintre cei mai potenți oameni de afaceri din București, fiind responsabil pentru construirea a peste 10.000 de apartamente. Generozitatea și succesul său în afaceri se reflectă în stilul de viață opulent al soției sale, Maria Căpâlnaș.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău