Un nou șef la Moldtelecom. Cine a câștigat concursul

14 Oct. 2022, 10:49
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
14 Oct. 2022, 10:49 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Societatea pe Acțiuni, unde statul deține pachetul majoritar „Moldtelecom” are un nou director general, după desfășurarea concursului public.

Potrivit întreprinderii, câștigător a fost desemnat candidatul, care a asigurat până în prezent interimatul funcției de director – Alexandru Ciubuc.

„Urmare a desfășurării Concursului pentru ocuparea funcției vacante de director general al S.A. Moldtelecom, la data de 7 octombrie curent, Comisia de concurs a desemnat în calitate de câștigător al Concursului candidatura dl-ui Alexandru Ciubuc”, se arată în anunțul întreprinderii.

Alexandru Ciubuc a fost stabilit cu traiul în Belgia timp de 12 ani, unde a fondat o companiei în domeniul IT. Acesta este co-fondator al companiei Enabld, care oferă expertiză în vânzări, marketing și parteneriate strategice în comunicații, precum şi co-fondator al DAS Solutions, companie specializată în dezvoltarea de soluții software fiabile și performante pentru industriile de telecomunicații.

Precizăm că, funcția de director general al S.A. Moldtelecom a rămas vacantă, după ce Viorel Postolachi și-a depus demisia. La mijlocul lunii august curent, Consiliul de administrare al Moldtelecom a anunțat concurs pentru suplinirea funcției vacante.

Mai mult din experiența noului șef al Moldtelecom găsiți în CV.

Realitatea Live

29 Mai 2023, 15:28
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
29 Mai 2023, 15:28 // Actual //  Lupu Eduard

Germania este una dintre cele mai căutate țări de moldoveni care aleg să muncească în străinătate datorită siguranței economice pe care o oferă.

Salariul mediu în Germania este de 44.074 de euro pe an. Salariile absolvenților de facultate (58.602 euro) sunt semnificativ mai mari decât pentru cei fără studii universitare sau universitare (41.509 euro), iar angajații cu responsabilitate personală (50.118 euro) au câștigat mai mult decât cei fără (41.143 euro).

Ce salarii oferă Germania

În medie, cele mai bine plătite locuri de muncă din Germania sunt în sectorul bancar. Salariul anual brut mediu aici este în jur de 57.631 de euro, scrie Ziarul Românesc.

Industria aerospațială ocupă locul doi cu un salariu mediu de 56.153 de euro brut pe an.

Dar, cele mai bine plătite meserii sunt în domeniul medical, cu un salariu mediu de 93.793 euro.

Sectoare precum industria ospitalității (34.195 euro brut anual), agricultura și silvicultură împreună cu pescuitul și horticultura (36.141 euro brut anual) se află la coada clasamentului.

La fel, prost plătite sunt și meseriile de ajutor de bucătar, chelneriță, recepționer, casier.

Domeniul securității IT oferă locuiri de muncă bine plătite deoarece permanent se caută dezvoltatori de software și aplicații de securitate. De fapt, este unul dintre principalele joburi căutate în 2023.

Și în domeniul educației salariile sunt destul de bune, însă o condiție clară este cunoașterea limbii germane, dar și a celei engleze.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău