„Rara Neagră” de la Castel Mimi, degustată de somelierul Mihai Druţă. Ce gust i-a lăsat vinul

27 Oct. 2023, 16:09
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
27 Oct. 2023, 16:09 // Slider //  MD Bani

Degustarea a avut loc în cadrul rubricii „Un vin bun cu Mihai Druţă”, difuzată de RliveTV şi plasată pe realitatea.md. După ce a analizat sticla şi eticheta, somelierul a venit cu prima reacţie.

„Ceea ce îmi place la acest vin este maturarea în butoi de stejar francez. Anume baricurile franceze deseori îi dau nişte nuanţe mult mai complexe pentru un vin roşu”, spune somelierul.

După deschidere, degustatorul a descoperit în aromele vinului vişina neagră supra coaptă şi nuanţele de prune uscate.

„Apropo, felicitări! „Rara Neagră” este un soi care are o pieliţă foarte-foarte fină şi din soiul „Rara Neagră” este destul de greu să faci vinuri foarte complexe roşii. În cazul nostru, producătrul a făcut un vin care are o textură şi un corp mediu bun şi destul de interesant. Gust plin, lejer, uşor, echilbrat. O plăcere!”, a exclamat Mihai Druţă.

Dacă vă întrebaţi cu ce mâncăruri puteţi servi un pahar de „Rara Neagră” atunci luaţi aminte:

„Aş asocia acest vin cu mâncăruri pe bază de carne, dar nu o carne foarte grasă sau foarte complexă. Ar merge foarte bine un miel înăbuşit şi un steak foarte bun de viţel, cu o textură moale”, sunt recomandările somelierului.

„Rara Neagră” este un vin de soi, produs din strugurii autohtoni cu acelaşi nume. Reamintim că producătorul de vinuri Castel Mimi este promotorul vinurilor din soiuri autohtone, iar în scopul de a le promova şi a ne face cunoscute soiurile locale, a lansat şi o campanie la care s-au aliniat personaţităţi din diverse domenii, precum muzică, cultură şi sport.

Realitatea Live

24 Mai 2024, 13:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Mai 2024, 13:53 // Actual //  Lupu Eduard

Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) a câștigat controlul asupra conducerii Moldovei și încearcă acum să tragă Republica Moldova într-un război cu Rusia și Belarus, a declarat directorul FSB, Alexander Bortnikov. „Autoritățile moldovenești și-au pierdut de fapt independența politică. Mai mult, astăzi Chișinăul se confruntă cu problema renunțării la identitate națională și statalitate în general. Alianța trage, literalmente, Moldova într-o confruntare militară cu Rusia și Belarus”, a declarat Bortnikov la o ședință a Consiliului Organismelor de Securitate și Serviciilor Speciale din Țările CSI la Bishkek (citat de TASS).

Potrivit acestuia, Statele Unite, Marea Britanie și aliații lor din NATO „folosesc deja întregul arsenal de război hibrid” în CSI, așa că situația din regiune rămâne tensionată. „Se creează condiții pentru crize interne și „revoluții de culoare” în CSI. În acest scop, sunt utilizați agenți de influență, partide și mișcări de opoziție controlate, organizații non-profit și mass-media pseudo-independentă”, a menționat Bortnikov. În plus, șeful FSB a subliniat intensitatea crescută a operațiunilor cibernetice ale NATO împotriva sistemelor guvernamentale, energiei, sectorului bancar și transporturilor din țările CSI. Potrivit acestuia, în aceste scopuri, serviciile de informații occidentale folosesc pe scară largă infrastructura corporațiilor IT transnaționale.

Declarația lui Bortnikov a venit la câteva zile după ce Moldova a devenit prima din lume care a semnat un acord de parteneriat pentru securitate și apărare cu Uniunea Europeană.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău