Războiul din Ucraina: ”Soldații ruși sunt disperați. Putin nu mai are cu cine face strategii militare”

02 Mai 2022, 16:12
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Mai 2022, 16:12 // Actual //  Lupu Eduard

Potrivit soldaților din prima linie, atacul rusesc eșuează, deoarece forțele militare nu au o conducere puternică și o strategie eficientă. Soldații ucraineni care luptă în estul Ucrainei au explicat că atacurile în curs din partea armatei ruse au devenit din ce în ce mai disperate și sărace din punct de vedere tactic.

Forțele ucrainene au părut încrezătoare în victoria lor iminentă, deoarece forțele lui Putin au recurs la eforturi prost planificate și slabe din punct de vedere strategic. Recentele atacuri rusești au prezentat o utilizare sporită a artileriei grele, dar forțele ucrainene sunt de neclintit deoarece acesta este un semnal de disperare din partea soldaților ruși, în timp ce intră în panică din cauza acțiunii lor militare eșuate.

”Armata rusă este doar o hoardă. Soldații sunt doar carne de tun”

Jurnalistul ucrainean Maryan Kushnir a vorbit cu soldații ucraineni din prima linie de apărare despre tacticile de război din Rusia.Un soldat ucrainean a spus: „Trupele ruse nu sunt la fel de eficiente cum au spus unii. S-ar putea ca Rusia să nu mai poată să arate de ce este capabilă, este doar o hoardă. Soldaţii sunt doar carne de tun”.

Soldatul a speculat că forțele ruse folosesc arme grele într-un efort de a ascunde slăbiciunea moralului și a pregătirii tactice în cadrul armatei lui Putin. El a continuat: „Dacă compari războiul din Donbas din 2014 cu acum, cred că situația este disperată pentru ei. Nu au nicio tactică sau strategie militară”.

Metodele de luptă ale trupelor rusești păreau din ce în ce mai dezorganizate, pe măsură ce treceau între ținte din zonă și s-au angajat în atacuri previzibile care nu au reușit să-i învingă pe soldații ucraineni staționați în zonă.

Soldații ucraineni intervievați păreau calmi și pregătiți pentru apărarea națiunii lor. Bărbații au explicat că baza lor a fost sub focul rusesc de când forțele invadatoare s-au mutat din orașele din apropiere Popasna și Torkitske.

Atacurile rusești au devenit previzibile, deoarece soldații ucraineni au explicat că soldații lui Putin atacă în anumite momente ale zilei.  Un alt soldat ucrainean a spus: „Am observat că au un program, încep și se opresc la o anumită oră”.

Declarațiile oficiale ale Rusiei cu privire la performanța armatei lui Putin rămân în mare parte ascunse, deoarece Rusia este plină de propagandă pro-război în rețelele controlate de stat. Rapoartele din interiorul Ucrainei sugerează că forțele ruse sunt slab antrenate, nu au resurse esențiale și sunt lipsite de o conducere militară puternică.

De asemenea, regimul lui Putin nu a reușit să elibereze date sigure despre numărul victimelor rusești ca o consecință a invaziei. NATO estimează că între 7.000 și 15.000 de soldați ruși au fost uciși de la începutul invaziei în februarie, scrie Express.

Realitatea Live

24 Apr. 2024, 17:31
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Apr. 2024, 17:31 // Actual //  Lupu Eduard

Un proiect esențial pentru securitatea energetică a Republicii Moldova, ce implică construirea unei linii electrice aeriene de 400 kV pentru interconectarea cu România, avansează cu sprijinul partenerilor externi. Comisia economie, buget și finanțe, împreună cu Comisia politică externă și integrare europeană, a examinat proiectul de ratificare a acordului de împrumut între Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, pentru realizarea Proiectului „Interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România, faza II”.

Acordul de împrumut, în valoare de 30,8 milioane de euro, reprezentând 40% din bugetul total de 77 de milioane de euro al proiectului, va acoperi construcția liniei de 400 kV care va conecta localitățile Bălți și Suceava. Acest împrumut va avea o perioadă de rambursare de 18 ani, cu o perioadă de grație de 4 ani. Banca Europeană de Investiții va aloca încă 30,8 milioane de euro, prin realocarea unui cont de împrumut anterior, pentru implementarea primei faze a proiectului. În plus, Republica Moldova va primi un grant de 15,4 milioane de euro de la Uniunea Europeană, prin intermediul Platformei de Investiții de Vecinătate.

Proiectul nu doar va conecta rețelele electrice ale celor două țări, ci va include și reconstrucția stației electrice Bălți de 400 kV, precum și reabilitarea segmentelor de rețea electrică de transport din Republica Moldova. Aceste eforturi vor include înlocuirea elementelor de comutație și protecție, precum și a transformatoarelor electrice.

Această nouă interconexiune electrică reprezintă o etapă semnificativă în consolidarea legăturilor dintre Republica Moldova și România, având un impact pozitiv atât asupra securității energetice cât și asupra dezvoltării regionale și economice a ambelor țări.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău