Reddit ajunge să valoreze peste 10 miliarde dolari. Atrage o nouă rundă de finanțări

13 Aug. 2021, 12:23
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
13 Aug. 2021, 12:23 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Platforma online Reddit, de dezbateri și conținut generat de utilizatori, spune că urmează atragă o nouă finanțare, de 700 de milioane de dolari, de la investitori, în urma căreia compania va fi evaluată la peste 10 miliarde de dolari.

Runda de investiții de serie F va fi condusă de Fidelity Management and Research Company LLC, a anunțat, joi, Reddit.

Site-ul american va folosi banii pentru a face angajări și a-și extinde serviciile de publicitate în Canada, Marea Britanie și Australia.

În trimestrul al doilea al anului 2021, Reddit a obținut din publicitate venituri de 100 de milioane de dolari, în creștere cu 192% față de aceeași perioadă a anului 2020, scrie startupcafe.ro.

La precedenta rundă de investiții, de serie E, în valoare totală de 367 milioane de dolari (în două etape), Reddit fusese evaluată la 6 miliarde de dolari. În cei 16 ani de existență, compania a obținut investiții de circa 900 de milioane de dolari, în afară de cea pe care se pregătește să o atragă acum.

Reddit a ieșit în evidență în perioada aceasta, în mijlocul „fenomenului” Gamestop, de pe bursă. Începând din ianuarie 2021, subreddit-ul r/wallstreetbets, care are 8,7 milioane de utilizatori, a declanșat un val masiv de achiziții de acțiuni la rețeaua de magazine de jocuri GameStop, determinând creșterea cotațiilor bursiere ale acestui lanț comercial care, altfel, era în declin. În urma acestui „short squeeze”, o serie întreagă de fonduri hedge, care speculau pe prăbușirea GameStop, au înregistrat pierderi mari.

Exponent al curentului UGC (user generated content – conținut generat de utilizatori) platforma online Reddit a fost fondată, în iunie 2005, de Steve Huffman, Aaron Swartz și Alexis Ohanian (soțul tenismenei Serena Williams).

Reddit este deținută în prezent de gigantul media Condé Nast, care are în portofoliu titluri ca  Vogue, The New Yorker sau Vanity Fair.

Realitatea Live

20 Sept. 2021, 23:31
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
20 Sept. 2021, 23:31 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Cehia a început luni vaccinarea cu a treia doză de vaccin anti-COVID-19, această doză de consolidare fiind disponibilă pentru oricine a primit ultima doză de vaccin cu cel puţin opt luni în urmă.

Ministerul Sănătăţii ceh a recomandat a treia doză persoanelor în vârstă de peste 60 de ani, celor din categoriile de risc şi lucrătorilor din sectorul sanitar sau cel al îngrijirilor. ”Pentru oricine altcineva, decizia revine fiecăruia”, a declarat ministrul ceh al sănătăţii, Adam Vojtech.

Toţi cei eligibili pentru a treia doză au primit un mesaj de notificare, luni fiind transmise circa 8.000 de astfel de mesaje. Autorităţile cehe estimează că până la sfârşitul anului un milion de persoane vor fi vaccinate cu a treia doză. Înregistrarea prealabilă nu este necesară în niciunul dintre centrele de vaccinare.

În această campanie de consolidare a imunităţii împotriva COVID-19 în Republica Cehă vor fi folosite vaccinurile Pfizer/BioNTech şi Moderna.

Până în prezent în această ţară au fost vaccinate cu schema completă circa 5,9 milioane de persoane, mai mult de jumătate din populaţia sa de 10,7 milioane de locuitori, scrie Agerpres.

Italia a început de asemenea luni administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) examinează în prezent posibilitatea administrării celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19. Dar în contextul răspândirii variantei Delta mai contagioase a coronavirusului, mai multe state membre ale UE au decis administrarea acestei doze pentru categoriile vulnerabile fără a mai aştepta concluziile EMA.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală