Ne duc faima! Start-upul britanic, fondat de Ion Suruceanu și Zara Nanu – cumpărat de o companie internațională

13 Aug. 2021, 12:03
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
13 Aug. 2021, 12:03 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Compania britanică XpertHR, activă în segmentul resurselor umane, a achiziționat startup-ul Gapsquare, o platformă de analiză a disparităților salariale de gen din Marea Britanie, fondată de doi moldoveni.

Gapsquare, un start up din Marea Britanie abordează problema inegalitățile salariale de gen încă din 2017, totuși, în perioada pandemiei problema a devenit mai evidentă. Gapsquare, fondat de moldovenii  Zara Nanu și Ion Suruceanu a fost  printre câteva dintre startup-urile care abordează aceste probleme prin învățarea automată a problemei.

Software-ul său de analiză, care analizează și urmărește datele privind diferențele salariale, egalitatea salarială și datele privind diferențele salariale, a fost acum achiziționat de XpertHR, o parte a RELX, pentru o sumă nedivulgată.

Platforma Gapsquare – împreună cu cofondatorii Zara Nanu și Ion Suruceanu – se va alătura echipei XpertHR. Anterior, Gapsquare i-a avut ca clienți pe Vodafone, Condé Nast și Serco, reprezentând date de la zeci de mii de angajați.

Scopul companiei Gapsquare este de a oferi profesioniștilor din resurse umane informații detaliate cu privire la diferențele salariale de gen existente în companiile lor.

Prin intermediul platformei sale „FairPay Pro”, Gapsquare spune că poate identifica variabile pentru datele demografice ale angajaților, cum ar fi sexul, etnia, orientarea sexuală și dizabilitățile, identificând cauzele decalajelor salariale și propunând și urmărind acțiuni de remediere.

 „Știm că pentru multe întreprinderi transparența în ceea ce privește corectitudinea compensării și raportarea salarială este una dintre prioritățile de pe ordinea de zi. Cercetările efectuate de Gartner indică faptul că peste 80% dintre întreprinderile din întreaga lume sunt încurajate să ia măsuri în ceea ce privește echitatea salarială și diferențele salariale, pe măsură ce forța de muncă se schimbă și generațiile mai tinere care intră pe forța de muncă sunt din ce în ce mai interesate de transparență, durabilitate și egalitate. Prin unirea forțelor, XpertHR și Gapsquare sunt mai bine echipate pentru a susține nevoile în continuă evoluție ale clienților noștri și ale afacerilor din întreaga lume. ”, a declarat Zara Nanu.

Scott Walker, director general la XpertHR, a declarat: „Sunt încântat să aduc Gapsquare în familia XpertHR. Misiunea noastră este una simplă: să creăm locuri de muncă intenționate pentru fiecare persoană din fiecare organizație. Ambele companii sunt dedicate îmbunătățirii experiențelor a milioane de profesioniști care lucrează în întreaga lume. Combinând tehnologia avansată a Gapsquare cu expertiza XpertHR în date privind recompensele, putem echipa mai bine angajatorii pentru a construi o lume în care munca este incluzivă, în care salariul să se încadreze în valoare și diversele talente prosperă. “

Cine sunt Zara Nanu și Ion Suruceanu

Zara Nanu este fiică și nepoată de profesori. La moment este CEO la Gapsquare. De asemenea, ea este și membră a Global Future Council on New Agenda for Equity and Social Justice at World Economic Forum. Ea a fost inspirată să analizeze mai profund problema decalajului de remunerare între femei și bărbați după ce a lucrat cu un program de prevenire a traficului de femei în Moldova. Zara a înțeles că femeile erau aruncate în ateliere și obțineau un salariu minim, prinse astfel în sărăcie.

Zara Nanu a crescut la Chișinău, apoi s-a mutat la Bristol, Marea Britanie, și a început Gapsquare. Nanu a vorbit anterior despre modul în care atitudinile sovietice față de egalitatea de gen – în cazul în care sistemul comunist impunea ca bărbații și femeile să fie tratați în mod egal – a făcut-o să-și dea seama că practicile occidentale au devenit de fapt retrograde prin comparație.

 

Realitatea Live

26 Sept. 2021, 12:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Sept. 2021, 12:13 // Actual //  Lupu Eduard

Multe dintre joburile care există astăzi în lume erau doar un vis sau chiar o utopie acum 20 sau 30 de ani, la fel cum unele locuri de muncă de acum câteva secole au dispărut între timp pentru că lumea se schimbă şi piaţa muncii odată cu ea, scrie Ziarul Financiar.

Roboţii fac astăzi multe dintre muncile pe care oamenii anterior le practicau în agricultură ori industrie. De altfel, unele dintre cele mai în vogă companii ale momentului astăzi sunt cele de tehnologie şi robotizare, iar cel mai bun exemplu este cel al UiPath. Compania fondată în România, dar listată la Bursa de la New York, este spe­cia­lizată în dez­voltarea de roboţi software care auto­matizează pro­cesele de lucru din com­panii.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală