Rezerva de stat va fi suplinită cu 440 de tone de grâu alimentar. A fost anunțată o licitație publică

01 Dec. 2021, 12:09
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
01 Dec. 2021, 12:09 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Agenția Rezerve Materiale urmează să procure 440 de tone de grâu alimentar. Pentru a realiza Planul de achiziții publice al Agenției pentru anul 2021, instituția a anunțat licitație publică.

Într-un răspuns pentru IPN, Agenția Rezerve Materiale precizează că anunțul de participare pentru licitația publică privind achiziționarea celor 440 de tone de grâu a fost publicat pe 22 noiembrie. La licitația propriu-zisă nu a fost depusă vreo ofertă. Prin urmare, autoritatea contractantă a anulat procedura de atribuire a contractului de achiziții și a inițiat procedura de achiziție repetată, pe 24 noiembrie.

Dat fiind faptul că anul de gestiune este la etapa de finalizare, achiziția de 440 de tone de grâu reprezintă unica achiziție în anul curent, se spune în răspunsul Agenția Rezerve Materiale.

În ceea ce privește informația cu privire la cantitatea de grâu stocată în rezerva de stat, potrivit legislației, volumul rezervelor materiale reprezintă informație atribuită la secret de stat.

Agenția Rezerve Materiale este în subordinea Ministerului Afacerilor Interne. Instituția este responsabilă de implementarea politicii statului în domeniul rezervelor materiale de stat și de mobilizare. Una din atribuțiile sale este asigurarea îndeplinirii sarcinilor de acumulare, împrospătare și înlocuire a bunurilor materiale din rezervele statului.

Realitatea Live

27 Ian. 2022, 22:34
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Ian. 2022, 22:34 // Actual //  Lupu Eduard

Există un risc foarte mare de război în regiune, iar moldovenii trebuie să fie alerți, dar nu panicați, a declarat Maia Sandu, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Dacă analizăm declarațiile care se fac la nivel de alte țări, există riscuri foarte mari. Sperăm că aceste riscuri nu se vor materializa și că se va găsi o soluție diplomatică. Nu putem exclude scenariul cel mai prost – acțiuni militare.

Președintele spune că autoritățile examinează toate riscurile cu probabilitate mai mică sau mai mare pe care le fac instituțiile noastre, avem această evaluare și pe opțiunile foarte proaste și mai puțin proaste. Maia Sandu susține că este vulnerabilă pe mai multe dimensiuni, dar se ține cont de resursele disponibile pentru a fi luate decizii și a venit cu un sfat pentru toți moldovenii.

Aș vrea ca toți cetățenii să fie alerți, dar nu panicați. Există șansa unei soluții diplomatice. Ce înseamnă să fie alerți? Să știe că există aceste riscuri, să ne informăm din surse credibile pentru că multe personaje politice încearcă să speculeze pe acest subiect și să dezinformeze precum că Moldova își dorește război. Suntem o țară pașnică și nu reprezentăm un pericol pentru alte țări. Avem nevoie de pace ca să ne concentrăm pe probleme interne”, a precizat Maia Sandu.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău