Samsung a prezentat primul modem 5G pentru maşini. Ce caracteristici are

01 Dec. 2021, 11:48
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
01 Dec. 2021, 11:48 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Compania Samsung a prezentat primul modem 5G pentru maşini. Este vorba de modemul Exynos Auto T5123.

Exynos Auto T5123 este primul modem 5G creat special pentru maşini. Automobilele nu pot folosi aceleaşi modemuri ca smartphone-urile, astfel că trebuie dezvoltate modemuri speciale pentru acestea.

În fapt, T5123 este mai mult decât un simplu modem. Acesta are în dotare două nuclee CPU Cortex-A55 şi va furniza sistemului de navigare datele de localizare GPS.

Alături de modemul Exynos Auto T5123, Samsung are acum şi un chipset care se doreşte a fi creierul centrelor de infotainment de pe modelele din gamele de mijloc şi de top. Exynos Auto V7 foloseşte până la 32GB LPDDR4x RAM (68.3 GB/s), 8 nuclee CPU Cortex-A76 tactate la 1,5GHz şi 11 nuclee grafice Mali-G76.

Exynos Auto V7 suportă până la 4 ecrane, putând fi folosit atât pentru ecranele din faţă, cât şi pentru cele dedicate pasagerilor din spate, dacă este cazul.

În acelaşi timp, V7 merge cu până la 12 camere ce pot fi folosite pentru creşterea câmpului vizual sau parcare asistată.

Noile soluţii Samsung pentru zona auto se află deja în plin proces de producţie în masă.

Realitatea Live

05 Feb. 2023, 20:09
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
05 Feb. 2023, 20:09 // Actual //  Lupu Eduard

„Termoelectrica” S.A. informează că, în perioada 04-14 februarie a.c. se vor efectua lucrări de mentenanță la Blocul energetic nr.1, se arată în mesajul companiei.

La 04.02.2023, ora 00:00, Blocul energetic nr.1 urmează a fi stopat pentru efectuarea lucrărilor, reglementate de normele tehnice.

Fostul deputat Alexandr Slusari susține că Termoelectrica continuă să achite nota de plată pentru netransparența și scheme obscure. Regretabil este că bardac la această întreprindere strategică generează majorarea tarifelor la căldură și prezintă un risc sporit pentru livrarea agentului termic consumătorilor din capitală.

„Din informația mea, în urma avariei de vineri a fost oprit blocul 1 al întreprinderii. Vă amintesc că acest bloc a fost reparat „capital” în 2019 de compania Horuse împreună cu Силовые Машины cu suma de 12,5 mln euro. În 2021 pe acel tender a fost pornit un dosar penal , care pănă în prezent este murat undeva în beciurile Procuraturii”, mai spune Slusari.

Totodată, în pofida unor declarații optimiste ale lui Andrei Spânu, generatorul din blocul 3, defectat în noiembrie 2022, așa și nu a fost repornit și blocul rămâne nefuncțional.

„În general, situația este paradoxală. Blocul 1, chipurile modernizat în 2019, nu funcționează. Blocul 3, reparat recent vara tot de Horuse, este oprit. Lucrează doar blocul 2, licitația de reparație la care a fost anulată în ultima clipă, contrar rezistenței vehemente lui Spânu, care insista asupra contractului cu Horuse/Силовые машины”, mai spune Slusari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău