Rezultatele activității Nova Poshta Moldova în 2024 – 4 milioane de colete livrate, 695.000 de clienți deserviți

29 Ian. 2025, 16:01
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
29 Ian. 2025, 16:01 // Actual //  bani.md

În anul 2024, compania Nova Poshta Moldova a demonstrat creștere pe toate direcțiile operaționale și financiare. Numărul de expedieri procesate a ajuns la aproape 4 milioane, ceea ce reprezintă o creștere de două ori și jumătate față de anul 2023. Volumul taxelor achitate la bugetul Republicii Moldova a atins 28,6 milioane de lei – cu 87% mai mult comparativ cu anul precedent.

În fiecare zi, compania livrează colete atât pe teritoriul țării, cât și în străinătate. Numărul expedierilor interne a depășit 778 de mii,  înregistrând o creștere de 26% față de anul 2023. În același timp, numărul expedierilor internaționale a crescut de patru ori, atingând cifra de 3 milioane. Țările din care cetățenii din Moldova primesc cel mai frecvent colete sunt China, SUA, România și Ucraina. Printre magazinele online preferate de clienți se numără Temu, Joom, Aliexpress, iHerb, Zapatos și MakeUp.

Anul precedent, Nova Poshta Moldova a fost prima companie din țară care a introdus un nou format de puncte de servicii pentru ridicarea coletelor – punctele Pick Up. Până în prezent, compania rămâne singura care oferă acest tip de serviciu în Republica Moldova. Aceste puncte permit livrarea rapidă a coletelor chiar și în cele mai îndepărtate colțuri ale țării, inclusiv în localități fără oficii sau poștomate. Partenerii locali, care administrează punctele Pick Up, au obținut venituri suplimentare – în 2024, Nova Poshta Moldova le-a achitat acestora 3,3 milioane de lei. Punctele de ridicare sunt, de asemenea, o soluție convenabilă pentru clienți, deoarece coletele pot fi ridicate aproape de casă sau chiar într-o cafenea. Este remarcabil faptul că peste 600.000 de expedieri din 2024 au fost livrate prin intermediul punctelor Pick Up.

De asemenea, Nova Poshta Moldova dispune de cea mai extinsă rețea de poștomate localizată în 20 de orașe ale țării: Briceni, Edineț, Ungheni, Bălți, Comrat, Cahul, Orhei, Taraclia, Ceadîr-Lunga, Ialoveni, Hîncești, Căușeni, Ștefan Vodă, Fălești, Soroca, Rezina, Nisporeni, Leova, Anenii Noi și Chișinău, precum și în localitățile învecinate. Poștomatele Nova Poshta sunt amplasate și în rețeaua de hipermarketuri Kaufland Linella, Merci și Local, iar toate aceste companii sunt orientate spre un parteneriat de lungă durată.

În prezent, rețeaua logistică Nova Poshta Moldova include 31 de oficii, 260 de poștomate, 3 terminale de sortare și 61 de puncte Pick Up. Scopul extinderii este de a asigura accesibilitate rapidă, procesare eficientă și confort pentru clienți.

„Nova Poshta a devenit parte a vieții cotidiene a locuitorilor din Moldova. În 2024, am investit 26,8 milioane de lei în dezvoltarea logisticii și extinderea rețelei proprii, iar, în același timp, am creat 228 de noi locuri de muncă în întreaga țară. Serviciile noastre au fost utilizate de 695.000 de clienți, față de 424.000 în 2023. Anul acesta ne propunem să continuăm extinderea rețelei și să adăugăm noi servicii. Vom deschide un nou hub de sortare la Chișinău, unde clienții business vor putea beneficia de servicii de fulfillment. Totodată, planificăm să dublăm numărul punctelor de servicii în Moldova și să livrăm colete atât în, cât și din Moldova către întreaga lume”, a declarat Serhii Shapran, CEO Nova Poshta Moldova.

Reamintim că timpul de livrare pe teritoriul țării este de doar 24 de ore, iar către Ucraina și România – de la 3 zile.

Clienții pot utiliza atât poștomatele, cât și punctele Pick Up, pot opta pentru livrarea la domiciliu sau  vizita unul dintre oficii. Mai multe detalii pe: https://novaposhta.md/

Realitatea Live

19 Apr. 2025, 12:51
 // Categoria: Slider // Autor:  Ursu Victor
19 Apr. 2025, 12:51 // Slider //  Ursu Victor

Statele Unite au prezentat aliaților europeni un plan preliminar de încetare a focului în Ucraina, care prevede păstrarea sub control rusesc a teritoriilor ocupate, relaxarea sancțiunilor împotriva Moscovei și renunțarea la aderarea Ucrainei la NATO. Dezvăluirea a fost făcută de agenția Bloomberg, care citează oficiali europeni la curent cu negocierile.

Potrivit surselor, planul a fost discutat joi la Paris, în cadrul unei întâlniri la nivel înalt, la care au participat președintele Franței Emmanuel Macron, diplomați din Marea Britanie și Germania, precum și trimisul special al SUA, Steven Witkoff, și secretarul de stat american Marco Rubio.

Documentul, aflat deocamdată în stadiu preliminar, nu a fost discutat cu partea ucraineană, însă Kievul, potrivit surselor Bloomberg, ar fi deschis la un armistițiu dacă și Kremlinul ar accepta un acord. Diplomații europeni subliniază însă că niciun stat occidental nu recunoaște anexarea teritoriilor ocupate de Rusia.

În paralel, secretarul de stat Marco Rubio a purtat discuții directe cu ministrul de externe rus Serghei Lavrov, iar președintele american Donald Trump a declarat joi că Washingtonul așteaptă un răspuns clar din partea Rusiei „până la sfârșitul săptămânii”. În lipsa unui semnal pozitiv din partea Moscovei, SUA amenință că se vor retrage din procesul de mediere.

Rubio a adăugat că SUA nu sunt, deocamdată, pregătite să negocieze garanțiile de securitate solicitate de Ucraina, o poziție contestată de oficialii europeni care consideră că asemenea garanții sunt esențiale pentru stabilirea și menținerea unui regim de încetare a focului.

În paralel, delegația ucraineană prezentă la Paris a discutat despre un eventual mecanism de monitorizare internațională a unui armistițiu și despre posibilitatea trimiterii unui contingent de menținere a păcii.

Potrivit vicepreședintelui SUA, J.D. Vance, prezent vineri la Roma într-o întrevedere cu premierul italian Giorgia Meloni, Washingtonul este „optimist” în privința perspectivei unui acord: „Chiar și în ultimele 24 de ore, au apărut lucruri interesante. Avem speranțe că ne apropiem de finalul acestui război”, a declarat oficialul american.

Acest posibil acord de pace propus de administrația Trump ar putea marca o cotitură majoră în politica internațională, însă ridică semne de întrebare majore privind suveranitatea Ucrainei și viitorul arhitecturii de securitate europene.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | MĂSURI DE PREVENIRE A INCENDIILOR ÎN PERIOADA SĂRBĂTORILOR DE PAŞTE
NO COMMENT | MĂSURI DE PREVENIRE A INCENDIILOR ÎN PERIOADA SĂRBĂTORILOR DE PAŞTE
NO COMMENT | ADUNAREA GENERALĂ A MEMBRILOR ACI MOLDOVA
NO COMMENT | ADUNAREA GENERALĂ A MEMBRILOR ACI MOLDOVA
NO COMMENT | CHIȘINĂUL, ÎN PREGĂTIRI PENTRU SĂRBĂTORILE PASCALE
NO COMMENT | CHIȘINĂUL, ÎN PREGĂTIRI PENTRU SĂRBĂTORILE PASCALE
NO COMMENT | Agențiile Teritoriale dotate cu 55 de mașini noi
NO COMMENT | Agențiile Teritoriale dotate cu 55 de mașini noi
NO COMMENT | 16 ANI DE LA REVOLUŢIA DIN APRILIE 2009
NO COMMENT | 16 ANI DE LA REVOLUŢIA DIN APRILIE 2009