Roger Federer își licitează obiectele sportive din colecția proprie în valoare de peste 1 milion de euro

30 Apr. 2021, 19:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Apr. 2021, 19:00 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Elvețianul va organiza în vara acestui an două licitații, în cadrul cărora va pune la bătaie obiecte sportive din colecția personală. De 20 de ori câștigător de Grand Slam, Roger Federer va folosi banii adunați pentru a finanța acțiunile fundației sale.

Prima licitație va avea loc, cu participarea fizică a licitatorilor, pe 23 iunie și va include 20 de loturi, fiecare fiind reprezentativ pentru câte unul dintre titlurile de Grand Slam ale lui Federer. Prețurile vor varia de la 3.000 și 70.000 de lire sterline (80.400 euro), scrie Aleph News.

Printre articole se află și ținuta și racheta de la victoria din finala Openului Francez din 2009, când Federer l-a învins pe Robin Soderling, incluzând chiar și pantofii încă acoperiți de zgura roșie de pe arena principală de la Roland Garros.

Fanii și colecționarii vor putea, de asemenea, să liciteze pentru trusa și racheta pe care le-a folosit în 2007, în a doua din cele trei finale câștigate la Wimbledon, împotriva rivalului său de o viață, Rafael Nadal, inclusiv pantofi decorați cu steagurile Elveției, care reprezintă titlurile sale de la Wimbledon.

Elegantul cardigan alb cu emblema RF, purtat înainte de a-l înfrunta pe britanicul Andy Murray în finala din 2012 de la Wimbledon, este de asemenea scos la vânzare, la fel ca și pantofii pe care i-a purtat când a câștigat al treilea Wimbledon, împotriva lui Andy Roddick.

A doua licitație se va desfășura online, în iulie. Aici vor fi scoase la licitație 300 de articole la prețuri mai mici, cum ar fi manșetele purtate de Federer în timpul celui de-al 1.500-lea meci profesionist, în cadrul unui turneu din Basel.

Casa de licitații organizatoare a evaluat întreaga colecție la un milion de lire sterline (1,15 mil euro), dar speră să ajungă la 1,5 milioane de lire sterline (1,72 mil euro).

Banii din aceste licitații vor fi folosiți pentru a oferi resurse educaționale copiilor din Africa și Elveția.

Realitatea Live

04 Aug. 2021, 13:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
04 Aug. 2021, 13:38 // Actual //  Otilia Cotruța

Primarul General, Ion Ceban, face apel către instituțiile statului să intervină și să întreprindă acțiuni de stopare a deposedării ilegale a bugetului municipal de suma de 17 milioane de lei. 

În cadrul unui comunicat emise de Direcţia Relaţii Publice și Buget Civil, Primăria mun. Chişinău se spune că Primarul General, Ion Ceban, solicită instituțiilor statului, inclusiv Ministerului Finanțelor al Republicii Moldova, să stopeze procesul de deposedare a bugetului municipal de suma de 17 milioane de lei, prin scheme dubioase, pe ultima sută de metri a activității Guvernului în exercițiu.

Este vorba despre proiectul SA „Locuințe pentru toți”, cu implicarea mai multor persoane fizice și juridice, inclusiv ale instanțelor de judecată, precum și ale persoanelor cu funcții de răspundere, care prin acțiunile/inacțiunile lor au admis favorizarea procesului de deposedare a bugetului municipal de suma enunțată.

Ion Ceban a calificat situația creată drept crimă împotriva locuitorilor capitalei.

Totodată, edilul face apel către conducerea de vârf a statului: Președintele Republicii Moldova, Parlamentul Republicii Moldova, Procuratura Generală, Serviciul de Informații și Securitate, să întreprindă acțiuni pentru stoparea ilegalităților sesizate, iar cazul enunțat să fie examinat de noua componență a Executivului.

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală