Românca care creează pantofi pentru Kim Kardashian, Dua Lipa, Rihanna, Kylie Jenner. Prețurile ajung de mii de euro

24 Ian. 2022, 14:15
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
24 Ian. 2022, 14:15 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Amina Muaddi este celebră în toată lumea pentru creațiile sale în materie de pantofi. Tocurile sale extravagante au făcut senzație pe cele mai cunoscute podiumuri. Printre clientele sale se numără atât persoane cunoscute din România, precum Ilinca Vandici și Cristina Ich,  cât și din întreaga lume, cum ar fi Kim Kardashian, Dua Lipa, Rihanna, Kylie Jenner.

Amina Muaddi, un designer de pantofi de origine română a lucrat pentru pentru L’Uomo Vogue și GQ US, de asemenea a colaborat cu Rihanna.

A creat brandul de pantofi care îi poartă numele și care a devenit cunoscută în toată lumea, însă puțin cunosc povestea celebrei Amina Muaddi. Ea este pe jumătate româncă și jumătate iordaniană.

„E adevărat că mama e româncă și tata iordanian, dar mă simt în aceeași măsură și italiancă, pentru că mi-am petrecut majoritatea vieții în Italia, deci e cultura pe care am experimentat-o cel mai mult. Am trăit primii șapte ani în Iordania, apoi nouă ani în România, iar de la 16 ani locuiesc în Italia. Am, deci, câte ceva din aceste trei culturi în mine”, a declarat Amina într-un interviu pentru elle.ro.

Părinții ei s-au cunoscut în tinerețe, chiar la facultate. Întrucât mama ei nu a putut rezista diferențelor culturale din Iordania, a plecat în România, sub pretextul de vacanță, dar au rămas acolo. Astfel, Amina Muaddi a locuit o perioadă cu mama ei în România, însă apoi s-au îndreptat spre Italia, unde s-au și stabilit.

Încă de la vârstă de 9 ani se vedea în lumea modei, respectiv studiile și le-a urmat în acest domeniu.

„Mai întâi în București, apoi în Focșani. Apoi am plecat în Italia, unde oricum îmi petreceam toate vacanțele, la sora mamei. Cred că mama nu m-a văzut niciodată trăind în Focșani. Tot timpul îmi spunea că vrea că eu să studiez în altă parte. Și o înțeleg. Cred că o tânăra de 16 ani care trăiește într-un oraș mare e total diferită de una care trăiește într-un oraș mic. Ești expus unor lucruri și experiențe la care eu nu aveam acces. Am plecat la Brescia, apoi m-am mutat la Milano, la facultate, și am absolvit Institutul European de Design. Știam ce vreau să fac încă de când aveam vreo 9 ani. Știam că vreau să lucrez în modă, nu aveam niciun fel de îndoială”, a mai povestit Amina Muaddi care și-a transformat visul în realitate.

Pantofii o pasionau de mică, asta era ceea ce îi plăcea cel mai mult, iar uneori purta încălțările mamei pe platforme.

Amina Muaddi încalță vedete celebre de la Hollywood, dar și din România. Ilinca Vandici și Cristina Ich îi poartă pantofii. Prețul unei perechi de pantofi sau de sandale create de aceasta pornește de la 600 de euro și poate ajunge la mii de euro, în funcție de model.

Realitatea Live

23 Mai 2022, 10:05
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Mai 2022, 10:05 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Lanțul de denim Levi Strauss & Co a decis să părăsească în sfârșit piața rusă după 29 de ani de activitate. Potrivit Kommersant, compania a oprit livrările de mărfuri și caută cumpărători pentru afacerile cu amănuntul. În acest context, partenerii de franciză ai companiei americane vor putea stabili importuri paralele de Levi’s în ţară, spun experţii.

Potrivit sursei citate, compania caută cumpărători pentru o parte din magazinele sale din Federația Rusă. De asemenea, a oprit livrările de mărfuri și intenționează să-și vândă stocurile prin intermediul altor site-uri.

Unul dintre potențialii cumpărători ai magazinelor Levi’s din Federația Rusă ar fi Turkish Fiba Holding A.S.

Levi Strauss & Co a fost fondat în 1853. Primul magazin din Rusia a fost deschis în 1993. În prezent, în țară există aproximativ 90 de magazine Levi’s, dintre care unele pot fi francizate. Venitul total al grupului în 2021 a fost de 5,8 miliarde de dolari, partea rusă a afacerii reprezentând nu mai mult de 2%. Managerul de brand Levi Strauss Moscow LLC a avut o cifră de afaceri de 9,37 miliarde de ruble în 2021, un profit net de 2,29 miliarde de ruble.

În martie, sediul central al Levi’s a anunțat suspendarea activităților comerciale și a oricăror investiții în Rusia din cauza operațiunii militare a Federației Ruse pe teritoriul Ucrainei. Chip Berg, directorul executiv al Levi Strauss & Co, a declarat ulterior pentru Financial Times că compania nu are de gând să redeschidă magazine în Rusia în 2022.Potrivit unor informații, compania a expediat bunuri pentru noul sezon conform planului și au spus că nu sunt așteptate alte livrări.

Amintim că, în urma invaziei Ucrainei de către Rusia, mai multe companii străine au decis să părăsească piața rusă.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău