Rusia anunță o nouă reducere a livrărilor de petrol. Prețurile au ajuns la maximumul ultimelor șase săptămâni

09 Iul. 2023, 07:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
09 Iul. 2023, 07:18 // Actual //  Lupu Eduard

Rusia va reduce cantitatea de petrol pe care o livrează pe piața globală cu o jumătate de milion de barili pe zi, după cum a declarat vineri ministerul rus al Energiei, aceasta adăugându-se angajamentelor asumate anterior privind reducerea voluntară a producției, scrie Oil Price.

„Rusia confirmă că va reduce livrările pe piețele petroliere cu 500.000 de barili pe zi în august prin scăderea exporturilor și va lua toate măsurile necesare pentru a atinge acest obiectiv în cadrul reducerii voluntare. Această reducere completează reducerea voluntară pe care Rusia a anunțat-o anterior și care a fost prelungită până la sfârșitul lunii decembrie 2024″, a precizat vineri Ministerul Energiei într-un comunicat, potrivit TASS.

Vicepremierul rus Alexander Novak a declarat anterior că Rusia a acceptat în mod voluntar să reducă livrările.

Ca parte a eforturilor de a asigura o piață echilibrată, Rusia își va reduce în mod voluntar aprovizionarea cu petrol în luna august cu 500.000 de barili pe zi prin reducerea exporturilor sale pe piețele globale cu această cantitate”, a declarat la începutul săptămânii vicepremierul rus și negociator de top al OPEC, Alexander Novak, adăugând că reducerea exporturilor va duce la o reducere a producției.

Reducerea exporturilor vine în contextul în care prețul petrolului Brent a urcat la peste 78 de dolari pe baril, cel mai mare nivel din ultima lună și jumătate. Prețul țițeiului rusesc ESPO, care merge în China, a urcat la începutul acestei săptămâni la cel mai ridicat nivel din ultimele șapte luni, deoarece cumpărătorii chinezi s-au grăbit să îl achiziționeze înainte de reducerea anunțată de 500.000 de barili pe zi a exporturilor luna viitoare.

La începutul acestei săptămâni, ESPO se tranzacționa cu un discount de 4 dolari pe baril față de țițeiul Brent, sau cu 6 dolari pe baril peste plafonul de preț al G7 – și asta înainte de creșterea de doi dolari a prețului Brent de vineri.

Reducerile totale anunțate către OPEC+, Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și aliații săi, se cifrează la aproximativ 5 milioane de barili pe zi sau aproximativ 5% din cererea globală de petrol.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

10 Dec. 2023, 13:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
10 Dec. 2023, 13:18 // Actual //  Lupu Eduard

În mulțimea de destinații turistice la suprapreț, iată că există și excepții. Locul respectiv este definit de o frumusețe absolută și prețuri foarte mici.

Lacul pitoresc OHRID este o destinație de vis. O turistă străină povestește cum a găsit acest colț de rai, situat pe granița muntoasă dintre Macedonia de Nord și Albina.

„De ce nimeni nu vorbește despre unul din cele mai subestimate și mai accesibile locuri ca preț din Europa? Locuri care sunt perfecte pentru o escapadă, fie și de weekend?”, a spus Natasha Whitley, pe TikTok, potrivit Daily Mail.

Lacul Ohrid este o minune a naturii, un sit UNESCO, un loc neaglomerat și liniștit.

Ce poți face în Ohrid

Lacul Ohrid este de două ori mai mare decât Lacul Como, spre exemplu. Apa este uimitoare, limpede precum lacrima.

Natasha a stat trei nopți la Sunset Lake Hostel din Ohrid, Macedonia de Nord, pe malul de nord-est al lacului. Prețul? Doar 7 LIRE pe noapte! Da, ați văzut bine.

Aventuri cu caiacul, vizite la Biserica Sf. Ioan, priveliști de vis, toate accesibile pentru turiști.

Vizitatorii au lăudat și „orașul vechi minunat”, cu un parc plin de broaște țestoase. Călătoria Natashei a durat 4 ore, cu vin nelimitat și a costat…8 lire sterline. Apa este uluitoare și turista a mers pe o mică terasă, departe de ochii lumii, cu prețuri foarte bune.

O altă surpriză este reprezentată de un pub irlandez cu băuturi fine, ieftine, și mâncarea pe măsură.

Delicatesa locală este „burek”, un produs de patiserie popular, vândut la tarabele de street food, savurat în general în Balcani.

Ohrida (în macedoneană Охрид) este un oraș din Macedonia de Nord și sediul comunei Ohrida. Reprezintă cel mai mare oraș de pe Lacul Ohrida și cel de-al optulea oraș din țară, care a avut peste 42.000 de locuitori la recensământul din 2002. Ohrida a avut odată 365 de biserici, câte una pentru fiecare zi a anului și a fost denumit „Ierusalimul Balcanilor”. Are numeroase case pitorești și monumente, iar turismul este predominant. Este situat la sud-vest de capitala Skopje și la vest de Resen și Bitola. În 1979, respectiv în 1980, Ohrida și Lacul Ohrida au fost acceptate împreună ca locuri din Patrimoniul Mondial, culturale și rezervații naturale, de către UNESCO. Ohrida este unul din cele doar 28 de situri care fac parte din patrimoniul mondial UNESCO.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău