Rusia deține o cantitate uriașă de arme nucleare chiar în apropiere de Republica Moldova

04 Ian. 2023, 10:49
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Ian. 2023, 10:49 // Actual //  Lupu Eduard

Serviciile de informații ucrainene au anunţat că Rusia are în acest moment o cantitate mare de arme nucleare în Crimeea şi le poate folosi oricând deoarece are capacități bine puse la punct de transport, informează ukrinform.ua.

Andrii Cerniak, un reprezentant al Direcției principale de informații a Ministerului Apărării din Ucraina, a declarat că rușii au în Crimeea în acest moment capacități de transport ale armelor nucleare atât terestre, cât și aeriene și maritime.

Potrivit reprezentantului serviciilor de informații ucrainene, în Crimeea există portavioane rusești cu arme nucleare terestre, aeriene și maritime.

Rusia are o cantitate mare de arme nucleare în Crimeea

Acest lucru a fost declarat de reprezentantul Ministerului Apărării din Ucraina, Andriy Chernyak. Serviciile de informații militare monitorizează mișcările de arme ale Federației Ruse, transmite oficialul de la Kiev. Există nave, submarine, aeronave și complexe terestre cu muniție nucleară, transmite oficialul.

De asemenea, reprezentantul serviciilor de informații ale Ucrainei a evaluat posibilitatea unei atac nuclear al Rusiei. El este convins că Moscova este capabilă de orice. În același timp, el și-a exprimat speranța pentru eforturile comunității internaționale de a preveni o catastrofă nucleară.

„Serviciile de informații militare văd că pe teritoriul Crimeii ocupate temporar sunt desfășurate în prezent transportoare de arme nucleare terestre, aeriene și maritime. Este vorba despre nave, submarine, avioane și sisteme terestre care pot lovi cu arme nucleare. Potențial, Rusia are o astfel de oportunitate”, a declarat Cerniak.

Ucraina ia în considerare diferite scenarii de evoluție a evenimentelor

Reprezentantul serviciilor de informații militare a adăugat că ocupanții au efectuat anumite lucrări la instalația Feodosia-13 din satul Krasnokamenka în vederea pregătirii pentru depozitarea armelor nucleare. Cu toate acestea, în prezent nu se știe dacă aceste lucrări au fost finalizate.

Vorbind despre riscurile unui atac nuclear din partea Rusiei, Cerniak a spus că Ucraina ia în considerare diferite scenarii de evoluție a evenimentelor”.

Mai mult, reprezentantul Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, Vadim Skibitski, a spus că țara teroristă are în arsenalul său toate tipurile de arme nucleare: atât tactice, cât și strategice.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

21 Iul. 2024, 17:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Iul. 2024, 17:13 // Actual //  Lupu Eduard

Administraţia Naţională (AN) Apele Române a anunţat vineri că România a solicitat majorarea debitului de apă eliberată din barajul Stânca-Costeşti, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s, pentru o perioadă de 7 zile.

”În urma solicitării părţii române, grupul operativ tehnic de la acumularea Stânca-Costeşti a aprobat şi executat majorarea debitului evacuat din acumulare, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s pentru o perioadă de 7 zile. Partea română şi cea din Republica Moldova vor monitoriza situaţia debitelor afluente (care intră în acumulare) în vederea pregătirii manevrelor ulterioare,” a transmis ANM Apele Române, potrivit news.ro.

Instituţia a precizat că reparaţia conductei prizei de rezervă de la barajul Stânca-Costeşti a fost finalizată, asigurând astfel resursele de apă necesare atât pentru alimentarea cu apă a judeţului Botoşani, cât şi pentru irigaţiile deservite de această sursă.

Din cauza secetei severe, mai multe zone din România se confruntă cu probleme în furnizarea apei, în peste 290 de localităţi fiind impuse restricţii. Majorarea debitului de apă evacuată din barajul Stânca-Costeşti este o măsură esenţială pentru a face faţă acestei situaţii critice şi pentru a asigura necesarul de apă pentru populaţie şi agricultură.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău