2023 ar putea fi cel mai bun an pentru a merge la Disneyland. Parcul de distracții pregătește multe surprize

04 Ian. 2023, 10:58
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
04 Ian. 2023, 10:58 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Dacă plănuiai o vacanță la Disneyland, 2023 ar putea fi anul perfect – desigur, cu condiția să faci rezervări din timp. Pentru aniversarea a 100 de ani de la fondare Walt Disney Company pregătește surprize pentru pentru toate parcurile de distracții, fie că e vorba de parcul din Paris sau de cele din Statele Unite. Iată tot ce trebuie să știi înainte de a planifica vacanța la Disneyland în acest an.

Walt Disney Company aniversează 100 de ani în 2023, iar evenimentele dedicate acestei sărbători încep chiar din ianuarie. Va fi cea mai mare aniversare globală din istoria companiei, (chiar dacă centrul atenției este concentrat pe SUA) iar parcurile de distracții vor fi în centrul acesteia, conform blogului oficial al DisneyParks. Așa că, pe lângă evenimente, ne putem aștepta și la oferte speciale și reduceri aniversare.

Astfel, Disneyland Resort din California va da startul încă de pe 27 ianuarie, cu decoruri noi, dar și produse noi la magazinele și restaurantele sale. Celebrul castel al Frumoasei din Pădurea Adormită va fi redecorat, se va lansa o nouă atracție – Mickey & Minnie’s Runaway Railway – și vor fi inaugurate spectacole de noapte – World of Color și Wondrous Journeys. În martie se va redeschide Mickey’s ToonTown, iar compania promite multe alte evenimente în anul aniversar.

Și la Disney World din Florida vizitatorii se vor putea bucura de atracții noi, cum ar fi Journey of Water, Inspired by Moana sau rollercoasterul TRON Lightcycle/Run. Deja s-au anunțat și oferte speciale la brățările de intrare, care vor avea un design special dedicat centenarului companiei.

Ce se va întâmpla la Disneyland Paris în 2023

Disneyland Paris, cel mai accesibil pentru noi, va marca aniversarea cu un program special pe 16 octombrie 2023 (la 16 octombrie 1923 a fost fondată compania Walt Disney). După 16 octombrie vor avea loc activități în premieră, ca parte din aniversare.

În plus, parcul din Franța aniversează în continuare și 30 de ani de la inaugurare cu decorațiuni speciale, costume de gală pentru personaje, noi spectacole de lumini și sculpturi unice. Magazinele și restaurantele din Disneyland Paris vor oferi și ele produse speciale, dedicate aniversării. Aceste festivități se vor încheia pe 30 septembrie 2023. Așadar, 2023 ar putea fi cel mai bun an pentru a merge la Disneyland Paris.

Realitatea Live

10 Dec. 2023, 13:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
10 Dec. 2023, 13:18 // Actual //  Lupu Eduard

În mulțimea de destinații turistice la suprapreț, iată că există și excepții. Locul respectiv este definit de o frumusețe absolută și prețuri foarte mici.

Lacul pitoresc OHRID este o destinație de vis. O turistă străină povestește cum a găsit acest colț de rai, situat pe granița muntoasă dintre Macedonia de Nord și Albina.

„De ce nimeni nu vorbește despre unul din cele mai subestimate și mai accesibile locuri ca preț din Europa? Locuri care sunt perfecte pentru o escapadă, fie și de weekend?”, a spus Natasha Whitley, pe TikTok, potrivit Daily Mail.

Lacul Ohrid este o minune a naturii, un sit UNESCO, un loc neaglomerat și liniștit.

Ce poți face în Ohrid

Lacul Ohrid este de două ori mai mare decât Lacul Como, spre exemplu. Apa este uimitoare, limpede precum lacrima.

Natasha a stat trei nopți la Sunset Lake Hostel din Ohrid, Macedonia de Nord, pe malul de nord-est al lacului. Prețul? Doar 7 LIRE pe noapte! Da, ați văzut bine.

Aventuri cu caiacul, vizite la Biserica Sf. Ioan, priveliști de vis, toate accesibile pentru turiști.

Vizitatorii au lăudat și „orașul vechi minunat”, cu un parc plin de broaște țestoase. Călătoria Natashei a durat 4 ore, cu vin nelimitat și a costat…8 lire sterline. Apa este uluitoare și turista a mers pe o mică terasă, departe de ochii lumii, cu prețuri foarte bune.

O altă surpriză este reprezentată de un pub irlandez cu băuturi fine, ieftine, și mâncarea pe măsură.

Delicatesa locală este „burek”, un produs de patiserie popular, vândut la tarabele de street food, savurat în general în Balcani.

Ohrida (în macedoneană Охрид) este un oraș din Macedonia de Nord și sediul comunei Ohrida. Reprezintă cel mai mare oraș de pe Lacul Ohrida și cel de-al optulea oraș din țară, care a avut peste 42.000 de locuitori la recensământul din 2002. Ohrida a avut odată 365 de biserici, câte una pentru fiecare zi a anului și a fost denumit „Ierusalimul Balcanilor”. Are numeroase case pitorești și monumente, iar turismul este predominant. Este situat la sud-vest de capitala Skopje și la vest de Resen și Bitola. În 1979, respectiv în 1980, Ohrida și Lacul Ohrida au fost acceptate împreună ca locuri din Patrimoniul Mondial, culturale și rezervații naturale, de către UNESCO. Ohrida este unul din cele doar 28 de situri care fac parte din patrimoniul mondial UNESCO.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău