Salariul total al şefului Silicon Valley Bank a fost în 2021 de 10 milioane de dolari

24 Mart. 2023, 11:23
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
24 Mart. 2023, 11:23 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Salariile executivilor de la Silicon Valley Bank au crescut vertiginos după ce banca a adoptat o strategie de creştere a profitabilităţii prin cumpărarea de active mai riscante expuse la creşterea ratelor dobânzilor, potrivit unei analize a Financial Times.

Saltul salariilor directorului general Greg Becker şi ale directorului financiar Daniel Beck a fost rezultatul unor bonusuri multianuale mari legate de rentabilitatea capitalului propriu al băncii (RoE), o măsură cheie a profitabilităţii care a crescut puternic între 2017 şi 2021, arată documentele depuse.

Bonusul în numerar al lui Becker a atins un vârf de 3 milioane de dolari în 2021, mai mult decât dublu faţă de suma pe care a primit-o cu patru ani mai devreme. Beck a obţinut un bonus de 1,4 milioane de dolari în 2021, de peste patru ori mai mult decât suma pe care a primit-o în 2017 după ce s-a alăturat companiei.

Bonusurile mai mari au contribuit la creşterea salariului total al lui Becker la 10 milioane de dolari în 2021, o creştere de aproape 60% faţă de patru ani mai devreme. Beck a câştigat aproape 3,8 milioane de dolari, un salt de aproximativ două ori mai mare în aceeaşi perioadă de timp.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Actualii şi foştii directori SVB au declarat pentru Financial Times că SVB a sporit randamentele prin cumpărarea de hârtii pe termen lung, în special obligaţiuni ipotecare, care au susţinut câştigurile deoarece au generat randamente mai mari. Strategia s-a întors împotriva lor atunci când ratele dobânzilor au crescut brusc şi au scăzut valoarea obligaţiunilor.

În 2016, anul înainte ca Beck să devină director financiar, durata medie a portofoliului de titluri de valoare al SVB era de doar 2,5 ani, ceea ce înseamnă că deţinea datorii pe termen relativ scurt care aveau randamente mai mici şi care au redus randamentele. Până la sfârşitul anului 2018, durata medie a sărit la 3,8 ani, ceea ce a ajutat RoE să se dubleze cu mai mult de 20 de procente şi a dus la saltul mare al bonusurilor.

Realitatea Live

28 Mai 2023, 20:17
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mai 2023, 20:17 // Actual //  Lupu Eduard

Rusia are un nou stat susținător. Cuba a anunțat că va accepta plata cu ruble rusești în magazinele și restaurantele din țară, în ciuda sancțiunilor colective impuse de țările occidentale.

Trei bănci rusești au decis să-și deschidă filiale locale în Cuba, iar cardurile MIR rusești au început din  să poată fi folosite la bancomatele cubaneze martie 2023. Printre serviciile bancare care au devenit posibile în țara din America Latină se numără retrageri de numerar în ruble, dar și convertirea acestora în peso, moneda locală, potrivit Rio Times Online.

Vestea vine în contextul intențiilor de relansare a relațiilor bilaterale dintre Moscova și Havana, cu posibilitatea deschiderii de legături maritime și portuare directe și oferta făcută de guvernul cubanez Rusiei de a folosi terenul din țară timp de 30 de ani pentru închiriere.

Sistemul de plată rusesc MIR rusesc, care utilizează carduri emise în Rusia, pot fi acceptate la plăți și în Vietnam, Coreea de Nord și în alte țări foste republici sovietice, precum Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan, Oseția de Sud și Abhazia.

Rubla nu este departe; de la începutul anului, a pierdut 16% din valoare față de dolar (80,16) și 13% față de euro (86,35). Comisia Economică pentru America Latină și Caraibe (CEPAL) estimează că economia cubaneză va crește cu 1,5% în 2023, dar rămâne în scădere de la 2,0% în 2022.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău