Prețurile petrolului au scăzut brusc după ce au apărut informații conform cărora SUA urmează să ia noi măsuri pentru a reduce costurile ridicate ale combustibilului.
Potrivit BBC, administrația Biden ia în considerare eliberarea a până la 180 de milioane de barili de petrol în următoarele luni din Rezerva strategică de petrol. Dacă se confirmă, aceasta va fi cea mai mare lansare vreodată de când rezerva a fost creată în 1974.
Războiul din Ucraina a zguduit piețele globale de energie în ultimele săptămâni din cauza temerilor că livrările vor fi sistate.
În comerțul de după-amiază în Asia, țițeiul american de referință West Texas Intermediate a scăzut cu 5,4% până la 102 dolari pe baril, în timp ce țițeiul Brent a scăzut cu 4,6%, la aproximativ 108 dolari.
Vestea despre potențiala eliberare majoră de petrol de către SUA a venit în momentul în care Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și aliații săi, inclusiv Rusia, urmau să se întâlnească joi.
Grupul de națiuni majore producătoare de petrol, care este cunoscut sub numele de OPEC+, este de așteptat să respecte acordul său existent pentru a crește treptat producția.
Costul petrolului a crescut în ultimele săptămâni, țițeiul Brent atingând 139 de dolari pe baril la începutul acestei luni, după invadarea Ucrainei de către Rusia și sancțiunile impuse Moscovei de către SUA și aliații săi.
Rusia este al doilea cel mai mare exportator de petrol din lume, după Arabia Saudită.
SUA, care este cel mai mare producător de petrol din lume, pompează în prezent 11,7 milioane de barili de petrol pe zi, dar asta nu este suficient pentru a satisface cererea globală.