Scurt, clar și cuprinzător: 7 sfaturi pentru supraviețuirea financiară

18 Iul. 2021, 07:47
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
18 Iul. 2021, 07:47 // Actual //  MD Bani

1. Venit permanent.

Acest lucru este evident, dar și cel mai bun mod de a te asigura împotriva problemelor materiale este să ai un venit regulat. Chiar dacă sunteți independent, obțineți un flux constant de numerar din altă parte pentru a vă acoperi cheltuielile zilnice. Economisiți-vă timpul. Efectuați numai acele sarcini care necesită o producție maximă de la dvs. și sunt evaluate mai mult. Nu faceți comisioane dacă știți că puteți face mai mult. În căutarea unui vis, acoperiți doar costurile de funcționare.

2. Venituri suplimentare.

Oricine acordă atenție situației lor financiare astăzi știe despre această tactică de la cel puțin o duzină de experți diferiți. Aveți mai multe fluxuri de venituri. Nu vă bazați doar pe principalul dvs. venit. O afacere la domiciliu este un început minunat. Gândește-te ce altceva poți face bine. Ce abilități suplimentare aveți la cerere și bine plătite. Tutoratul, masajul, cusutul sunt exemple de surse de venituri suplimentare demne. De asemenea, gândiți-vă la diferitele moduri în care ați putea primi bani fără prea multă implicare personală. Prin deschiderea accesului la afacerea dvs., puteți obține un flux de numerar care nu va depinde doar de propriile eforturi. Reclamele și alte forme de publicitate pot fi, de asemenea, foarte benefice.

3. Menținerea conexiunilor.

Indiferent de circumstanțele din viața ta, evită izolarea. Construiește relații bune cu oamenii. Veți avea întotdeauna nu numai persoane către care vă puteți adresa, aflându-vă într-o situație financiară dificilă, ci și veți avea un cerc de încredere și sprijin moral. Nu uitați să vă susțineți singuri prietenii, atât din punct de vedere moral, cât și financiar. Deci viața ta va deveni mult mai bogată.

4. Plătește-te mai întâi.

Acest lucru a fost menționat anterior, dar nu va fi inutil să se repete. Puneți deoparte o parte din veniturile dvs. înainte de a plăti pe altcineva. Inclusiv statul. Ascundeți-vă depozitul cât puteți și nu îl atingeți. Economisiți bani care ar putea acoperi cel puțin 3 luni de cheltuieli de viață sau, mai bine, toate cele 6.

5. Planificați-vă cheltuielile.

Știi întotdeauna exact pe ce îți cheltuiești banii și știi cât de mult trebuie să ajungi la capăt. Respectați planul cât mai mult posibil și includeți contingențe în acesta. Păstrați alimentele și alte articole esențiale în limite rezonabile.

6. Știți cum să obțineți bani rapid.

Aflați ce proprietate vă poate fi vândută la un preț bun. Investițiile în aur și pietre prețioase pot fi de mare ajutor în vremuri de criză și inflație. Doar atunci când cumpărați, asigurați-vă că puteți vinde această proprietate, dacă este necesar. Alte articole pe care le puteți deține deja – precum instrumente muzicale, antichități și obiecte de colecție – pot crește bine în valoare atunci când sunt vândute la diferite licitații.

7. Să ai o strategie de ieșire.

Indiferent de ceea ce se întâmplă, amintiți-vă că totul este în mâinile voastre. Întotdeauna trebuie să știi ce să faci dacă ceva nu merge bine. Vă permit să aveți întotdeauna câteva fonduri disponibile la îndemână. Atâta timp cât ar fi suficient să ții circumstanțele sub control o vreme. Aveți o sursă de venit de rezervă. Disciplinați-vă și luați-vă inima pentru a vă aduce strategia la viață.

Realitatea Live

31 Mart. 2025, 11:03
 // Categoria: Uncategorized // Autor:  Ursu Victor
31 Mart. 2025, 11:03 // Uncategorized //  Ursu Victor

Prețul aurului a atins luni un nou maxim istoric, depășind pragul de 3 110 dolari pe uncie, în timp ce argintul a urcat la cel mai înalt nivel din ultimii 13 ani, potrivit datelor publicate de Trading Economics. Evoluția este alimentată de creșterea interesului investitorilor pentru activele de refugiu, în contextul unei tensiuni sporite în comerțul global.

Tensiunile s-au amplificat după ce presa internațională a relatat că Donald Trump urmează să anunțe miercuri un plan de majorare a tarifelor vamale pentru produse provenite dintr-un număr extins de țări, ceea ce a accentuat volatilitatea pe piețele financiare.

Pe bursa Comex, contractele futures pentru livrarea în aprilie au crescut luni cu 1%, ajungând la 3 118 dolari pe uncie. De la începutul anului, aurul a înregistrat o creștere de aproximativ 18%, marcând astfel cel mai mare avans trimestrial din 1986 încoace.

În paralel, prețul argintului a crescut cu 0,6%, atingând valoarea de 34,855 dolari pe uncie, cel mai ridicat nivel din ultimii 13 ani.

Potrivit estimărilor Goldman Sachs, prețul aurului ar putea ajunge până la 3 300 de dolari pe uncie până la sfârșitul anului, în cazul în care tensiunile geopolitice și comerciale vor continua să se adâncească.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ