ANRE constă cu îngrijorare faptul falsificării unei scrisori oficiale cu utilizarea semnăturii unuia dintre directorii Consiliului de Administrație pe un înscris ce nu corespunde originalului, se arată în mesajul postat de ANRE.
Potrivit ANRE, scrisoarea a fost transmisă la trei întreprinderi de gaze naturale în limba română, iar unul dintre destinatari a făcut o traducere în limba rusă folosind semnătura de pe documentul original. Ulterior documentul contrafăcut a fost transmis spre publicare unui canal de telegram.
„Agenția descurajează asemenea comportament și își rezervă dreptul să solicite intervenția organelor de drept pentru a preveni asemenea abuzuri din partea unor persoane fizice sau juridice”, mai spune reglementatorul.
„Deocamdată există un singur consumator care a trecut la Nordgaz. Eszte vorba de directorul companiei (Alexandr Grosu n.a). Deși a trecut la Nordgaz și teoretic Moldovagaz nu îi furnizează gaz el gaze are, deși în Moldova metan nu a importat și pe piața internă nu a procurat. Cu alte cuvinte el ia gaze din sistem și nu există claritate de unde le-a luat. Compania Nordgaz fie va trebui să demonstreze că chiar poate importa gaz fie vor fi luat măsurile de rigoare. ANRE știe ce are de făcut. Acești băieți șmecheri cu gazul de 10 lei fac ceea ce au făcut în sistemul bancar, încercă să speculeze pe încrederea oamenilor.Compania Nordgaz fie va trebui să demonstreze că poate importa gaze, fie vor fi luate măsurile de rigoare. ANRE știe ce are de făcut”, a adăugat Parlicov.
Ministrul Energiei a atras atenția asupra unui posibil joc de încredere al Nordgaz, menționând că aceștia încearcă să speculeze vulnerabilitățile din legislație pentru a-și atinge propriile interese. Procesul de colectare a cererilor, menționat de Nordgaz, a fost pus sub semnul întrebării, iar Parlicov a subliniat necesitatea de claritate și transparență în această chestiune crucială pentru confortul termic al cetățenilor.