Se scumpește băutura PEPSI

06 Oct. 2021, 09:39
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
06 Oct. 2021, 09:39 // Actual //  Lupu Eduard

PepsiCo a anunţat marţi că va mări probabil din nou preţurile, la începutul anului 2022, pentru a compensa problemele tot mai mari din lanţul de aprovizionare, care includ de la deficitul de sticle Gatorade până la lipsa şoferilor de camioane, transmite Reuters, citat de news.ro.

Directorul financiar Hugh Johnston a declarat că în ultimele luni PepsiCo a trebuit să facă eforturi să depăşească problema lipsei de cutii şi sticle Gatorade, odată cu creşterea cererii pentru băuturile sale în restaurante şicinematografe, după ridicarea restricţiilor legate de pandemia de Covid-19.

PepsiCo a mărit deja preţurile băuturilor şi snackurilor sale, în ultimele săptămâni, urmând o strategie adoptată de întreaga industrie a alimentelor ambalate, determinată de impactul creşterii preţurilor materiilor prime asupra marjelor de profit.

”Mă aştept că vor avea loc probabil unele creşteri ale preţurilor şi în primul trimestru al anului viitor, când vom absorbi în totalitate impactul inflaţiei mărfurilor”, a spus Johnston, adăugând că se aşteaptă ca majoritatea perturbărilor din lanţul de aprovizionare să se atenueze până la sfârşitul anului 2021.

Divizia britanică a PepsiCo a fost afectată la rândul ei de lipsa şoferilor de camioane după Brexit, din cauza regulilor de imigraţie şi a opririi, timp de aproximativ un an, a pregătirii şi a examenelor pentru dobândirea carnetelor de şoferi.

Cu toate acestea, Johnston a spus că nu se aşteaptă la un deficit de produse ale PepsiCo în supermarketuri, afirmând că grupul va fi într-o situaţie mai bună până la sfârşitul trimestrului patru.

Compania anticipează că veniturile sale organice vor creşte în anul fiscal 2021 cu circa 8%, comparativ cu estimarea anterioară de 6%.

În trimestrul al treilea, veniturile organice au crescut cu 9%, iar 5 puncte procentuale au provenit din vânzarea de produse cu preţuri mai mari. Costurile au urcat cu peste 10%, alimentate de cheltuielile mai mari pentru distribuţie şi marcheting.

Veniturile nete au crescut cu 11,6%, la 20,19 miliarde de dolari, în trimestrul încheiat pe 4 septembrie, fiind peste estimările analiştilor, de 19,39 miliarde de dolari, potrivit datelor IBES ale Refinitiv.

Realitatea Live

27 Ian. 2022, 22:34
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Ian. 2022, 22:34 // Actual //  Lupu Eduard

Există un risc foarte mare de război în regiune, iar moldovenii trebuie să fie alerți, dar nu panicați, a declarat Maia Sandu, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Dacă analizăm declarațiile care se fac la nivel de alte țări, există riscuri foarte mari. Sperăm că aceste riscuri nu se vor materializa și că se va găsi o soluție diplomatică. Nu putem exclude scenariul cel mai prost – acțiuni militare.

Președintele spune că autoritățile examinează toate riscurile cu probabilitate mai mică sau mai mare pe care le fac instituțiile noastre, avem această evaluare și pe opțiunile foarte proaste și mai puțin proaste. Maia Sandu susține că este vulnerabilă pe mai multe dimensiuni, dar se ține cont de resursele disponibile pentru a fi luate decizii și a venit cu un sfat pentru toți moldovenii.

Aș vrea ca toți cetățenii să fie alerți, dar nu panicați. Există șansa unei soluții diplomatice. Ce înseamnă să fie alerți? Să știe că există aceste riscuri, să ne informăm din surse credibile pentru că multe personaje politice încearcă să speculeze pe acest subiect și să dezinformeze precum că Moldova își dorește război. Suntem o țară pașnică și nu reprezentăm un pericol pentru alte țări. Avem nevoie de pace ca să ne concentrăm pe probleme interne”, a precizat Maia Sandu.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău