Apple ar putea reduce producția altor modele iPhone în favoarea iPhone 13. Ce telefoane vom găsi mai greu în magazin

06 Oct. 2021, 09:51
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
06 Oct. 2021, 09:51 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

În mod inevitabil și Apple resimte efectele crizei de semiconductoare, gigantul american depunând mari eforturi pentru procurarea de suficiente cip-uri pentru continuarea producției iPhone 13.

Întrucât iPhone 13, obținut în condiții de pandemie se bucură de o popularitate foarte mare. Pe de altă parte, compania se confruntă cu probleme reale în asigurarea lanțului de aprovizionare cu componente și furnizarea de stocuri suficiente în principalele piețe de desfacere.

În mod inevitabil, Apple, la fel ca alți jucători din industrie, ajunge să favorizeze produsele de mare interes în defavoarea celora mai puțin importante. Și cum iPhone 13 este cel mai căutat și cel mai profitabil model iPhone al momentului, eforturile companiei se concentrează în jurul acestuia, cu riscul împuținării stocurilor iPhone din generațiile mai vechi încă aflate în producție.

Potrivit surselor citate de Digitimes, Apple concentrează eforturile pe procurarea cât mai multor componente pentru noul iPhone, ajustând comenzile trimise principalului furnizor TSMC.

Prin urmare, este de așteptat ca generațiile iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 11 și iPhone SE 2 să devină tot mai dificil de găsit în magazine, iar atunci când sunt pe stoc, să apară la prețuri mult umflate. Cât despre cei care încă speră să obțină un exemplar iPhone XR, iPhone 12 Pro sau iPhone 12 Pro Max la reducere, Apple informează că producția acestora a fost sistată imediat după lansarea iPhone 13.

Vestea, oarecum bună, este că Apple nu are întâmpină întârzieri cu livrarea de componente care vizează în mod expres modelul iPhone 13. În practică, comenzile primite pentru cel mai nou iPhone au deja termene de livrare de 4-5 săptămâni, variind de la o regiune la alta.

Realitatea Live

09 Dec. 2023, 18:42
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
09 Dec. 2023, 18:42 // Actual //  Lupu Eduard

Catedrala Notre Dame din Franța ar trebui să se redeschidă pentru vizitatori și slujbe catolice la sfârșitul anului 2024, transmite Euronews. Va fi la mai puțin de șase ani după ce un incendiu șocant a distrus acoperișul clădirii.

Proiectul de restaurare este în prezent în curs de a respecta termenul de redeschidere de 8 decembrie 2024, stabilit de președintele Emmanuel Macron imediat după incendiu. Din păcate, nu va fi chiar gata pentru Jocurile Olimpice de la Paris, programate pentru vara anului 2024.

“Treaba mea este să fiu gata să deschid această catedrală în 2024 – și o vom face”, a declarat generalul Georgelin, generalul de armată responsabil de proiectul de reconstrucție, în martie.

“Ne luptăm în fiecare zi pentru asta și suntem pe un drum bun”.

Ministrul Culturii, Abdul-Malak, a declarat că, deși catedrala va fi deschisă publicului, acest lucru “nu înseamnă că toate lucrările de renovare se vor încheia”. El a adăugat că “în 2025 vor mai exista încă lucrări de renovare”.

Reconstrucția icoanei pariziene a fost o sarcină enormă. Ea a început în 2022, după mai bine de doi ani de muncă pentru a face monumentul suficient de stabil și sigur pentru ca meșterii să înceapă reconstrucția.

Autoritățile au făcut alegerea de a reconstrui capodopera de artă gotică din secolul al XII-lea, așa cum era înainte. Aceasta include recrearea turlei de 96 de metri înălțime din secolul al XIX-lea, proiectată de arhitectul Eugene Viollet-le-Duc.

Piesa centrală emblematică a catedralei, care s-a prăbușit în incendiu, va reapărea deasupra monumentului în acest an, într-un semnal puternic de renaștere a acestuia.

“Întoarcerea turlei pe cerul Parisului va fi, în opinia mea, simbolul că suntem învingători în bătălia de la Notre Dame”, a declarat generalul Georgelin.

Se estimează că aproximativ 1.000 de persoane din întreaga Franță lucrează zilnic la restaurarea Notre Dame.

“Avem de realizat o mulțime de lucrări diferite: structura, pictura, pietrele, bolta, orga, vitraliile și așa mai departe”, a explicat Georgelin.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău