Sectorul agricol din țara noastră va beneficia în continuare de suportul FAO

16 Aug. 2021, 17:37
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
16 Aug. 2021, 17:37 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel GHERCIU, s-a întâlnit cu Adjunctul Reprezentantului Organizației pentru Alimentație și Agricultură (FAO) în Republica Moldova, Tudor ROBU pentru a discuta prioritățile de cooperare în sectorul agroalimentar în perioada următoare.

Ministrul și-a exprimat gratitudinea pentru asistența continuă acordată de FAO de-a lungul anilor, în cadrul a mai multor proiecte realizate cu succes în sectorul agricol și a menționat intenția de a  implementa în continuare reformele în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale.

„FAO are o contribuție semnificativă în țara noastră, întrucât ajutorul acordat acoperă o gamă variată de segmente aferente agriculturii. Intenționăm în continuare să sporim eficacitatea ajutorului acordat de FAO, prin implementarea Programului Cadru de Țară (2016-2022) ce reflectă cadrul și prioritățile de cooperare între Guvernul Republicii Moldova și FAO. Totodată, vom fi preocupați să consolidăm capacitățile instituționale în vederea elaborării și implementării politicilor agricole și de dezvoltare rurală și desfășurarea proiectelor-pilot de dezvoltare a comunităților locale, cu accente sporite pe elementul de extensiune rurală și perfecționarea sistemului de subvenționare în agricultură. Mizăm în continuare pe asistența FAO pentru depășirea provocărilor din sectorul agricol, precum și pentru implementarea politicilor aferente dezvoltării, consolidării și sustenabilității sectoprului agricol”, a precizat ministrul Viorel GHERCIU.

Părțile au discutat despre prăgitirea unui noi proiect finanțat de FAO, în valoare de 260 000 dolari, orientat spre susținerea fermierilor mici din sectorul zootehnic, ce va derula pe parcursul a doi ani.

Pe parcursul întrevederii dl Tudor Robu a menționat despre importanța sistemelor alimentare și participării Republicii Moldova în cadrul Summitului ONU privind sistemele alimentare. Totodată, părțile au discutat despre pregătirea unui nou proiect finanțat de FAO, în valoare de 260.000 USD, orientat spre susținerea fermierilor mici din sectorul zootehnic, pe o perioada de doi ani.

La rândul său, Tudor ROBU, l-a felicitat pe ministru cu numirea în funcție și a exprimat disponibilitatea FAO de a susține în continuare Republica Moldova.

„În ultimii ani, FAO a oferit sprijin și asistență Republicii Moldova prin 15 proiecte naționale în valoare de circa 2 milioane de dolari SUA. De asemenea, țara noastră a fost beneficiară în alte cinci proiecte regionale. În perioada ce urmează, FAO va avea o abordare deschisă spre colaborare, va oferi asistență tehnică și va împărtăși bunele practici în gestionarea politicilor și proiectelor de dezvoltare rurală”, a comunicat Tudor ROBU.

Organizația pentru Alimentație și Agricultură (FAO) este o agenție specializată a ONU care conduce eforturile internaționale de a învinge foamea și a dezvolta sectorul agricol. FAO conduce secretariatul Convenției internaționale pentru protecția plantelor și oferă suport tehnic autorităților naționale de control în implementarea prevederilor Convenției la nivel național.

Realitatea Live

03 Oct. 2022, 05:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Oct. 2022, 05:00 // Actual //  Lupu Eduard

Compania Turkish Airlines a anunţat că suspendă zborurile către mai multe oraşe ruseşti.

Exodul ruşilor, care fug din cauza recrutării în armată, i-a speriat pe turci. Reprezentanţii companiei Turkish Airlines au anunţat că suspendă zborurile către mai multe oraşe ruseşti.

Măsura companiei aviatice a fost luată luni şi vizează zborurile spre mai mult oraşe din Rusia. Este vizat şi oraşul Minsk din Belarus. De asemenea, Turkish Airlines nu va opera nici în câteva zone din Ucraina.
Turkish Airlines a anunţat că decizia va fi în vigoare până pe 31 decembrie.

În cazul Rusiei, suspendarea se aplică zborurilor către Ekaterinburg, Krasnodar, Rostov-pe-Don şi Soci, informează Tass.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău