”Șerpii” din Occident criticați de Putin: Politicienii din Europa trebuie să convingă populația să mănânce mai puțin

30 Sept. 2022, 17:55
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
30 Sept. 2022, 17:55 // Actual //  Lupu Eduard

”Șerpii” din Occident criticați de Putin în direct: ”Politicienii din Europa trebuie să-și convingă populația să mănânce mai puțin”

Președintele Vladimir Putin a criticat minute în șir Occidentul și pe liderii săi vineri, 30 septembrie, după ce a anunțat anexarea regiunilor ucrainene Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie, pe care le-a numit ”pământ rusesc”.

Liderul de la Kremlim nu a contenit în critici la adresa Vestului în discursul susținut după anexarea ilegală a patru regiuni din Ucraina.

El a vorbit despre un presupus colonianism al Marii Britanii și folosirea sclavilor în SUA. La adresa ultimei a ținut să sublinieze că este singura țară din lume care a folosit arme nucleare pe oameni.

”Vestul caută o șansă să distrugă Rusia. Vor să ne vadă o colonie, nu drept o societate liberă”, adaugă Putin.

Tonul critic al președintelui rus s-a îndreptat și spre liderii țărilor din Occident pe care i-a calificat drept ”niște mincinoși”, subliniind că și în ”viața privată sunt niște șerpi, niște oameni răi”, dar și că folosesc ”brutalitatea” pentru a ajunge unde vor.

”Când ceva nu e pe placul SUA, pur și simplu, impun sancțiuni. Asta pățim și noi pentru Ucraina. Vesticii ar vrea să organizeze toată lumea după dorințele lor, dar asta nu e de bun augur pentru nimeni. (…)

SUA se poartă în modul în care au făcut-o întotdeauna: amenințări, șantaj. Nu este un dialog constructiv pe care l-am purtat cu ei in decursul anilor”, a apreciat Putin.

El a mai subliniat nevoia crucială de energie a Europei și consecințele care decurg din lipsa gazelor naturale.

”Politicienii din Europa trebuie să-și convingă populația să mănânce mai puțin, să se îmbrace mai gros. Și cine nu e de acord e tratat ca un inamic și i se spune că Rusia e sursa tuturor relelor”, susține Putin.

În opinia sa, ”Vestul nu vrea să termine crizele pe care le-a creat”.

Realitatea Live

23 Iul. 2024, 14:18
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Lupu Eduard
23 Iul. 2024, 14:18 // Bănci şi Finanţe //  Lupu Eduard

Plățile online au adus numeroase avantaje pentru utilizatorii din Moldova, dar implică și anumite riscuri. Deși în fiecare lună în Moldova se efectuează aproximativ 15 milioane de operațiuni cu cardul, valoarea fraudelor înregistrate este nesemnificativă, reprezentând doar 0.01% din valoarea totală a operațiunilor cu cardul. Cu toate acestea, este esențial să fim conștienți de tipurile de riscuri cu care ne putem confrunta și să învățăm cum să le evităm, susține Banca Națională a Moldovei.

Tehnicile de fraudare cele mai frecvente includ phishing-ul, ingineria socială, fraudele cu plată anticipată, vânzarea de produse sau servicii fictive și atacurile prin acces la distanță (malware).

Phishing-ul constă în folosirea de pagini de internet banking false sau clone pentru a fura datele de securitate ale victimelor. Aceste pagini sunt accesate prin linkuri trimise prin email, SMS sau mesagerie, sub pretextul unor „actualizări” urgente ale contului bancar. Prevenirea acestui tip de fraudă se poate face prin evitarea deschiderii linkurilor din surse necunoscute și verificarea autenticității site-ului.

Ingineria socială implică manipularea victimelor pentru a le transfera bani, escrocii pretinzând că sunt rude sau prieteni aflați în situații de urgență. Aceștia pot imita vocea unei persoane cunoscute sau se pot prezenta drept angajați ai băncii. Pentru a preveni acest tip de fraudă, este recomandat să verificați întotdeauna identitatea persoanei care vă solicită bani și să nu transferați bani fără confirmare directă.

Fraudele cu plată anticipată implică solicitarea unei mici plăți în avans pentru a primi o sumă mare de bani sau pentru a accesa un premiu. Pentru a evita acest tip de fraudă, este important să fiți sceptici cu privire la oferte care par prea bune pentru a fi adevărate și să nu efectuați plăți în avans pentru premii sau moșteniri.

Vânzarea de produse sau servicii fictive presupune efectuarea unei comenzi online și achitarea acesteia, dar bunurile nu sunt livrate sau serviciile nu sunt prestate. Pentru a preveni acest tip de fraudă, utilizați doar site-uri de încredere și verificați recenziile altor utilizatori înainte de a face o achiziție.

Atacurile prin acces la distanță (malware) implică instalarea de aplicații malițioase pe dispozitivul victimei pentru a intercepta datele sau pentru a obține acces la conturi bancare. Prevenirea acestui tip de fraudă se poate face prin instalarea unui software de securitate robust și evitarea oferirii accesului la distanță necunoscuților.

Recomandările pentru siguranța plăților online includ verificarea sursei mesajelor și evitarea deschiderii linkurilor sau atașamentelor din emailuri sau mesaje nesolicitate, utilizarea autentificării în doi pași pentru a adăuga un nivel suplimentar de securitate conturilor, monitorizarea periodică a tranzacțiilor pentru a depista orice activitate suspectă și informarea constantă despre cele mai recente metode de fraudă și măsurile de prevenire.

Deși riscurile asociate plăților online sunt reale, măsurile de precauție pot reduce semnificativ șansele de a deveni o victimă a fraudei.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău