Siegfried Mureşan: Republica Moldova va fi din nou cap de afiş în Parlamentul European

19 Sept. 2023, 13:01
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Sept. 2023, 13:01 // Actual //  Lupu Eduard

Siegfried Mureșan, europarlamentar al Partidului Național Liberal (PNL) din România, a anunțat astăzi, într-o postare pe Facebook, că Parlamentul European va juca un rol esențial în sprijinirea parcursului european al Republicii Moldova. Decizia de a organiza o dezbatere și de a adopta o rezoluție referitoare la această temă a fost luată de Conferința Președinților Grupurilor Politice din Parlamentul European și va avea loc în cadrul sesiunii plenare din luna octombrie.

Siegfried Mureșan a făcut anunțul într-o postare pe rețelele de socializare, subliniind importanța evenimentului pentru viitorul european al Republicii Moldova. Eurodeputatul a menționat că Grupul Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European a solicitat organizarea acestei dezbateri și adoptarea unei rezoluții privind Republica Moldova, în urma unei inițiative venite din partea eurodeputatului Andrej Halicki, vicepreședinte al Delegației Parlamentului European la Adunarea Parlamentară „Euronest,” și din partea sa, în calitate de președinte al Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Moldova.

„Aducem Republica Moldova din nou pe agenda noastră fiindcă vrem să reiterăm poziția clară a Parlamentului European privind începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană până la finalul anului,” a declarat Siegfried Mureșan.

Această dezbatere și rezoluție reprezintă un semnal puternic de sprijin din partea Uniunii Europene pentru eforturile și reformele Republicii Moldova în direcția integrării europene. Acest pas ar putea contribui la consolidarea relațiilor diplomatice și la avansarea parcursului european al țării, punând accent pe valorile democratice și standardelor europene.

În contextul actual, acest anunț vine ca un semn de încurajare pentru Republica Moldova în eforturile sale de apropiere de Uniunea Europeană și subliniază importanța colaborării strânse dintre cele două părți în promovarea stabilității și dezvoltării regionale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

20 Iul. 2024, 09:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
20 Iul. 2024, 09:56 // Actual //  Lupu Eduard

Grecia a urcat o poziție în topul preferințelor turiștilor, fiind plasată acum pe locul patru. 75% dintre cetățenii de pe continent și-au exprimat dorința de a vizita statul elen în următoarele luni, înregistrând o creștere de șase puncte procentuale față de anul trecut.

În plus, Grecia este în top și în privința creșterii cheltuielilor turiștilor europeni în primul semestru din 2024, conform celui mai recent studiu al European Travel Commission (ETC). Cheltuielile de călătorie au crescut cu 25% în Grecia și Spania, cu 20% în Italia și cu 16% în Franța, toate destinațiile mediteraneene fiind în fruntea listei vizitatorilor europeni.

Studiul arată o creștere semnificativă a interesului pentru călătorii în rândul europenilor în perioada iunie-noiembrie 2024, pe fondul cererii solide din partea turiștilor spanioli, italieni și britanici. În toate cele trei țări, opt din zece respondenți au indicat că intenționează să călătorească în perioada menționată.

De asemenea, 36% dintre europeni vor să facă cel puțin o călătorie în următoarele luni, o creștere de 6% față de anul trecut. Alți 33% vor să facă o a doua călătorie, iar 24% trei sau mai multe călătorii.

Cererea pentru destinațiile mediteraneene este la un nivel ridicat, cei mai mulți turiști europeni (45%) preferând zonele însorite pentru viitoarea lor vacanță. Interesul pentru sudul Europei este la un nivel stabil comparativ cu 2023, dar a scăzut cu 10% față de 2022, nu și în Grecia. Crește în continuare cererea pentru destinațiile din vestul și nordul Europei, cu 18% și, respectiv, 13%.

Spania și Italia sunt principalele alegeri ale turiștilor europeni, fiecare fiind preferată de 8% dintre respondenți. Ele sunt urmate de Franța (7%) și Grecia (6%).

Vizitatorii sunt interesați în următoarele șase luni de „soare și mare” (19%), „cultură și patrimoniu” (17%), „natură și excursii” (14%) și „city breaks” (13%).

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău