Situație dezastruoasă la Termoelectrica – pierderi de milioane de lei! Usatîi: Se pregătesc concedieri în masă

14 Aug. 2023, 13:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
14 Aug. 2023, 13:07 // Actual //  Lupu Eduard

Termoelectrica înregistrează pierderi de milioane de lei, iar în rezultat se pregătește concedierea a 22 de angajați pentru a face economii. Respectiva decizie urmează a fi discutată în cadrul ședinței de astăzi a Consiliului companiei de la ora 14:00, afirmă liderul partidului Nostru, Renato Usatîi într-o conferință de presă.

„În cadrul consiliului companiei se va aproba o nouă organigramă a companiei, iar cei 22 angajați vor fi concediați pentru a face economii de 14 milioane de lei anual. Este vorba de angajații incomozi care s-au opus licitațiilor dubioase de la Termoelectrica”, a explicat Usatîi.

Usatîi a acuzat că toți șefii care erau implicați pe timpul liderului PD, Vlad Plahotniuc în delapidările de la Moldtelecom și fosta Termocom se vor regăsi în noua conducere a Termoelectrica. Arusoi Mihai, care era șef achiziții la Termocom este propus asistent al directorului, Alexandru Sajin, care era Director financiar, la Termocom este propus în funcția de consultant, iar Natalia Valuță care deținea funcția de contabil șef ar urma să se regăsească în aceiași funcție la Termoelectrica.

„Pentru a astupa gaura financiară de la Termoelectrica se intenționează vânzarea pensiunii Energeticianul de la Vadul lui Vodă cu 30 de milioane de lei, deși costul ei e de 80 de milioane de lei. Totodată se va vinde și parcul auto al Termoelectrica cu tot cu tehnică și teren”, a mai spus Usatîi.

Liderul Partidului Nostru a precizat că actualul director interimar de la Termoelectrica, Iurie Razlovan ar fi primit aviz negativ de la SIS, deși a fost numit în funcție contrat acestui aviz.

Termoelectrica nu a comentat deocamdată acuzațiile făcute de Renato Usatîi.

Potrivit raportului financiar al Termoelectrica, în anul 2022 pierderile se cifrează la 2333 milioane de lei, cu 30% mai mult față de anul 2021. Iar în șase luni ale anului 2023 pierderile se cifrează la 172 de milioane de lei.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

08 Dec. 2023, 17:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Dec. 2023, 17:00 // Actual //  Lupu Eduard

Administrația fiscală elenă va invita peste 20.000 de contribuabili greci să explice cum reușesc să cheltuiască mai mult decât câștigă la începutul anului 2024, în condițiile în care verificările încrucișate extinse la peste 3,8 milioane de contribuabili cu venituri declarate sub 10.000 de euro au dus la depistarea unor discrepanțe între venituri și cheltuieli, scrie Kathimerini.

Contribuabilii în cauză vor fi nevoiți să ofere câteva detalii fiscului, întrucât surse din Ministerul Economiei și Finanțelor Naționale și din administrația fiscală afirmă că este imposibil să trăiești, de exemplu, cu 250.000 de euro pe an și să declari un venit de 10.000 de euro.

Potrivit informațiilor, în această etapă, administrația fiscală a solicitat mai multe detalii de la instituțiile bancare, deoarece în unele cazuri discrepanțele înregistrate sunt uluitoare. De exemplu, au fost identificați unii contribuabili cu venituri zero, care, pe baza datelor bancare, prezintă cheltuieli mari prin intermediul cardurilor, având în același timp remitențe mari în conturile pe care le dețin în străinătate.

După finalizarea verificărilor suplimentare, unii contribuabili vor primi o fișă de verificare, iar altora li se va cere să demonstreze că nu există încălcări fiscale.

Cei care nu vor reuși, se vor confrunta cu verificări pentru veniturile și cheltuielile pe cinci ani, în timp ce vor fi aplicate impozitele și amenzile prevăzute în cazurile de ascundere a materiei impozabile.

După cum a spus șeful Autorității Independente pentru Venituri Publice (AADE), Giorgos Pitsilis, un total de 80 de milioane de date au fost încrucișate în 3,8 milioane de declarații fiscale pentru 2022 cu venituri familiale anuale de până la 10.000 de euro. Au fost identificați în total 440.000 de contribuabili cu discrepanțe, dintre care 420.000 aveau discrepanțe minore și pot fi verificați într-o a doua fază.

Prin compararea veniturilor declarate cu costul vieții, înregistrat electronic, AADE a urmărit să îi identifice pe cei care își ascund veniturile reale. Datele din conturile bancare, plățile cu cardul, facturile de electricitate, telefonia mobilă și o serie de informații privind diverse plăți au fost comparate cu veniturile declarate de contribuabili.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău