Snoop Dogg susține o firmă ce produce canabis medical. OCT a fost lansată pe bursa din Londra

21 Mai 2021, 15:15
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Mai 2021, 15:15 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Compania medicamentoasă cu canabinoizi Oxford Cannabinoid Technologies (OCT), care se bucură de sprijinul rapperului Snoop Dogg și al gigantului de tutun Imperial Brands, a fost lansată vineri pe bursa din Londra.

Compania britanică, specializată în dezvoltarea de medicamente canabinoide pentru ameliorarea durerii, a încasat încasări brute de 16,5 milioane de lire sterline (23,4 milioane de dolari) în oferta sa publică inițială, cu o valoare inițială de piață de puțin peste 48 de milioane de lire sterline (69,1 milioane de dolari), scrie CNBC.

Prețul acțiunilor a oscilat în jurul valorii de 5 pence la prânz vineri, după ce inițial s-a deschis mai aproape de 8 pence mai devreme în sesiune.

Snoop Dogg, pe nume Calvin Broadus Jr., a investit în mai multe întreprinderi noi de cannabis, inclusiv OCT, prin firma sa de capital de risc Casa Verde. Firma a susținut, de asemenea, companii alimentare din plante, precum Outstanding Foods și nume tehnologice precum Klarna, Robinhood și Reddit.

Canabinoizii sunt substanțe chimice naturale care se găsesc în planta de canabis sativa și sunt utilizate în mod obișnuit în scopuri medicinale pentru tratarea simptomelor precum durerea cronică.
Strategia OCT este de a dezvolta produse farmaceutice cannabinoide pentru tratamentul nedependent al afecțiunilor dureroase. CEO-ul John Lucas a declarat vineri că compania intenționează să utilizeze veniturile din IPO pentru a dezvolta patru noi medicamente.

„Cannabisul medical, problema cu asta este că medicii nu îl pot prescrie, așa că dorim un produs medicamentos pe care să-l putem pune în mâinile medicilor, în mâinile pacienților”.

În anunțul său de listare, OCT a declarat că „concentrarea pe piața primară este piața totală a durerii adresabile, care se estimează că valorează cel puțin 42,5 miliarde de lire sterline prin comercializarea primului medicament produs de OCT, care se anticipează în prezent să fie în 2027”.

Realitatea Live

25 Sept. 2021, 16:51
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Sept. 2021, 16:51 // Actual //  Lupu Eduard

Moldovenii cu cetățenie română vor putea intra în Marea Britanie din 1 octombrie doar cu paşaport, după ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană, a anunţat sâmbătă Ministerul Afacerilor Externe (MAE), scrie Ziarul FinanciarZiarul Financiar.

„Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că începând cu data de 1 octombrie 2021, cetăţenii europeni nerezidenţi (care nu sunt protejaţi de Programul de Înregistrare a Cetăţenilor UE – EU Settlement Scheme) pot intra în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord exclusiv în baza paşaportului valabil (simplu electronic sau simplu temporar). Astfel, începând cu această dată, cetăţenii români nerezidenţi nu mai pot intra în Regatul Unit în baza cărţii de identitate”, se arată într-un comunicat al MAE.

Conform informaţiilor comunicate de autorităţile britanice, cetăţenilor europeni, inclusiv cetăţenilor români, nerezidenţi în Regatul Unit care nu vor respecta noile reguli li se va interzice accesul pe teritoriul britanic.
Cetăţenii europeni care intră sub incidenţa Programului de Înregistrare a Cetăţenilor UE (EU Settlement Scheme) vor putea să călătorească în Regatul Unit folosind cartea naţională de identitate valabilă, până la data de 31 decembrie 2025, cu condiţia ca aceasta să fie înregistrată ca document de călătorie în contul personal UK Visas and Immigration – UKVI – creat pentru înscrierea în EUSS.
MAE reaminteşte că din 1 ianuarie 2021 cetăţenii români nerezidenţi pot călători sau tranzita prin Regatul Unit în scop turistic/vizită, pentru şederi de scurtă durată, pentru o perioadă de până la 6 luni într-un an, fără a necesita o viză de intrare. Cu toate acestea, cetăţenii români care doresc să muncească în cele 6 luni trebuie să obţină, în prealabil, o viză de intrare.

Totodată, cetăţenii români nerezidenţi care doresc să se deplaseze pe teritoriul Regatului Unit pentru o perioadă mai mare de şase luni (pentru activităţi de muncă, pentru studii etc.) au nevoie, începând cu data de 1 ianuarie 2021, de o viză de intrare eliberată de autorităţile britanice.

Conform MAE, la momentul intrării pe teritoriul Regatului Unit, autorităţile britanice de frontieră pot solicita prezentarea unor documente justificative suplimentare care să ateste veridicitatea scopului declarat al deplasării.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală