(FOTO) Cei mai buni lideri din lume în 2021! Prin ce s-au remarcat? TOP 10

17 Mai 2021, 19:00
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
17 Mai 2021, 19:00 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Anul 2021 nu pare a fi nici pe departe un an ușor, mai ales pentri lideri. Liderii sunt cei care au trecut prin mai multe dificultăți. Iată care sunt considerați cei mai buni lideri din lume în 2021.

#1 Jacinda Ardern

Funcție: Prim ministru

Țara: Noua Zeelandă

Jacinda Ardern își pecetluise deja poziția de mare lider la începutul mandatului său din Noua Zeelandă, conducându-și empatic. Jacinda Ardern a reușit să treacă peste un atac terorist și erupția unui vulcan. De asemenea, ea a gestionat execelent pandemia de Covid-19, Noua Zeelandă, o națiune de aproape 5 milioane de oameni, a înregistrat mai puțin de 2.700 de cazuri și doar 26 de decese.

În martie, Noua Zeelandă a devenit prima țară care a cerut băncilor, managerilor de investiții și asigurătorilor să dezvăluie efectele schimbărilor climatice asupra afacerilor lor. Și anul trecut, administrația Ardern a încurajat femeile să negocieze cu angajatorii lor pentru o plată mai echitabilă.

#2 mRNA Pioneers

La începutul anului 2020, niciun vaccin sau terapie care să implice sistemul de livrare cunoscut sub numele de ARN mesager (ARNm) nu a fost aprobat vreodată de către autoritățile de reglementare pentru o utilizare pe scară largă. Astăzi, două dintre cele mai eficiente și utilizate pe scară largă vaccinuri COVID-19 din lume – dezvoltate de Pfizer / BioNTech și Moderna – se bazează pe ARNm, iar aproximativ 250 de milioane de doze au fost administrate doar în SUA, cu alte sute de milioane în arme din întreaga lume. Dar aceste vaccinuri ar putea fi încă lipite pe tabla de desen dacă o mână de lideri hipermetropi nu ar fi fost gata să parieze pe ARNm când șansele au fost lungi.

#3 Dan Schulman

Funcție: CEO PayPal

PayPal a prosperat în timpul pandemiei – iar Dan Schulman a încercat să se asigure că și clienții și angajații săi au prosperat. Când COVID a oprit economia SUA, PayPal a fost în plin efort de ajutor financiar: emiterea de împrumuturi pentru întreprinderi mici; servind drept pâlnie pentru strângerea de fonduri caritabile; și ajutarea clienților să aibă acces mai rapid la plățile de stimulare prin renunțarea la taxele pe care le percepe de obicei pentru încasarea cecurilor guvernamentale. e.

Investiția Schulman în angajații proprii PayPal a fost la fel de inovatoare. În 2019, conducerea PayPal și-a dat seama că mulți angajați abia reușeau să treacă, chiar dacă erau plătiți ceea ce compania credea că sunt rate de piață corecte. Schulman și-a stabilit un nou obiectiv: fiecare angajat ar trebui să aibă „venit net disponibil” – bani rămași după impozite, prime de asigurare și cheltuieli esențiale de viață – de cel puțin 20% din salariul total. Pentru majoritatea lucrătorilor din call center și entry-level, cifra respectivă era la momentul respectiv mult sub 10%; până la sfârșitul anului 2020, după ce PayPal a sporit salariile și a ridicat o pondere mai mare din primele de sănătate, cifra a fost de 16% și a crescut. Nici generozitatea nu a afectat linia de jos: în primul trimestru al anului 2021, câștigurile sale au atins un record de 1,1 miliarde de dolari, în timp ce veniturile au crescut cu 31% de la an la an.

#4 Dr. John Nkengasong

Funcție: Director la Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din Etiopia

Dr. John Nkengasong conduce Centrele din Africa pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din Etiopia, care este o ramură tehnică specializată a Uniunii Africane. În acest rol, el a ajutat la direcționarea celor 54 de națiuni africane într-o alianță care – datorită măsurilor care includeau închiderea frontierelor țării de la începutul timpului și instituirea de restricții naționale și mandate de mascare – a rezolvat criza COVID mult mai cu succes decât multe țări mai bogate, inclusiv Statele Unite. Când a început pandemia, experții s-au temut că Africa va fi devastată de COVID-19, din cauza lipsei relative de infrastructură sofisticată de îngrijire a sănătății. În schimb, Africa a triumfat în comparație cu o mare parte din restul lumii: continentul de 1,2 miliarde de oameni a raportat aproximativ 4,6 milioane de cazuri COVID-19 și 123.000 de decese – mult sub ratele pe cap de locuitor din Europa, America sau Asia. Este adevărat că aceste cifre subestimă numărul real de cazuri pe un continent în care resursele de sănătate publică sunt deseori rare. Totuși, acestea sunt semne ale unei realizări remarcabile. Fundația Bill & Melinda Gates i-a acordat lui Nkengasong Premiul Global Goalkeeper 2020. Provocarea cheie a Africii este acum, potrivit lui Nkengasong, lansarea eficientă a vaccinărilor pe întregul continent în termen de doi ani; obiectivul acestui an este de a vaccina aproximativ 30% din populație.

#5 Salvatorii NBA

#6 Jessica Tan

Când COVID-19 a lovit China la începutul anului 2020, companiile tehnologice din sectorul privat au jucat un rol esențial în amortizarea loviturii. Și niciunul nu a fost mai bine poziționat pentru a ajuta decât Ping An Group, un gigant al asigurărilor a cărui strategie „tehnologie plus finanțe” reflectă viziunea co-CEO-ului Jessica Tan, un alum MIT și fost partener McKinsey. Pe măsură ce pandemia a crescut, pacienții înspăimântați au evitat asistența medicală personală, dar au apelat în masă la Ping An Good Doctor, aplicația de telesănătate a companiei. Compania spune că serviciul gratuit de consultare online Ping An a primit 1,11 miliarde de vizite în vârful pandemiei, servind ca o primă linie vitală de apărare. (Good Doctor în sine a generat venituri de peste 1 miliard de dolari pentru companie în 2020, o creștere de 36% față de anul precedent.)

Divizia HealthKonnect a lui Ping An a fost, de asemenea, una dintre primele companii care a oferit teste COVID pe scară largă în China. Și strategia digitală a lui Tan i-a ajutat și pe consumatorii chinezi în arii din afara îngrijirii sănătății: până la sfârșitul anului 2020, brațul său de oraș inteligent a ajutat peste 150 de municipalități din China să digitalizeze serviciile guvernamentale, astfel încât cetățenii să poată minimiza interacțiunile în persoană.

#7 Justin Welby

Fost executiv petrolier, Welby este acum deschis în ceea ce privește schimbările climatice și a încurajat brațul de investiții al Bisericii să împingă emitenții majori în politicile lor climatice. Deși este unul dintre cei mai înalți lideri instituționali ai Marii Britanii, Welby a lovit guvernul britanic cu privire la reforma bunăstării și punerea în aplicare a Brexitului. Și, deși este șeful unei biserici ale cărei rădăcini datează de peste 1.400 de ani, el a fost un pionier la începutul pandemiei în încurajarea serviciilor să fie mutate online.

Lui Welby nu îi este deloc ușor. . Biserica Angliei se confruntă cu o scădere a prezenței săptămânale de ani de zile în Marea Britanie (deși majoritatea anglicanilor se află în sudul global); a fost asaltată de o serie de scandaluri dăunătoare, inclusiv acuzațiile de rasism în cadrul Bisericii și traumele provocate de generații de preoți pedofili. Și Welby a fost criticat pentru francitatea sa. Dar chiar și pentru mulți din afara turmei sale titulare, el rămâne o figură de inspirație.

#7 Stacey Abrams

În 2018, Abrams a devenit prima femeie neagră care a câștigat vreodată nominalizarea la guvernare a unui partid major – în orice stat – și a creat un șablon pentru alte state de câmp de luptă, crescând prezența în rândul alegătorilor de culoare. În ciuda obținerii mai multor voturi decât orice democrat din istoria statului la acea vreme, dublând votul tinerilor și ajutând la înregistrarea a aproximativ 800.000 de rezidenți, ea a pierdut în fața lui Brian Kemp, pe fondul acuzațiilor că Kemp, pe atunci secretarul de stat al Georgiei, ar fi suprimat votul. Este o problemă pe care Abrams a transformat-o într-o conversație națională. Ea a fondat Acțiunea de luptă echitabilă nonprofit și lupta echitabilă democratică PAC pentru a extinde și proteja drepturile de vot, parțial prin finanțarea și instruirea „echipelor de protecție a alegătorilor”, luptând împotriva dezinformării și pledând pentru votul prin poștă. Acum, Abrams poate fi unul dintre cei mai puternici politicieni fără funcție politică. Nu vă așteptați să dureze mult. Abrams, care a fost plutit ca un posibil coleg al Biden și, de asemenea, se întâmplă să fie un romancier, este de așteptat să candideze din nou la guvernare în 2022.

#8 Reshorna Fitzpatrick

Pastorul Reshorna Fitzpatrick ajută atât sufletel goale cât și stomacurile.  În urmă cu trei ani, ea a ajutat la înființarea unei grădini comunitare într-un teren liber, lângă biserica North Lawndale din West Side, unde predică în fiecare duminică.

Când a început pandemia de COVID-19,  situația s-a înrăutățit mult. Pastorul a fost abordat de Urban Growers Collective, un grup de fermieri non-profit condus de negri, care a început să aducă 300 de cutii de produse în biserica ei în fiecare săptămână pentru ca Fitzpatrick, la rândul său, să le dea.

Ceea ce a urmat în curând a fost „Supă pentru suflet”, unde Fitzpatrick și turma ei pregăteau mese calde în fiecare luni pentru oricine trecea . O subvenție din partea Fondului de impact Bernard J. Tyson o ajută să transforme încă opt loturi vacante în grădini, precum și să construiască o „bucătărie comercială comunitară”, unde rezidenții pot lua cursuri pentru a deveni manageri de servicii alimentare. „Așa că poți să intri, să înveți să gătești și să începi o afacere”, explică Fitzpatrick.

#10 Adar Poonawalla

Poonawalla, șeful Serum Institute of India (SII), cel mai mare producător de vaccinuri din lume, a fost însărcinat să pună capăt pandemiei globale. SII s-a angajat să livreze până la 2 miliarde de doze de vaccin în următorii ani către COVAX.  SII produce două vaccinuri. Primul, Covishield, este unul dintre puținele vaccinuri aprobate de Organizația Mondială a Sănătății și se bazează pe vaccinul COVID dezvoltat de AstraZeneca. Celălalt vaccin al SII, numit Covavax, este produs în parteneriat cu firma americană Novavax și poate oferi o doză de 1,1 miliarde de dolari stocurilor globale de vaccinuri începând cu sfârșitul acestui an, odată cu eliminarea studiilor clinice.

O creștere mortală a infecțiilor cu COVID-19 în India în această primăvară a forțat Poonawalla să reorienteze eforturile de distribuție acasă. Dar, în aprilie, CEO-ul a obținut o investiție de 400 de milioane de dolari de la guvernul Indiei, care spune că va ajuta compania să producă alte doze de 30 până la 40 de milioane de Covishield pe lună și va ajuta India să abordeze criza COVID-19.

Realitatea Live

28 Mai 2024, 16:41
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
28 Mai 2024, 16:41 // Actual //  bani.md

Chișinăul a găzduit cea de-a 10-a ședință operativă a HUB-ului de Securitate al UE, un eveniment cu tematica principală axată pe sistemele IT de mari dimensiuni în domeniul justiției și afacerilor interne. Evenimentul a reunit oficiali de rang înalt și experți în securitate din cadrul Uniunii Europene și Republicii Moldova, printre care se numără Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, și Șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Jānis Mažeiks, care au venit cu un cuvânt de deschidere.

„Dacă până acum Republica Moldova s-a aliniat în domeniul armonizării legislative în pas cu sistemele IT de mari dimensiuni ale UE, acum avem deja specialiștii ai EU Lisa prezenți în țara noastră, iar acest lucru pe de o parte înseamnă o si mai mare apropiere a țării noastre față de UE, și pe de altă parte arată încrederea acordată de agențiile Europene, autorităților din țara noastră”, a precizat în discursul său ministrul Afacerilor Interne.

Cu un mesaj a venit și ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Jānis Mažeiks.

„Pentru eficientizarea implementării politicilor UE în domeniul justiției și afacerilor interne, au fost create sisteme informatice, care sunt gestionate de eu-LISA, Agenția Uniunii Europene pentru Gestionarea Operațională a Sistemelor Informatice la Scară Largă în Spațiul de Libertate, Securitate și Justiție. Bunăoară, datorită bunei funcționări a sistemelor gestionate de eu-LISA, cetățenii Uniunii pot călători liber în toate statele membre ale UE, fără a compromite securitatea Europei. În contextul statutului Republicii Moldova de țară candidată la UE, Uniunea Europeană va acorda Moldovei suportul necesar, inclusiv în integrarea celor mai bune soluții IT în domeniul justiției și afacerilor interne”, a precizat Mažeiks.

Această ședință operativă a fost, potrivit MAI, o oportunitate esențială pentru Republica Moldova de a discuta și de a stabili parteneriate cu experții europeni în vederea integrării și optimizării sistemelor IT de mari dimensiuni. Aceste sisteme sunt fundamentale pentru consolidarea securității interne și gestionarea eficientă a frontierelor Republicii Moldova.

În cadrul întâlnirii, Republica Moldova a prezentat stadiul actual al propriilor sisteme IT de mari dimensiuni și a infrastructurii aferente, discutând așteptările și provocările în contextul integrării cu sistemele europene. De asemenea, au fost abordate subiecte precum managementul identității biometrice și reziliența infrastructurii critice IT și de comunicații.

Pentru mai multe detalii privind evoluția activităților HUB-ului de Securitate al UE, vizitați platforma https://maisigurinue.md.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău