Listă de trucuri! Tot ce trebuie să știi despre Android 12. Necesare pentru toți, de la utilizatori până la companii

20 Mai 2021, 05:10
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
20 Mai 2021, 05:10 // Au Bani //  MD Bani

Android 12 îmbunătățește experiența utilizatorului de la Android 11 și adaugă caracteristici interesante platformei. Google a anunțat că va lansa în curând noua versiune a sistemului de operare Android, Android 12. Utilizatorii, dezvoltatorii cât și companiile au nevoie să cunoască aceste trucuri despre noua versiune. Cea mai recentă iterație a sistemului de operare mobil Google aduce noi funcții și modificări la diferite elemente, precum și îmbunătățiri ale confidențialității și chiar feedback haptic.

Ce este Android 12?

Android 12 este cea mai recentă versiune a sistemului de operare mobil Google și este perfect integrat cu ecosistemul de aplicații Google. Asta înseamnă că, din cutie, Android se împerechează perfect cu Gmail, Google Docs, Google Calendar, Google Photos și aproape oricare dintre aplicațiile oferite în Google Workspaces, pentru utilizatorii de afaceri.

Ce funcții noi vin cu Android 12?

Funcții noi pentru dezvoltatori:

Odată cu cea de-a doua versiune de Android 12 Developer Preview vor apărea câteva funcții noi precum:

  • Dezvoltatorii pot solicita acum autentificarea pentru acțiunile implementate din ecranul de blocare;
  • Android poate verifica integritatea unei aplicații instalate și poate împiedica o aplicație discutabilă să afișeze conținut prin alerte suprapuse;
  • Au fost lansate noi cadre pentru a permite echipelor de dezvoltare să scrie aplicații pentru telefoane cu colțuri rotunjite.

Pe 18 mai, în timpul prezentării Google au fost anunțate următoarele funcții pentru utilizatori:

  • Ecranul de blocare va fi mai jucăuș cu iluminare dinamică;
  • Umbra de notificare va fi mai intuitivă;
  • Setările rapide au fost reproiectate pentru a include comenzile Google Pay și Home;
  • Asistentul Google poate fi invocat apăsând lung butonul de pornire;
  • Timpul procesorului a fost redus cu 22%, făcând totul mai rapid în Android;
  • Tabloul de bord de confidențialitate va fi o locație ușor de utilizat pentru a gestiona permisiunile aplicației;
  • Un indicator va apărea atunci când o aplicație folosește camera sau microfonul;
  • Setările rapide includ acum comutări pentru a dezactiva microfonul și camera la nivel de sistem;
  • Android Private Compute Core, care oferă funcții precum Android Caption și nu partajează informații cu nicio altă aplicație sau serviciu;
  • Suport pentru imagini AVIF

acest nou format de imagine va îmbunătăți considerabil compresia imaginilor fără a compromite calitatea imaginilor. Asta înseamnă că fișierele cu imagini mai mari pot fi transmise, folosind o lățime de bandă mai mică. Acesta nu este doar un avantaj pentru utilizatorii cărora le place să consume imagini pe tot parcursul zilei, ci înseamnă, de asemenea, că dezvoltatorii pot integra și mai multe elemente vizuale în aplicațiile lor, fără a provoca blocaje, tamponare sau probleme de consum de date. Acest nou format folosește codecul video open source AV1, care a fost introdus pentru prima dată în Android 10.

  • Transcodare media compatibilă

Google adaugă un nou strat de transcodare la Android 12 care va face posibil ca aplicațiile care nu acceptă în prezent standardul de compresie video de înaltă eficiență (HEVC) să profite de această compresie video mult îmbunătățită. Acest nou standard este succesorul formatului de compresie Advanced Video Coding utilizat pe scară largă și oferă o compresie de date cu 25-50% mai bună la același nivel de calitate video. La fel ca adăugarea suportului de imagine AVIF, HEVC va face posibilă dezvoltatorilor să livreze mai multe videoclipuri în timp ce utilizează o lățime de bandă mai mică. Cu toate acestea, acest strat de compatibilitate ar trebui considerat doar un stop-gap pentru dezvoltatori. Google îi îndeamnă pe toți dezvoltatorii să includă asistență HEVC în aplicațiile lor.

  • Suport terță parte pentru magazinul de aplicații

Dezvoltatorii Android lucrează pentru a permite utilizatorilor să instaleze în siguranță aplicații din magazinele de aplicații terțe, cu unele asigurări că, făcând acest lucru, securitatea dispozitivului lor nu va fi compromisă.

  • Hibernarea aplicației

Această nouă funcție va avea un impact semnificativ asupra duratei de viață a bateriei Android. Hibernarea aplicațiilor va hibera efectiv toate aplicațiile care nu sunt utilizate în prezent. Aceasta înseamnă că numai acele aplicații utilizate vor consuma bateria dispozitivului. Această caracteristică va șterge automat memoria cache a aplicației.

Perechi de aplicații

Android Split Screen vă permite deja să utilizați două aplicații simultan, dar cu Android 12, o nouă funcție, numită App Pairs, va permite utilizatorilor să deschidă două aplicații care sunt utilizate în mod obișnuit simultan. Această funcție va grupa două aplicații împreună ca o singură „sarcină”.

Cu App Pairs, utilizatorii vor putea alege două aplicații deschise recent și le vor face pereche. Odată ce aceste aplicații sunt asociate, utilizatorii pot trece cu ușurință între o singură aplicație și o pereche.

Sistem tematic nou

Dezvoltatorii aduc, de asemenea, un nou sistem tematic pentru Android 12. Acest sistem le va permite utilizatorilor să selecteze o culoare principală și de culoare de accent pentru aplicații sau le va permite ca tema sistemului să se bazeze pe imaginea de fundal curentă.

Efect audio haptic

Cu Android 12, dezvoltatorii vor putea combina modele de feedback haptic cu audio. Acest lucru ar putea beneficia nu numai jocurile, ci și capacitatea utilizatorilor de a identifica apelanții, pe baza feedback-ului haptic sau de a include feedback-ul haptic în timp ce ascultă muzică.

Acțiuni de atingere dublă

Android 12 va aduce acțiuni de atingere dublă pe dispozitivele acceptate (în prezent, care este limitată la telefoanele Google Pixel). Cu această caracteristică, puteți configura acțiuni atunci când atingeți de două ori partea din spate a telefonului. Acțiunile acceptate în prezent includ:

  • Realizarea unei capturi de ecran;
  • Redarea și întreruperea conținutului media;
  • Vizualizarea aplicațiilor recente;
  • Deschiderea nuanței de notificare;
  • Lansarea Asistentului Google;
  • Ușurința cu o singură mână.

Până acum, utilizarea unui dispozitiv mai mare cu o mână reprezintă o provocare, mai ales pentru modelele mai mici. Android 12 va aduce un nou mod cu o singură mână. Această nouă caracteristică este similară cu funcția de accesibilitate a iPhone-ului. Când este activat, acesta va migra interfața la mijlocul afișajului dvs., punând totul la îndemână.

O altă caracteristică prietenoasă cu o singură mână se numește Silky Home, care migrează majoritatea activării / dezactivării comutărilor către centrul ecranului.

Mai puțin control pentru mai multe suporturi media

Nu fiecare aplicație care redă conținut media ar trebui să aibă acces la panoul de control al conținutului Setări rapide. Cu Android 12, utilizatorii pot activa sau dezactiva accesul individual al aplicațiilor la Setări rapide. Acest lucru va face un panou de control al Setărilor rapide mult mai curat.

Ce îmbunătățiri sunt în Android 12?

Acum vom arunca o privire la unele dintre îmbunătățirile funcțiilor anterioare care vin pe Android 12.

  • Partajare Wi-Fi îmbunătățită;
  • Google a făcut destul de ușor să partajați o conexiune Wi-Fi, utilizând un cod QR. Totul este bine, când un utilizator stă lângă tine, astfel încât să poată scana rapid codul. Cu Android 12, dezvoltatorii vor profita de Partajarea din apropiere, astfel încât utilizatorii pot trimite configurație Wi-Fi (SSID / parolă) prin Bluetooth către dispozitivele din apropiere, astfel încât destinatarul trebuie să se afle numai în raza de acțiune Bluetooth.

Singura avertisment este că pachetele Bluetooth sunt destul de ușor de interceptat. Sperăm că Google va găsi o modalitate de a cripta informațiile Wi-Fi care sunt partajate prin această metodă.

Actualizări îmbunătățite

Dezvoltatorii Google intenționează să facă din Android Runtime un modul principal în Android 12. Ceea ce face este să permită Google să furnizeze mai multe actualizări ale componentelor sistemului de operare prin Google Play Store. Acest lucru va avea două efecte:

Actualizările vor fi mai mici și mai frecvente
Actualizările vor fi mai rapide
Oricine a experimentat o lungă actualizare a patch-urilor de securitate va aprecia importanța acestei îmbunătățiri.

Marcare mai bună a capturilor de ecran

Android 12 va aduce instrumentului de captură de ecran posibilitatea de a adăuga text, Emoji și stickere, fără a fi nevoie să vă bazați pe un instrument terță parte.

Îmbunătățirea gesturilor și interfața de utilizare mai curată

Interfața de utilizare a fost complet revizuită, inspirată din Material You. Dispozitivele Google Pixel vor folosi Extragerea culorii, ceea ce înseamnă că sistemul va crea o paletă personalizată pe baza fotografiilor folosite ca tapet. Fiecare interfață Android va fi unică.

 

Realitatea Live

28 Mart. 2024, 13:02
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
28 Mart. 2024, 13:02 // Actual //  bani.md

Salariile mici, fluctuația mare de cadre și sistemul birocratic sunt doar câțiva din factorii care provoacă criza de cadre din administrația publică, au afirmat invitații emisiunii „Consens Național” difuzată luni, 25 martie curent, la RLIVE TV.

Veaceslav Ioniță, expert în domeniul administrației și finanțelor publice, și Stella Jemna, fostă șefă de Cabinet al prim-ministrei Natalia Gavrilița, reprezentantă de țară a Fondului regional de investiții WNISEF, sunt de părere că statul trebuie să își revadă politicile pentru a înțelege de câți funcționari are nevoie și care este nivelul lor de pregătire.

„Noi dispărem, ei se înmulțesc. Astăzi sunt mai puțini funcționari decât acum 20 de ani, dar raportați la numărul de populație care a mai rămas în țară ei sunt mai mulți pe cap de locuitor. Statul și-a redus din competențele sale și a digitalizat multe servicii și acum ar fi bine să fie regândit și sistemul de administrare la nivel central și local”, a menționat Veaceslav Ioniță.

Stella Jemna a afirmat că autoritățile trebuie să-și revadă structurile administrative și să investească mai mult în pregătirea noilor funcționari. Potrivit ei, tinerii nu sunt gata să acceadă în funcții manageriale, iar cei cu experiență nu sunt deschiși pentru cooperare.

„Ceea ce se întâmplă cu forța de muncă din administrație astăzi este radiograma la ceea ce nu s-a făcut în ultimii 30 de ani. Faptul că noi nu am investit în acești oameni, că mulți dintre cei care lucrează în ministere nu sunt calificați este rezultatul politicilor unui stat. Este foarte important să avem centre de calificare moderne deoarece ceea ce se învață acum nu mai este relevant”, a afirmat fost șefă de cabinet al prim-ministrei Natalia Gavriliţa.

Potrivit unui studiu realizat de Institutul pentru Inițiative Strategice, fiecare al cincilea post din Guvern este vacant. Cele mai afectate sunt ministerele Culturii și Mediului care duc lipsă de aproximativ 30 la sută din numărul de angajați. Fiecare al patrulea post este vacant și în cadrul ministerelor Sănătății, Finanțelor și Afacerilor Externe. Cel mai bine asigurat cu cadre este Ministerul Educației și Cercetării care are vacante 11 la sută din posturi.

Studiul IPIS a fost realizat în cadrul inițiativei „Administrarea social responsabilă a finanțării externe”, în parteneriat cu Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, cu suportul Fundației Soros Moldova.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău