Șoferii moldoveni, „paralizați”! Criza carburanților, tot mai acută

27 Mai 2022, 11:33
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mai 2022, 11:33 // Actual //  Lupu Eduard

Republica Moldova este amenințată de o criză a carburanților, în condițiile în care timpul de așteptare în vamă este foarte, iar cozile sunt foarte lungi, respectiv importurile de carburanți sun anevoioase.

„La ziua de astăzi, timpul de așteptare în vamă este foarte mare și sunt formate rânduri excesive  pentru trecerea autocisternelor cu produse petroliere la Punctul de trecere a frontierei de Stat cu România „Leușeni – Albița”, în ambele direcții (Direcția Intrare în RM, Direcția Ieșire din RM)”, se spune în mesajul Asociațiilor Companiilor Petroliere din Republica Moldova.

În acest sens, în ultima perioadă, de către companiile importatoare de produs, sunt întâmpinate probleme logistice de staționare a autocisternelor cu produse petroliere, din această cauză fiind întârzieri de transportare a mărfurilor contractate, în timp ce în țară este un deficit acut de produse petroliere.

În acest sens,  am venit cu două propuneri în adresa ANRE Republica Moldova și Serviciul Vamal al Republicii Moldova de suport față de autocisternele cu carburanți, și anume:

1) formarea unui rând aparte pentru autocisternele transportatoare de produs petrolier, pentru a nu stopa procesul de import;

2) permisiunea de ieșire a autocisternelor pe la PTF Cahul – PTF Oancea, pentru a minimiza rândurile la PTF Leușeni.

Am fi recunoscători, fiind cu o reprezentanță de 40% din piață, la un răspuns pozitiv la solicitarea noastră, sau propunerea altor căi de a soluționa situația creată.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

Realitatea Live

27 Feb. 2024, 14:17
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Feb. 2024, 14:17 // Actual //  Lupu Eduard

Agenția Proprietății Publice (APP) anunță un concurs pentru ocuparea funcției de director general adjunct. Scopul principal al acestei poziții este implementarea politicii statului în domeniul privatizării și activităților post-privatizare, precum și gestionarea parteneriatelor public-private, concesiunilor și proiectelor investiționale.

Candidații interesați sunt invitați să aplice până la data de 18 martie 2024, ora 17:00. Principalele responsabilități ale directorului general adjunct includ dezvoltarea și implementarea strategiilor de privatizare și de gestionare a proprietății publice, monitorizarea și evaluarea performanței operaționale, precum și coordonarea activităților interne și externe ale agenției.

Condițiile de participare la concurs și formularul de aplicare pot fi găsite pe site-ul oficial al Agenției Proprietății Publice. Candidații sunt încurajați să se familiarizeze cu acestea și să aplice conform instrucțiunilor indicate.

Agenția Proprietății Publice încurajează distribuirea acestui anunț către toate persoanele care ar putea fi interesate și potrivite pentru această poziție. Oportunitatea de a contribui la procesul vital de privatizare și gestionare a proprietății publice este deschisă tuturor celor calificați și dornici să aducă o contribuție semnificativă în acest domeniu.

În prezent, APP administrează 877 de întreprinderi cu capital public, dintre care: 618 – municipale, 178 – de stat și 81 – societăți pe acțiuni. Companiile de stat au datorii de peste 15 miliarde de lei. Astăzi valoarea tuturor activelor acestor întreprinderi este la nivel de 34,9 de miliarde de lei. Întreprinderile, proprietate a statului – 27,2 miliarde de lei, iar cele municipale – 7,7 miliarde de lei. În ultimii zece ani valoarea acestor întreprinderi practic nu s-a schimbat.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău