Șoferii moldoveni, „paralizați”! Criza carburanților, tot mai acută

27 Mai 2022, 11:33
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mai 2022, 11:33 // Actual //  Lupu Eduard

Republica Moldova este amenințată de o criză a carburanților, în condițiile în care timpul de așteptare în vamă este foarte, iar cozile sunt foarte lungi, respectiv importurile de carburanți sun anevoioase.

„La ziua de astăzi, timpul de așteptare în vamă este foarte mare și sunt formate rânduri excesive  pentru trecerea autocisternelor cu produse petroliere la Punctul de trecere a frontierei de Stat cu România „Leușeni – Albița”, în ambele direcții (Direcția Intrare în RM, Direcția Ieșire din RM)”, se spune în mesajul Asociațiilor Companiilor Petroliere din Republica Moldova.

În acest sens, în ultima perioadă, de către companiile importatoare de produs, sunt întâmpinate probleme logistice de staționare a autocisternelor cu produse petroliere, din această cauză fiind întârzieri de transportare a mărfurilor contractate, în timp ce în țară este un deficit acut de produse petroliere.

În acest sens,  am venit cu două propuneri în adresa ANRE Republica Moldova și Serviciul Vamal al Republicii Moldova de suport față de autocisternele cu carburanți, și anume:

1) formarea unui rând aparte pentru autocisternele transportatoare de produs petrolier, pentru a nu stopa procesul de import;

2) permisiunea de ieșire a autocisternelor pe la PTF Cahul – PTF Oancea, pentru a minimiza rândurile la PTF Leușeni.

Am fi recunoscători, fiind cu o reprezentanță de 40% din piață, la un răspuns pozitiv la solicitarea noastră, sau propunerea altor căi de a soluționa situația creată.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

Realitatea Live

07 Feb. 2023, 17:34
 // Categoria: Slider // Autor:  Lupu Eduard
07 Feb. 2023, 17:34 // Slider //  Lupu Eduard

Deputatul PAS, Oazu Nantoi a declarat într-un interviu pentru publicația rusă komersant că Vitalii Igantiev (pretinsul ministru de Externe de la Tiraspol n.r) poate fi arestat în cazul în care va veni la Chișinău.

Parlamentul de la Chișinău a aprobat legea criticată de Kremlin și Tiraspol prin care sunt introduse pedeapse penale pentru separatism.

Regimul de la Tiraspol a calificat noile prevederi din Codul Penal drept „norme represive împotriva transnistrenilor” și un „act de agresiune” care pune în pericol reglementarea conflictului transnistrean. Potrivit unei declarații emise de așa-numitul minister de externe al republicii nerecunoscute, practic orice locuitor al regiunii ar putea să fi urmărit penal acum.

Modificările la Codul Penal au fost propuse de 16 deputați PAS, printre care și președintele parlamentului, Igor Grosu, și prevăd pedepse cu închisoarea pentru infracțiuni ca separatismul, finanțarea separatismului, incitarea la separatism, complot împotriva R. Moldova, colectarea și sustragerea informațiilor care ar putea dăuna suveranității, independenței și integrității țării.

Astfel, potrivit modificărilor aprobate, acțiunile de separatism săvârșite de persoane fizice se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 5 ani. Dacă sunt comise de persoane juridice, cu o amendă de 150.000-250.000 de lei și privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau lichidarea persoanei juridice.

Instigarea la acțiuni de separatism făcută de o persoană fizică se pedepsește cu până la 3 ani de închisoare sau amendă, de la 35.000 la 75.000 de lei, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții sau de a exercita o anumită activitate timp de 2-5 ani. Persoanele juridice vor fi pedepsite cu amendă de la 100.000 la 150.000 de lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea.​

Finanțarea acțiunilor de separatism de către o persoană fizică se pedepsește cu închisoare de la 5 la 10 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate între 6 și 12 ani. În cazul persoanelor juridice, amenda este de 600.000-750.000 de lei, cu lichidare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău