Spania caută voluntari pentru a testa săptămâna de lucru de patru zile. Angajații vor fi plătiți cu salariul întreg

07 Apr. 2021, 14:47
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
07 Apr. 2021, 14:47 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Pentru a testa proiectul cu săptămâna de lucru de 4 zile, Spania va înainta solicitări către sute de companii din țară pentru a participa la acest experiment. Scopul este de a verifica dacă proiectul poate fi pus în aplicare fără a afecta economia țării.

La inițiativa unor companii private, premierul Pedro Sánchez a acceptat să aloce un buget de 50 de milioane de euro petru un program național de 3 ani, relatează Bloomberg.

Săptămâna de lucru de 4 zile este ideea unui mic partid de stânga, Más País, a convins guvernul socialist că săptămâna de lucru de 32 de ore ar putea fi mai productivă, iar acest lucru poate fi experimentat și evaluat ulterior. Experimentul este programat să înceapă în această toamnă.

Potrivit lui Joaquín Pérez Rey, secretar de stat pentru forța de muncă din Spania, a spus că nu este important numărul de zile lucrate, ci echilibrul dintre muncă și viața personală și că acest lucru nu va fi rezolvat cu o zi de lucru în minus.

La moment, ideea unei săptămâni de lucru de patru zile este discutată și chiar aplicată în mai multe țări. Unilever o testează în Noua Zeelandă, iar parlamentarii japonezi discută despre acordarea unei zile libere suplimentare. Compania germană de tehnologie Awin a început să reducă orele de lucru, menținând salariile și beneficiile.

Pentru Spania, proiectul va fi o provocare, deoarece șomajul a crescut, iar productivitatea este în scădere.

Potrivit proiectului angajații vor primi aceleași salarii pentru mai puține ore de muncă. Fondurile guvernamentale compensează companiile care vor participa la experiment pentru angajări suplimentare sau pentru dotări, însă doar temporar.

Realitatea Live

23 Iul. 2021, 17:53
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Iul. 2021, 17:53 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Rețeau de socializare Intagram este foarte populară, în special printre tineri. La sigur urmărești și vedete, care vorbesc o altă limbă decât cele pe care le cunoști tu. În acest sens, Instagram introduce o nouă schimbare care te va ajuta să înțelegi mai ușor mesajul transmis de persoanele pe care le urmărești.

La sigur, te ciocnești cu siatuații când storiesurile nu sunt în engleză sau într-una din limbile de circulație internațională. Din această cauză nu înțelegi mesajul unui artist sau al unei persoane importante de interes pentru tine. Până aum, ceea ce trebuia să faciera să ieș din aplicație și să încerci să traduci ”ce a vrut să spună autorul”.

Acum, acest lucru nu mai este necesar. Instagram a introdus o nouă funcție care va traduce orice text străin și pe care îl vei putea vedea în Stories. Această nouă caracteristică este lansată la nivel global, astfel că toți acești peste 1 miliard de abonați se pot bucura de noua funcție.

Când aplicația detectează că vizualizezi o poveste într-o altă limbă, îți va afișa mesajul ”Vedeți traducerea”, în partea din stânga sus a aplicației. Tot ceea ce va trebui să faci este să atingi bannerul respectiv pentru a vedea textul în limba maternă.

Funcția poate traduce textul în peste 90 de limbi deși, momentan, aceasta nu poate funcționa la fel și cu audio. Inevitabil, asta înseamnă că sunt șanse să existe povești pe care să nu le înțelegi, atunci când cel pe care îl urmărești transmite un mesaj pe cale verbală.

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală