Statele Unite impun sancțiuni Rusiei pentru atacuri cibernetice. Cel puțin zece ruși ar putea fi expulzați

15 Apr. 2021, 14:33
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
15 Apr. 2021, 14:33 // Actual //  Dumitrita Culiuc

SUA vor impune sancțiuni Rusiei pentru atacuri cibernetice. Administrația Biden va emite în curând un ordin executiv pentru aceste sancțiuni. Decizia vine după ce americanii i-au acuzat pe ruși că au intervenit în alegerile prezidențiale din 2020.

Guvernul american vine cu sancțiuni care vizează peste 30 de entități rusești și includ expulzarea a cel puțin 10 persoane din SUA. Printre cei vizați sunt și diplomați.

Sancțiunile vin într-un moment tensionat pentru relațiile dintre SUA și Rusia. Într-un apel din această săptămână, Joe Biden i-a spus lui Putin că SUA vor acționa ferm în apărarea intereselor naționale. Mai mult decât atât, el i-a propus președintelui rus o întâlnire într-o țară terță pentru a discuta și a găsi domenii pentru a lucra împreună, scrie Aleph News.

Anul trecut, cercetătorii în securitate cibernetică au identificat o spargere într-un software numit SolarWinds. Intruziunea a permis accesul infractorilor digitali la 18.000 de rețele de calculatoare guvernamentale și private. Oficialii serviciilor de informații cred că Rusia a fost în spatele atacului. Președintele Microsoft, Brad Smith, a spus că hack-ul SolarWinds a fost cel mai mare și mai soficisticat atac pe care l-a văzut vreodată.

Într-un raport de luna trecută, agențiile de informații americane au conchis că Putin ar fi dirijat eforturile pentru a-l ajuta pe Donald Trump să câștige un al doilea mandat.

Realitatea Live

23 Iul. 2021, 17:53
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Iul. 2021, 17:53 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Rețeau de socializare Intagram este foarte populară, în special printre tineri. La sigur urmărești și vedete, care vorbesc o altă limbă decât cele pe care le cunoști tu. În acest sens, Instagram introduce o nouă schimbare care te va ajuta să înțelegi mai ușor mesajul transmis de persoanele pe care le urmărești.

La sigur, te ciocnești cu siatuații când storiesurile nu sunt în engleză sau într-una din limbile de circulație internațională. Din această cauză nu înțelegi mesajul unui artist sau al unei persoane importante de interes pentru tine. Până aum, ceea ce trebuia să faciera să ieș din aplicație și să încerci să traduci ”ce a vrut să spună autorul”.

Acum, acest lucru nu mai este necesar. Instagram a introdus o nouă funcție care va traduce orice text străin și pe care îl vei putea vedea în Stories. Această nouă caracteristică este lansată la nivel global, astfel că toți acești peste 1 miliard de abonați se pot bucura de noua funcție.

Când aplicația detectează că vizualizezi o poveste într-o altă limbă, îți va afișa mesajul ”Vedeți traducerea”, în partea din stânga sus a aplicației. Tot ceea ce va trebui să faci este să atingi bannerul respectiv pentru a vedea textul în limba maternă.

Funcția poate traduce textul în peste 90 de limbi deși, momentan, aceasta nu poate funcționa la fel și cu audio. Inevitabil, asta înseamnă că sunt șanse să existe povești pe care să nu le înțelegi, atunci când cel pe care îl urmărești transmite un mesaj pe cale verbală.

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală