Străinii umplu buzunarele Republicii Moldova cu bani! Chișinăul a primit milioane de dolari în luna august

08 Sept. 2022, 11:08
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Sept. 2022, 11:08 // Actual //  Lupu Eduard

Partenerii de dezvoltare au virat Republicii Moldova 319 milioane USD în luna august. Banii au venit de la Banca Mondială, Comisia Europeană, dar și alți parteneri de dezvoltare

„Este în premieră când Republica Moldova a primit o asemenea sumă într-o singură lună. Datele sunt oferite de Banca Națională iar detalii privind ce parte din această sumă sunt granturi și care este cota împrumuturilor va fi disponibil în maxim două săptămâni pe pagina oficială a Ministerului Finanțelor”, susține economistul Veaceslav Ioniță.

Economistul afirmă că fără a lua în calcul împrumuturile, atunci în acest an granturile se vor ridica la 130 milioane USD.

„Cel mai mult Moldova a beneficiat de granturi din partea partenerilor externi în perioada 2008-2015, când anual suma granturilor depășea nivelul de 100 milioane USD. În anul 2014 a fost atins recordul absolut, când suma granturilor a ajuns la 288 milioane USD. În perioada 2009-2019 peste 2/3 din tot suport extern oferit Moldovei a fost sub formă de granturi. Spre regret această performanță nu a fost atinsă nici până, nici după această perioadă. În toți acești ani, până acum, Moldova a beneficiat doar pentru suportul bugetar de 1,9 miliarde USD sub formă de granturi. Suma totală a granturilor este mult mai mare, deoarece o parte considerabilă din ele au fost gestionate direct de către donator”, a punctat Ioniță.

Realitatea Live

08 Dec. 2022, 16:18
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
08 Dec. 2022, 16:18 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

O transmisiune include PATRU componente principale și peste 20 de platforme de difuzare concomitent.

  1. Difuzarea evenimentului pe rlive.md și în mod automat pe realitatea.md, bani.md, rupor.md (ru), moldovalive.md (eng); Transmisiunile sunt păstrate în arhiva rlive.md și pot fi accesate sau descărcate oricând, fără limitări de acces tehnic sau de abonament.
  2. Transmisiunile sunt difuzate în direct pe pagina de Facebook sau Youtube ale beneficiarului și pe rețelele sociale ale platformelor grupului Realitatea – realitatea.md, rlive.md, bani.md, rupor.md, moldovalive.md.
  3. Difuzarea evenimentului pe RLIVE TV (2 difuzări minim); RLIVE TV este distribuit de toate rețelele de cablu și IPTV, ceea ce asigură o acoperire de peste 80% din țară. De asemenea, RLIVE TV este distribuit online pe site-urile de știri diez.md, deschide.md, ziarulnational.md, nordnews.md, zugo.md, paranteze.md, moldova.org, newsmaker.md, economica.net (România) și realitatea.md, rlive.md, bani.md, rupor.md, moldovalive.md.
  4. Publicarea de comunicate sau știri din evenimente; Fiecare transmisiune live va fi susținută de publicarea comunicatului sau a unei știri din eveniment pe realitatea.md sau la solicitare, suplimentar, pe – bani.md (română), rupor.md (rusă), moldovalive.md (engleză). Știrile sau comunicatele, în mod automat sunt difuzate și pe rețelele sociale ale realitatea.md.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește-ne pe TELEGRAM!

Suplimentar, la solicitare, se poate realiza Ora de LIVE cu Traian; Reportaj de la eveniment cu plasare pe realitatea.md, bani.md, rupor.md (ru), moldovalive.md (eng) și RLIVE TV; Feedback de la participanți (înregistrare video + editare video); sau orice Servicii de comunicare – comunicate, SMM, Infografii, Videografii, Animație 2D, etc.

Pentru mai multe detalii, contactați-ne pe publicitate@realitatea.md

P.

 

 

 

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău