Sunt dornici să se lanseze în afaceri. Aproape 1000 de persoane participă la cursurile organizate de ODIMM

04 Iun. 2021, 12:35
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
04 Iun. 2021, 12:35 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) organizează gratuit cursuri de educație financiară prin intermediul programelor „START pentru TINERI” și „Femei în Afaceri”. La aceste cursuri participă circa 1000 de persoane, dornice să se lanseze în lumea afacerilor.

Directorul general ODIMM, Iulia Costin a asigurat participanții că aceștia vor avea parte de suport consultativ pentru a-și definitiva planurile de afaceri.

„Cunoștințele antreprenoriale sunt foarte importante pentru a pune bazele unei afaceri de succes. Ne bucură interesul sporit al tinerilor și femeilor din toată țara pentru domeniul antreprenorial. Sunt sigură că aceste instruiri vor fi un adevărat sprijin și vă vor oferi șanse reale pentru inițierea și dezvoltarea propriilor afaceri”.

Majoritatea participanților la cursuri sunt tineri. 624 de tineri își vor testa creativitatea și abilitățile antreprenoriale în cadrul Etapei I a programului „Start pentru tineri” – Identificarea ideilor de afaceri – Hackathon. Tinerii au fost repartizați în 6 grupe și timp de 2 zile vor fi ghidați de o echipă de mentori în devoltarea ideilor de echipă, însușirea principiilor de bază ale gândirii în afaceri și fundamentarea unui start-up de succes. Hackathoanele vor fi urmate de cursuri de formare antreprenorială pentru tinerii, care doresc să lanseze o afacere proprie.

De asemenea, alte 335 de femei, timp de 6 zile, vor fi școlarizate în regim online cu regulile de capătâi din domeniul antreprenoriatului. Instruirile vor ajuta femeile cu spirit antreprenorial să își contureze ideile de afaceri pe care, ulterior, le vor transforma în planuri de afaceri pentru a concura la componenta finanțare.

Instruirile vor viza următoarele tematici: 

• Înregistrarea companiei și gestionarea capitalului uman; 

• Planificarea afacerii;

• Gestiunea financiară a afacerii;

• Finanțarea afacerii;

• Marketing și vânzări (inclusiv on-line marketing);

• Contabilitatea întreprinderii și tipuri de rapoarte.

În anul 2020, prin intermediul celor două Programe de suport în afaceri, au fost instruiți 930 de persoane, dintre care 645 de tineri și 295 de femei. 

Realitatea Live

01 Apr. 2025, 16:52
 // Categoria: Uncategorized // Autor:  Ursu Victor
01 Apr. 2025, 16:52 // Uncategorized //  Ursu Victor

Consiliul Concurenței a venit cu precizări oficiale privind recentele creșteri ale prețurilor la carnea de porc, după apariția unor declarații alarmante în spațiul public și preluări mediatice care au ridicat suspiciuni privind eventuale înțelegeri de cartel sau abuzuri din partea comercianților.

Potrivit instituției, în contextul unei economii de piață, formarea prețurilor este influențată de factori obiectivi, precum cererea și oferta, costurile de producție și transport, nivelul taxelor, fluctuațiile internaționale sau balanța de importuri și exporturi. Consiliul nu are atribuții de a stabili, plafona sau modifica prețuri, și nici nu poate sancționa companiile doar pentru că își majorează prețurile.

Totuși, autoritatea de concurență monitorizează cu atenție piața și intervine în cazul identificării unor practici anticoncurențiale, precum înțelegeri între concurenți privind fixarea prețurilor sau abuzul de poziție dominantă. În acest moment, Consiliul analizează situația de pe piața cărnii de porc pentru a detecta eventuale semnale care ar putea indica astfel de comportamente ilegale.

„Îndemnăm producătorii, comercianții și consumatorii să ne sesizeze orice comportament suspect. Vom interveni acolo unde legea ne permite”, se menționează în comunicatul oficial.

Consiliul Concurenței reiterează că își menține angajamentul de a asigura o piață corectă și competitivă, în beneficiul consumatorilor și al unei economii sănătoase.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ