Surse FSB: „Pierderile irecuperabile” ale Rusiei în Ucraina sunt de peste 90.000 de soldați

13 Oct. 2022, 09:58
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
13 Oct. 2022, 09:58 // Actual //  Lupu Eduard

Pierderile irecuperabile ale armatei ruse în Ucraina sunt de peste 90 de mii de oameni, scrie publicația rusă independentă Important Stories, precizând că are informația din două surse: un fost ofițer al serviciilor speciale rusești și un actual ofițer FSB.

„Pierderile irecuperabile” îi includ pe soldații uciși, dispăruți, care mor din cauza rănilor în spitale, precum și pe cei răniți care nu se pot întoarce la serviciul militar.

Potrivit ultimei estimări a autorităților de la Kiev, armata rusă a pierdut peste 63.000 de soldați. Ministerul Apărării de la Kiev spune că este vorba de „personal eliminat”, fără să precizeze ce include această categorie.

Secretarul britanic al apărării, Ben Wallace, a declarat la data de 5 septembrie că „se estimează până în prezent că peste 25.000 de soldați ruși și-au pierdut viața”.

„Dacă includem morții, răniții, cei luați prizonieri sau zecile de mii de dezertori, până acum sunt peste 80.000 de morți sau răniți și celelalte categorii”, a spus Wallace, potrivit CNN.

Serghei Șoigu, a susținut pe 21 septembrie că doar 5.937 de soldați au murit în Ucraina. Ministrul rus al Apărării a adăugat, citat de Kommersant, că „mai mult de 90% dintre răniți s-au întors la datorie”.

Realitatea Live

01 Apr. 2023, 07:16
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Apr. 2023, 07:16 // Actual //  Lupu Eduard

În prezent relațiile dintre Statele Unite și Rusia sunt la cel mai scăzut nivel de după sfârșitul Războiului Rece.

Dar de-a lungul secolelor, legăturile au fost mai strânse, dovadă că acum 156 de ani, Rusia a vândut Americii cu suma de 7,2 milioane de dolari, Alaska, tranzacție care este considerată de experți cea mai mare greșeală din istorie a Moscovei.

Pe 30 martie 1867. Statele Unite și Rusia au ajuns la un acord privind achiziționarea teritoriului de nord al Alaskăi, care cuprindea aproape 600.000 de mile pătrate, potrivit TVP World.

În 1866, guvernul rus a analizat oferta Statelor Unite de a cumpăra pământul din Alaska. William H. Seward, secretarul de stat al SUA, a mediat acordul în numele Washingtonului, în timp ce ministrul rus Edouard de Stoeckl a condus negocierile în numele Moscovei.

Cele două națiuni au ajuns la un acord la 30 martie 1867, prin care Statele Unite trebuia să plătească Rusiei suma de 7,2 milioane de dolari pentru Alaska.

Tranzacția a fost intermediată de Edouard de Stoeckl, care a primit un cec de 7,2 milioane de dolari. Tratatul de cesiune, care a fost semnat de țarul Alexandru al II-lea și a încheiat oficial înțelegerea de cumpărare a Alaska din Rusia.

Președintele Statelor Unite de atunci Andrew Johnson a semnat tratatul pe 28 mai, iar Senatul american a validat acordul pe 9 aprilie, iar Alaska a fost transferată oficial la Statele Unite pe 18 octombrie 1867. Această achiziție a pus capăt prezenței Rusiei în America de Nord și a asigurat accesul SUA la marginea nordică a Pacificului.

Statele Unite au cumpărat aproape 600.000 de mile pătrate cu mai puțin de 2 cenți pe acru, deși mulți politicieni de la Washington s-au opus achiziției.

Abia după marea goană a aurului din Klondike, Alaska a fost văzută de toți americanii ca o adăugare demnă la teritoriul american. În plus, locația strategică a terenului achiziționat dădea drept SUA la revendicările teritoriale din Arctica.
Importanța strategică a Alaska a fost în cele din urmă recunoscută în cel de-Al Doilea Război Mondial. Alaska a devenit stat la 3 ianuarie 1959.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău