Surse FSB: „Pierderile irecuperabile” ale Rusiei în Ucraina sunt de peste 90.000 de soldați

13 Oct. 2022, 09:58
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
13 Oct. 2022, 09:58 // Actual //  Lupu Eduard

Pierderile irecuperabile ale armatei ruse în Ucraina sunt de peste 90 de mii de oameni, scrie publicația rusă independentă Important Stories, precizând că are informația din două surse: un fost ofițer al serviciilor speciale rusești și un actual ofițer FSB.

„Pierderile irecuperabile” îi includ pe soldații uciși, dispăruți, care mor din cauza rănilor în spitale, precum și pe cei răniți care nu se pot întoarce la serviciul militar.

Potrivit ultimei estimări a autorităților de la Kiev, armata rusă a pierdut peste 63.000 de soldați. Ministerul Apărării de la Kiev spune că este vorba de „personal eliminat”, fără să precizeze ce include această categorie.

Secretarul britanic al apărării, Ben Wallace, a declarat la data de 5 septembrie că „se estimează până în prezent că peste 25.000 de soldați ruși și-au pierdut viața”.

„Dacă includem morții, răniții, cei luați prizonieri sau zecile de mii de dezertori, până acum sunt peste 80.000 de morți sau răniți și celelalte categorii”, a spus Wallace, potrivit CNN.

Serghei Șoigu, a susținut pe 21 septembrie că doar 5.937 de soldați au murit în Ucraina. Ministrul rus al Apărării a adăugat, citat de Kommersant, că „mai mult de 90% dintre răniți s-au întors la datorie”.

Realitatea Live

03 Mart. 2024, 10:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mart. 2024, 10:00 // Actual //  Lupu Eduard

Potrivit datelor Biroului Național de Statistică piața muncii în Republica Moldova este diversă or, există domenii unde numărul femeilor este cel mai mare. 10 sectoare în care femeile reprezintă o majoritate covârșitoare a angajaților:

 1. Producția de îmbrăcăminte – 89%: Industria confecțiilor este un domeniu în care femeile sunt bine reprezentate, contribuind semnificativ la procesul de producție.
 2. Asistență socială – 86%: Sectorul asistenței sociale oferă un cadru propice pentru angajarea femeilor dornice să sprijine și să ajute comunitatea.

3.  Asistență medicală – 84%: Sănătatea este un domeniu vital și femeile sunt implicate în mod activ în furnizarea îngrijirilor medicale esențiale.

 1. Poștă și livrare – 79%: Industria poștei și a serviciilor de livrare reprezintă un alt domeniu în care femeile dețin o pondere semnificativă în ceea ce privește forța de muncă.
 2. Biblioteci, arhive, muzee – 79%: Cultura și educația sunt domenii în care femeile se remarcă prin contribuțiile lor în conservarea și promovarea patrimoniului cultural.
 3. Educație – 77%: Femeile sunt larg reprezentate în sistemul de învățământ, ocupând diverse poziții, de la profesori la personal administrativ.
 4. Prelucrare piele – 77%: Industria prelucrării pielii oferă oportunități de angajare pentru femeile care sunt pricepute în arta lucrului manual.
 5. Activități juridice și contabile – 74%: Sectorul juridic și cel contabil sunt domenii în care femeile aduc expertiză și profesionalism.
 6. Turism – 72%**: Industria turismului oferă numeroase oportunități de angajare pentru femeile interesate de servicii în domeniul ospitalității și turismului.
 7. Sectorul financiar – 71%: Femeile sunt bine reprezentate în sectorul financiar, ocupând poziții de la contabili și auditori la manageri de investiții.

Pe de altă parte, există și sectoare în care prezența femeilor este mai scăzută. Iată cele mai puțin reprezentate 10 industrii:

 1. Producție de petrol și gaze – 6%
 2. Construcții – 13%
 3. Investigații și securitate – 13%
 4. Silvicultură – 15%
 5. Reparația și întreținerea mașinilor și echipamentelor – 16%
 6. Transport terestru – 18%
 7. Comerț cu transport – 18%
 8. Structuri metalice – 18%
 9. Colectarea și tratarea deșeurilor – 21%

10.Transport pe apă – 22%

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău