Warren Buffett: lăsați copiilor voștri bani, dar nu atât de mulți încât să nu facă nimic

02 Iul. 2021, 13:20
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
02 Iul. 2021, 13:20 // Au Bani //  MD Bani

Warren Buffett a oferit jumătate din acțiunile sale din Berkshire Hathaway pentru cauze caritabile. În această săptămână, el a distribuit acțiuni de 4,1 miliarde de dolari către cinci fundații. Această nouă rundă de cadouri aduce donațiile sale totale la 41 de miliarde de dolari, a anunțat legendarul investitor într-o scrisoare adresată acționarilor publicată miercuri dimineață.

Cu toate că i-au mai rămas acțiuni în valoare de 100 de miliarde de dolari, CEO-ul Berkshire Hathaway, în vârstă de 90 de ani, nu intenționează să împartă cea mai mare parte a averii sale cu copiii săi. În schimb, el alege să doneze toate acțiunile sale din Berkshire sau 99% din averea sa.

Buffett încurajează alți oameni super-bogați să facă același lucru:

„Cea mai ușoară faptă din lume este să oferi bani care nu vor fi niciodată de vreun folos real pentru tine sau familia ta”, a scris el în recenta sa scrisoare a acționarilor.

„După ce am observat mai multe familii super-bogate, iată recomandarea mea: Lăsați copiiilor suficient pentru a putea face orice, dar nu suficient pentru a nu putea face nimic.”

„Cu cât vorbești mai mult despre bani, cu atât vor fi mai ușor vor veni”

Buffett a susținut de multă vreme convingerea că banii săi ar trebui să meargă în mare măsură spre caritate, mai degrabă decât spre copiii săi, și speră că copiii săi adulți „vor continua eforturi filantropice care implică atât bani cât și timp”.

Copiii săi nu vor fi lăsați cu mâinile goale, însă: fiecare dintre cei trei copii ai săi are o fundație de 2 miliarde de dolari finanțată de Buffett, a informat The Washington Post în 2014.O lecție cheie pe care o puteți lua din scrisoarea lui Buffett, indiferent de câți bani aveți, este că sinceritatea este utilă, spune Marguerita Cheng, planificator financiar certificat și cofondator și CEO al Blue Ocean Global Wealth din Gaithersburg, Maryland.

„Unii oameni cred că, dacă nu vorbesc despre bani, problema va dispărea”.

 

Realitatea Live

21 Iul. 2024, 17:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Iul. 2024, 17:13 // Actual //  Lupu Eduard

Administraţia Naţională (AN) Apele Române a anunţat vineri că România a solicitat majorarea debitului de apă eliberată din barajul Stânca-Costeşti, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s, pentru o perioadă de 7 zile.

”În urma solicitării părţii române, grupul operativ tehnic de la acumularea Stânca-Costeşti a aprobat şi executat majorarea debitului evacuat din acumulare, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s pentru o perioadă de 7 zile. Partea română şi cea din Republica Moldova vor monitoriza situaţia debitelor afluente (care intră în acumulare) în vederea pregătirii manevrelor ulterioare,” a transmis ANM Apele Române, potrivit news.ro.

Instituţia a precizat că reparaţia conductei prizei de rezervă de la barajul Stânca-Costeşti a fost finalizată, asigurând astfel resursele de apă necesare atât pentru alimentarea cu apă a judeţului Botoşani, cât şi pentru irigaţiile deservite de această sursă.

Din cauza secetei severe, mai multe zone din România se confruntă cu probleme în furnizarea apei, în peste 290 de localităţi fiind impuse restricţii. Majorarea debitului de apă evacuată din barajul Stânca-Costeşti este o măsură esenţială pentru a face faţă acestei situaţii critice şi pentru a asigura necesarul de apă pentru populaţie şi agricultură.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău