Warren Buffett: lăsați copiilor voștri bani, dar nu atât de mulți încât să nu facă nimic

02 Iul. 2021, 13:20
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
02 Iul. 2021, 13:20 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Warren Buffett a oferit jumătate din acțiunile sale din Berkshire Hathaway pentru cauze caritabile. În această săptămână, el a distribuit acțiuni de 4,1 miliarde de dolari către cinci fundații. Această nouă rundă de cadouri aduce donațiile sale totale la 41 de miliarde de dolari, a anunțat legendarul investitor într-o scrisoare adresată acționarilor publicată miercuri dimineață.

Cu toate că i-au mai rămas acțiuni în valoare de 100 de miliarde de dolari, CEO-ul Berkshire Hathaway, în vârstă de 90 de ani, nu intenționează să împartă cea mai mare parte a averii sale cu copiii săi. În schimb, el alege să doneze toate acțiunile sale din Berkshire sau 99% din averea sa.

Buffett încurajează alți oameni super-bogați să facă același lucru:

„Cea mai ușoară faptă din lume este să oferi bani care nu vor fi niciodată de vreun folos real pentru tine sau familia ta”, a scris el în recenta sa scrisoare a acționarilor.

„După ce am observat mai multe familii super-bogate, iată recomandarea mea: Lăsați copiiilor suficient pentru a putea face orice, dar nu suficient pentru a nu putea face nimic.”

„Cu cât vorbești mai mult despre bani, cu atât vor fi mai ușor vor veni”

Buffett a susținut de multă vreme convingerea că banii săi ar trebui să meargă în mare măsură spre caritate, mai degrabă decât spre copiii săi, și speră că copiii săi adulți „vor continua eforturi filantropice care implică atât bani cât și timp”.

Copiii săi nu vor fi lăsați cu mâinile goale, însă: fiecare dintre cei trei copii ai săi are o fundație de 2 miliarde de dolari finanțată de Buffett, a informat The Washington Post în 2014.O lecție cheie pe care o puteți lua din scrisoarea lui Buffett, indiferent de câți bani aveți, este că sinceritatea este utilă, spune Marguerita Cheng, planificator financiar certificat și cofondator și CEO al Blue Ocean Global Wealth din Gaithersburg, Maryland.

„Unii oameni cred că, dacă nu vorbesc despre bani, problema va dispărea”.

 

Realitatea Live

01 Apr. 2023, 07:16
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Apr. 2023, 07:16 // Actual //  Lupu Eduard

În prezent relațiile dintre Statele Unite și Rusia sunt la cel mai scăzut nivel de după sfârșitul Războiului Rece.

Dar de-a lungul secolelor, legăturile au fost mai strânse, dovadă că acum 156 de ani, Rusia a vândut Americii cu suma de 7,2 milioane de dolari, Alaska, tranzacție care este considerată de experți cea mai mare greșeală din istorie a Moscovei.

Pe 30 martie 1867. Statele Unite și Rusia au ajuns la un acord privind achiziționarea teritoriului de nord al Alaskăi, care cuprindea aproape 600.000 de mile pătrate, potrivit TVP World.

În 1866, guvernul rus a analizat oferta Statelor Unite de a cumpăra pământul din Alaska. William H. Seward, secretarul de stat al SUA, a mediat acordul în numele Washingtonului, în timp ce ministrul rus Edouard de Stoeckl a condus negocierile în numele Moscovei.

Cele două națiuni au ajuns la un acord la 30 martie 1867, prin care Statele Unite trebuia să plătească Rusiei suma de 7,2 milioane de dolari pentru Alaska.

Tranzacția a fost intermediată de Edouard de Stoeckl, care a primit un cec de 7,2 milioane de dolari. Tratatul de cesiune, care a fost semnat de țarul Alexandru al II-lea și a încheiat oficial înțelegerea de cumpărare a Alaska din Rusia.

Președintele Statelor Unite de atunci Andrew Johnson a semnat tratatul pe 28 mai, iar Senatul american a validat acordul pe 9 aprilie, iar Alaska a fost transferată oficial la Statele Unite pe 18 octombrie 1867. Această achiziție a pus capăt prezenței Rusiei în America de Nord și a asigurat accesul SUA la marginea nordică a Pacificului.

Statele Unite au cumpărat aproape 600.000 de mile pătrate cu mai puțin de 2 cenți pe acru, deși mulți politicieni de la Washington s-au opus achiziției.

Abia după marea goană a aurului din Klondike, Alaska a fost văzută de toți americanii ca o adăugare demnă la teritoriul american. În plus, locația strategică a terenului achiziționat dădea drept SUA la revendicările teritoriale din Arctica.
Importanța strategică a Alaska a fost în cele din urmă recunoscută în cel de-Al Doilea Război Mondial. Alaska a devenit stat la 3 ianuarie 1959.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău