Warren Buffett: lăsați copiilor voștri bani, dar nu atât de mulți încât să nu facă nimic

02 Iul. 2021, 13:20
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
02 Iul. 2021, 13:20 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Warren Buffett a oferit jumătate din acțiunile sale din Berkshire Hathaway pentru cauze caritabile. În această săptămână, el a distribuit acțiuni de 4,1 miliarde de dolari către cinci fundații. Această nouă rundă de cadouri aduce donațiile sale totale la 41 de miliarde de dolari, a anunțat legendarul investitor într-o scrisoare adresată acționarilor publicată miercuri dimineață.

Cu toate că i-au mai rămas acțiuni în valoare de 100 de miliarde de dolari, CEO-ul Berkshire Hathaway, în vârstă de 90 de ani, nu intenționează să împartă cea mai mare parte a averii sale cu copiii săi. În schimb, el alege să doneze toate acțiunile sale din Berkshire sau 99% din averea sa.

Buffett încurajează alți oameni super-bogați să facă același lucru:

„Cea mai ușoară faptă din lume este să oferi bani care nu vor fi niciodată de vreun folos real pentru tine sau familia ta”, a scris el în recenta sa scrisoare a acționarilor.

„După ce am observat mai multe familii super-bogate, iată recomandarea mea: Lăsați copiiilor suficient pentru a putea face orice, dar nu suficient pentru a nu putea face nimic.”

„Cu cât vorbești mai mult despre bani, cu atât vor fi mai ușor vor veni”

Buffett a susținut de multă vreme convingerea că banii săi ar trebui să meargă în mare măsură spre caritate, mai degrabă decât spre copiii săi, și speră că copiii săi adulți „vor continua eforturi filantropice care implică atât bani cât și timp”.

Copiii săi nu vor fi lăsați cu mâinile goale, însă: fiecare dintre cei trei copii ai săi are o fundație de 2 miliarde de dolari finanțată de Buffett, a informat The Washington Post în 2014.O lecție cheie pe care o puteți lua din scrisoarea lui Buffett, indiferent de câți bani aveți, este că sinceritatea este utilă, spune Marguerita Cheng, planificator financiar certificat și cofondator și CEO al Blue Ocean Global Wealth din Gaithersburg, Maryland.

„Unii oameni cred că, dacă nu vorbesc despre bani, problema va dispărea”.

 

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 18:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iul. 2021, 18:07 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției și ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, vine cu o primă reacție după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a confirmat reținerea acestuia. Conform ultimelor informații, Pînzari a fost reținut pentru 72 de ore.

Ofițerii nu trebuie jăliți, dar protejați. Și totuși, ar fi bine sa nu se grăbească nimeni și să mă ardă pe rug, sau să dea note activității mele. Există instituții de drept în acest Stat, care trebuie să-și facă treaba și să nu admită erori în astfel de acțiuni. Știam care sunt “bunele intenții” ale unor persoane interesate de acest caz și tocmai de asta, nu sunt surprins de nimic. Un lucru vreau să vă zic acum, eu răspund de fiecare acțiune a mea și sunt responsabil doar de ceea ce am făcut, nu de ceea ce “li se pare unora”. Astfel, pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis, se arată într-un mesaj publicat de Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook, car ar fi fost transmis prin intermediul familiei.

Reținerea lui Pînzari are loc în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, anunță PG.

„Astfel, în dimineața zilei de 30 iulie 2021, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul unui alt figurant pe dosar, care ocupa, la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul IGP al MAI. În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, figurantul a fost reținut și la moment, procurorii se află în fază de audiere propriu-zisă a bănuitului”, se arată în comunicatul PG.

Procurorii, în următoarele 48 sau, după caz, 72 de ore, urmează să se determine asupra calității procesuale ulterioare a persoanei în cauză, precum și asupra măsurii preventive.

„Pe dosar sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală. Pe parcurs, odată cu avansarea investigațiilor, procuratura va reveni cu noi detalii”, mai anunță PG.

PCCOCS amintește că dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală