Tesla este oficial „regatul” lui Elon Musk. Ce titlu are acum în companie miliardarul

15 Mart. 2021, 17:56
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Fetco Veronica
15 Mart. 2021, 17:56 // Au Bani //  Fetco Veronica

Tesla este acum oficial regatul lui Elon Musk. Elon Musk are acum titlul de „Technoking of Tesla”, ceea ce poate fi tradus ca „Tehnoregele Tesla”.

Tesla a dezvăluit schimbarea într-o declarație la Securities and Exchange Commission (SEC), fără a argumenta de ce Musk a ales acest titlu.

Miliardarul nu este singurul care va ieși în evidență cu cartea sa de vizită. Directorul financiar Zach Kirkhorn va fi acum cunoscut sub numele de „Stăpânul Monedei” al Tesla.

Titlul de „Master of Coin”  apare și în „Game of Thrones”, și aparține oficialului care se ocupă de tezaurul regal. Aceasta ar putea fi o referință la investiția Tesla de 1,5 miliarde de dolari în bitcoin care a zguduit piața criptomonedelor luna trecută.

Schimarea numelui nu pare să afecteze atribuțiile de zi cu zi ale lui Musk sau Kirkhorn, deoarece Tesla a spus că „își vor menține și funcțiile respective de director executiv și director financiar”. Aceste titluri neconvenționale seamănă cu ceva ce ar posta Elon Musk pe Twitter, pe lângă meme-uri și glume. Tesla chiar este tărâmul lui Musk și face ce vrea cu el.

Vestea vine la patru zile după ce un tribunal din Delaware a deschis un proces al unor investitori Tesla. Aceștia l-au acuzat pe Musk că a scăzut de unul singur prețul acțiunilor companiei, după ce acesta a postat pe Twitter mai multe mesaje, printre care „Prețul acțiunilor Tesla este prea mare”.

Realitatea Live

26 Iul. 2021, 16:04
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
26 Iul. 2021, 16:04 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Există o mulțime de superiahturi extrem de luxoase acolo și nu este de mirare că așteptările continuă să crească, cu caracteristici și mai ciudate care ne fac să ne minunăm de posibilitățile de astăzi. Una dintre cele mai interesante idei vine de la o companie de producție vizuală olandeză și un antreprenor german, care doresc să transforme un vechi portavion într-un mega-iaht super-premium.

Suntem obișnuiți să vedem portavioane în modul lor gata de luptă, cu avioane de luptă acerbe care așteaptă pe punte. Dacă, în loc de asta, am vedea o imagine complet diferită? Nu doar unul cu aspect liniștit, care invită pasagerii pentru relaxare totală și indulgență pură, ci și mai îndrăzneț de atât.

Olandezul Mitsi Studio a creat un concept extrem de mare – Noah Twins Carrier nu ar fi doar primul portavion din lume transformat într-un iaht, ci ar fi construit cu punți interschimbabile, chiar dintr-o fantezie asemănătoare unui film. După cum spune Studio, designul ar fi ca un cuțit elvețian, cu posibilitatea de a schimba între o pistă de aterizare și un teren de golf. Da, o bandă de aterizare ar mai fi acolo, dar pentru un elicopter și aerotaxi în loc de avioane de luptă. Și terenul de golf cu nouă găuri s-ar putea transforma și într-o pârtie de ski cu zăpadă artificială, pentru că de ce nu?

Proiectul ambițios nu este nou, dar recent s-a apropiat de a deveni realitate. Zenger relatează că Udo Stern, un antreprenor german care face parte, de asemenea, dintr-un proiect numit Inițiativa Düsseldorf, lucrează la obținerea investitorilor în proiect să își unească forțele și să cumpere un fost portavion care ar putea aduce la viață conceptul Noah Twins.

Numit Foch, acest venerabil portavion a servit în Marina franceză, din 1963 până în 2000. Al doilea din clasa Clemenceau, această navă de război are o lungime impresionantă de 165,5 metri și o lățime de 29,5 metri, ceea ce ar face este ideal pentru acest imens proiect inovator. După 2000, a fost achiziționat de Brazilia și redenumit Sao Paolo, înainte de a fi dezafectat aproape 10 ani mai târziu. Se pare că a fost achiziționat recent de o companie turcă și riscă să fie demontat.

Va reuși Foch să fie salvat și să înceapă o a doua viață, ca un iaht ultra-luxos? Este incert încă. Dar ideea de a reface navele de război și de a le oferi o nouă întrebuințare este cu siguranță una care ar trebui să decoleze.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală