TikTok limitează accesul pentru mass media afiliată statului

24 Mai 2024, 10:50
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Mai 2024, 10:50 // Actual //  Lupu Eduard

TikTok a spus că în primele patru luni ale anului 2024, a perturbat deja „15 operațiuni de influență și a eliminat 3.001 de conturi asociate” care au încercat să influențeze discursul politic, scrie nbcnews.com.

TikTok a anunțat joi că va limita și mai mult raza conturilor media afiliate la stat în afara țărilor lor de origine.

Platforma etichetează conturile mass-media afiliate statului sau organizațiile media care sunt supuse influenței sau controlului guvernelor lor. A început să adauge aceste declinări de răspundere în 2022, începând cu mass-media din Rusia, Ucraina și Belarus controlate de stat și extinzându-se ulterior în peste 40 de țări.

Restricțiile aplicate mass-media afiliate statului sunt menite să combată „operațiunile de influență sub acoperire”, a spus TikTok într-un comunicat de presă.

Anunțul vine pe fondul unui an electoral istoric, cu aproximativ 4 miliarde de oameni din 76 de țări, inclusiv SUA, votând pentru următorii lor lideri. Platforma a adunat aproximativ 170 de milioane de utilizatori americani.

În primele patru luni ale anului 2024, TikTok a declarat că a perturbat deja „15 operațiuni de influență și a eliminat 3.001 de conturi asociate” care au încercat să influențeze discursul politic, inclusiv informații despre alegeri.

Compania a declarat că a perturbat încercările de a influența alegerile prezidențiale din Indonezia de la începutul acestui an, precum și țintirea publicului din Marea Britanie prin conturi „care amplifică în mod artificial narațiunile despre discursul politic intern al Marii Britanii”.

„Ne concentrăm să ne asigurăm că comunitatea noastră de 170 de milioane de americani poate descoperi conținut original și de încredere și poate avea interacțiuni autentice pe TikTok”, a declarat Suzy Loftus, șeful departamentului de încredere și siguranță pentru securitatea datelor TikTok din SUA, într-un comunicat. „În acest an electoral critic, ne consolidăm și mai mult eforturile de a contracara în mod agresiv tentativele de influență și de a ne asigura că TikTok rămâne liber de manipularea externă.”

Conturile media afiliate la stat nu vor fi puse pe pagina „Pentru tine”, care este algoritmul TikTok care recomandă videoclipuri utilizatorilor. De asemenea, conturilor li se va interzice să facă publicitate pe piețele din afara țărilor lor de origine.

TikTok s-a confruntat cu un control intens din partea parlamentarilor care l-au numit o amenințare pentru securitatea națională. Aplicația este deținută de ByteDance, cu sediul la Beijing, despre care legislatorii se tem că ar putea oferi guvernului chinez acces la datele utilizatorilor americani. Aplicația se confruntă cu o interdicție în SUA dacă ByteDance nu vinde platforma unei companii americane. Președintele Joe Biden a semnat o lege în aprilie care impune ca ByteDance să vândă TikTok în termen de nouă luni sau să fie interzis.

Mișcarea a fost nepopulară printre mulți utilizatori TikTok, creatori și întreprinderi mici care se bazează pe aplicație pentru a ajunge la comunitățile și publicul lor. Mulți se temeau că o interdicție le va lua mijloacele de existență.

Fostul președinte Donald Trump, care candidează împotriva lui Biden în noiembrie, și-a inversat poziția cu privire la interzicerea TikTok în martie, după ce a încercat să interzică aplicația în 2020.

TikTok a dat în judecată guvernul SUA pentru proiectul de lege luna aceasta, declarând că a încălcat Primul Amendament. Un grup de opt creatori TikTok a urmat propriul proces împotriva guvernului, invocând și încălcări ale Primului Amendament.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

24 Iun. 2024, 17:04
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Iun. 2024, 17:04 // Actual //  Lupu Eduard

Casa familiei prinţesei Diana a fost scoasă la vânzare pentru prima dată în 22 de ani, la preţul de 10,95 milioane de lire sterline, adică aproape 13 milioane de euro, pe site-urile Whetherell şi Chestertons.

Casa, construită la începutul anilor 1980, a aparţinut contesei Raine Spencer, soacra lui Lady Di. Înaltă de patru etaje, aceasta este situată în Mayfair, Londra.

„Cu legăturile sale cu aristocraţia şi regalitatea, ne aşteptăm ca această casă să atragă un interes puternic din partea cumpărătorilor exigenţi din întreaga lume. Aceasta este o casă trofeu cu o istorie ilustră”, a declarat Danish Arif, şeful vânzărilor Mayfair la Chestertons, potrivit Cityam.

Casa de 430 de metri pătraţi are mai multe camere, inclusiv un hol de primire, o sală de recepţie, mai multe bucătării, un lounge, o bibliotecă, două dormitoare cu dressing-uri şi băi proprii, un apartament separat cu un lounge care se deschide pe o terasă orientată spre sud, un dormitor pentru oaspeţi şi locuinţe pentru personal. O scară duce la fiecare dintre cele patru etaje.

Potrivit agenţiei imobiliare Wetherell, casa are un DPE (diagnostic de performanţă energetică) de clasa E.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău