TikTok limitează accesul pentru mass media afiliată statului

24 Mai 2024, 10:50
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Mai 2024, 10:50 // Actual //  Lupu Eduard

TikTok a spus că în primele patru luni ale anului 2024, a perturbat deja „15 operațiuni de influență și a eliminat 3.001 de conturi asociate” care au încercat să influențeze discursul politic, scrie nbcnews.com.

TikTok a anunțat joi că va limita și mai mult raza conturilor media afiliate la stat în afara țărilor lor de origine.

Platforma etichetează conturile mass-media afiliate statului sau organizațiile media care sunt supuse influenței sau controlului guvernelor lor. A început să adauge aceste declinări de răspundere în 2022, începând cu mass-media din Rusia, Ucraina și Belarus controlate de stat și extinzându-se ulterior în peste 40 de țări.

Restricțiile aplicate mass-media afiliate statului sunt menite să combată „operațiunile de influență sub acoperire”, a spus TikTok într-un comunicat de presă.

Anunțul vine pe fondul unui an electoral istoric, cu aproximativ 4 miliarde de oameni din 76 de țări, inclusiv SUA, votând pentru următorii lor lideri. Platforma a adunat aproximativ 170 de milioane de utilizatori americani.

În primele patru luni ale anului 2024, TikTok a declarat că a perturbat deja „15 operațiuni de influență și a eliminat 3.001 de conturi asociate” care au încercat să influențeze discursul politic, inclusiv informații despre alegeri.

Compania a declarat că a perturbat încercările de a influența alegerile prezidențiale din Indonezia de la începutul acestui an, precum și țintirea publicului din Marea Britanie prin conturi „care amplifică în mod artificial narațiunile despre discursul politic intern al Marii Britanii”.

„Ne concentrăm să ne asigurăm că comunitatea noastră de 170 de milioane de americani poate descoperi conținut original și de încredere și poate avea interacțiuni autentice pe TikTok”, a declarat Suzy Loftus, șeful departamentului de încredere și siguranță pentru securitatea datelor TikTok din SUA, într-un comunicat. „În acest an electoral critic, ne consolidăm și mai mult eforturile de a contracara în mod agresiv tentativele de influență și de a ne asigura că TikTok rămâne liber de manipularea externă.”

Conturile media afiliate la stat nu vor fi puse pe pagina „Pentru tine”, care este algoritmul TikTok care recomandă videoclipuri utilizatorilor. De asemenea, conturilor li se va interzice să facă publicitate pe piețele din afara țărilor lor de origine.

TikTok s-a confruntat cu un control intens din partea parlamentarilor care l-au numit o amenințare pentru securitatea națională. Aplicația este deținută de ByteDance, cu sediul la Beijing, despre care legislatorii se tem că ar putea oferi guvernului chinez acces la datele utilizatorilor americani. Aplicația se confruntă cu o interdicție în SUA dacă ByteDance nu vinde platforma unei companii americane. Președintele Joe Biden a semnat o lege în aprilie care impune ca ByteDance să vândă TikTok în termen de nouă luni sau să fie interzis.

Mișcarea a fost nepopulară printre mulți utilizatori TikTok, creatori și întreprinderi mici care se bazează pe aplicație pentru a ajunge la comunitățile și publicul lor. Mulți se temeau că o interdicție le va lua mijloacele de existență.

Fostul președinte Donald Trump, care candidează împotriva lui Biden în noiembrie, și-a inversat poziția cu privire la interzicerea TikTok în martie, după ce a încercat să interzică aplicația în 2020.

TikTok a dat în judecată guvernul SUA pentru proiectul de lege luna aceasta, declarând că a încălcat Primul Amendament. Un grup de opt creatori TikTok a urmat propriul proces împotriva guvernului, invocând și încălcări ale Primului Amendament.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

15 Iun. 2024, 13:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Iun. 2024, 13:46 // Actual //  Lupu Eduard

Un studiu recent realizat de publicaţia britanică MoneyWeek a scos la iveală care sunt cele mai scumpe destinaţii turistice pentru o escală de 24 de ore.

Într-un studiu realizat de publicaţia britanică MoneyWeek în colaborare cu o agenţie de turism, au fost analizate costurile pentru o zi şi o noapte în diverse oraşe turistice din lume. S-au luat în calcul preţurile pentru cazare la hotel, transport local, masă şi activităţi recreative.

Deloc surprinzător, cel mai scump oraş străin în care să mergi în vacanţă este New York, cu o medie de 645 de euro de persoană pentru o singură noapte. New York-ul se află în fruntea listei în mare parte datorită monumentelor sale, cum ar fi Statuia Libertăţii şi Empire State Building, şi a locurilor de neratat, precum Times Square şi Central Park. O vizită la aceste diverse monumente costă în jur de 169 de euro. O zi întreagă de mâncare costă 47 de euro, transportul public costă 45 de euro, iar o noapte de cazare costă în jur de 328 de euro.

Capitala Franţei este al doilea cel mai scump oraş din lume. Pentru o zi şi o noapte, va trebui să cheltuiţi la Paris în jur de 522 de euro. Înseamnă o medie de aproximativ 307 euro pentru o noapte la hotel, 22 de euro pentru transportul în comun, 42 de euro pentru mâncare şi 79 de euro pentru vizitarea diferitelor monumente şi muzee, etc.

Destinaţie foarte populară în ultimii ani, Dubai ocupă locul al treilea în clasament, cu aproximativ 436 de euro pentru o excursie de o zi şi o noapte. Deşi costul pe noapte este mai ridicat decât la Paris (319 euro în medie), principalul oraş din Emiratele Arabe Unite se poate lăuda cu un transport în comun foarte ieftin (12 euro), la fel ca şi preţul numeroaselor activităţi oferite (18 euro).

Pe locul patru se află capitala britanică, Londra. Pentru a petrece o zi şi o noapte în oraşul lui Big Ben, va trebui să cheltuiţi în medie 432 de euro, din care 291 de euro pentru hotel, 30 de euro pentru metrou, 38 de euro pentru activităţi şi 40 de euro pentru mâncare.

Şi tot o altă capitală europeană este cea care completează această listă a celor mai scumpe oraşe din lume pentru o noapte. Pentru a petrece o zi şi o noapte la Roma, va trebui să plătiţi în medie 359 de euro. În detaliu, asta înseamnă 180 de euro pe noapte, 22 de euro pentru transport, 48 de euro pentru mâncare şi 37 de euro pentru activităţi locale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău