TOP 5! Destinații de vizitat cel puțin o dată în viață

08 Iul. 2021, 12:09
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
08 Iul. 2021, 12:09 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

După ce o perioadă îndelungată am renunțat la călătorii, acum a venit timpul să vă permiteți vacanțe de neuitat în locații neobișnuite. Iată câteva destinații pe care să nu le ratezi în vara acestui an sau vara viitoare.

Napa Valley, California

Napa este o destinație de călătorie care merită a fi vizitată cel puțin o dată în viață, și în același timp un loc unde veți dori să reveniți în fiecare an. Aici veți descoperi hoteluri, restaurante și vinării din cele mai deosebite.

Paterson, Africa de Sud

Pentru un safari din Africa de Sud, spre deosebire de oricare altul, abateți-vă de la clasica excursie în Parcul Național Kruger pentru a căuta în schimb o rezervație privată de joc, care face experiența faunei sălbatice mai intimă și profund impactantă. Rezervația de jocuri private Shamwari, din Paterson, Africa de Sud, oferă zilnic două unități de joc, aducând oaspeții în căutarea celor cinci mari (rinoceri negri, lei, leoparzi, elefanți și bivoli Cape). Aceste animale sunt de fapt native din țara pe care se află rezervația. Ca victimă a colonizării, animalele au părăsit zona, dar au fost reintroduse etic când a fost înființată rezerva privată în 1990. Shamwari Private Game Reserve găzduiește opt cabane de lux – și numai oaspeții fiecărei cabane au voie să facă safari aici. Cea mai nouă cabană, Sindile, este de cinci stele glamping la cele mai bune – camerele oferă bazine și vedere la câmpii, unde puteți vedea girafe păscând de pe balconul întins.

Loire Valley, Franța

O călătorie de o oră cu trenul te îndepărtează de Paris până la marginea de nord a Pays de la Loire, unde vei găsi un castel care a fost odinioară sub proprietatea unui baron și a unei baroane reale. Hotelul Château du Grand Lucé a fost deschis publicului în 2019, dar proprietatea datează din 1760 și este plină de statui date moșiei lui Ludovic al XV-lea. În timp ce Valea Loarei este cunoscută pentru cramele sale, această călătorie se referă la viața castelului, la mersul cu bicicleta și la picnic în Jardin Exotique, plină de flori, și la explorarea orășelului înconjurător pitoresc Grand Lucé.

Perez Zeledon, Costa Rica

În timp ce alții pot fi tentați de stațiunile de pe plajă din Costa Rica, evitați punctele fierbinți turistice aglomerate și fugiți la Perez Zeledon, Costa Rica. Cu peste 150 de acri de peisaj natural curat, veți avea multe de explorat, inclusiv o fermă de cafea, un sat tribal îndepărtat și o pădure tropicală luxuriantă. Hacienda AltaGracia, o nouă stațiune din colecția Auberge Resorts, este poarta de acces spre paradis și se deschide la sfârșitul anului 2021. Luați totul în mod caballista, călare și bucurați-vă de desayuno lângă râu în fiecare dimineață.

Sardinia, Italia

Poate că cea mai râvnită destinație de plajă din Italia (și cu siguranță cea mai împânzită de stele), Sardinia găzduiește plaje fascinante cu nisip alb, cu ape strălucitoare turcoaz și o abundență de stațiuni de lux perfecte pentru o întoarcere triumfătoare la călătorii. Baglioni Resort Sardinia tocmai a fost deschis în iunie 2021 și este amplasat într-o frumoasă rezervație marină, în timp ce Hotelul Pitrizza oferă vile de nivel superior care asigură seninătate și intimitate. În cele din urmă, asigurați-vă că vă uitați în Hotelul Cala di Volpe pentru o experiență de lux clasică de văzut și de văzut pe Costa Smeralda – proprietatea a fost recent renovată și găzduiește renumitul restaurant al bucătarului Nobuyuki Matsuhisa.

 

Realitatea Live

01 Iun. 2023, 10:05
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Iun. 2023, 10:05 // Actual //  Lupu Eduard

Președintele Ukrzaliznytsia, Evghenii Liașcenko a semnat cu directorul CFM, Oleg Tofilat memorandumul de reabilitarea a căilor ferate din Republica Moldova, potrivit Ministerul pentru Comunități, Teritorii și Dezvoltare a Infrastructurii de la Kiev.

Este vorba de un segment de 400 de km – Vâlcineț — Ocnița — Bălți — Ungheni — Chișinău — Căinari. Calea ferată va fi reabilitată până la sfârșitul anului 2024.

„Refacerea acestui tronson este un pas important pentru consolidarea logisticii feroviare pe direcția Dunăre. Datorită coridorului feroviar Vâlcineț – Căinari, exportatorii ucraineni își vor putea exporta cerealele prin portul de la Reni. Acesta este unul dintre elementele importante ale dezvoltării logisticii de export în Basarabia”, a subliniat viceprim-ministrul pentru Reconstrucție Oleksandr Kubrakov.

Feroviarii ucraineni și moldoveni au deja experiență de parteneriat de succes în proiecte de infrastructură la scară largă. La începutul lunii aprilie, punctul de trecere a frontierei Serpneve-1 — Basarabeasca a devenit operațional. Acest lucru a făcut posibilă începerea transportului de marfă pe tronsonul Berezyne-Basarabeasca, la restaurarea căreia au participat lucrători feroviari ucraineni. Totodată, lucrările au fost finalizate în timp record, în doar două luni.

Proiectul de reconstrucție a tronsonului de cale ferată Vâlcineț — Căinari a fost elaborat de angajații feroviari din Moldova în cadrul inițiativei „Drumuri ale Solidarității”, care este susținută de Comisia Europeană și presupune dezvoltarea a rutelor logistice alternative, în special pentru exportul de produse agricole din Ucraina.

Potrivit lui Oleg Tofilat, Ucraina dispune de echipamentele necesare și de angajați cu înaltă calificare, capabili să implementeze rapid și eficient proiecte de infrastructură de orice complexitate. După reconstrucția gării, capacitatea de transport pe calea ferată moldovenească va crește, viteza trenurilor va fi mai mare și calitatea transportului de mărfuri se va îmbunătăți.

Proiectul va fi implementat pe cheltuiala partenerilor și a instituțiilor financiare internaționale. 32 de milioane de euro vor fi transferați în Moldova, iar apoi direcționați către „Ukrzaliznytsia” pentru refacerea coridorului feroviar.

Ucraina și Moldova sunt membre ale Rețelei Transeuropene de Transport (TEN-T), care se construiește sub auspiciile Uniunii Europene. Scopul său este de a conecta Europa de la vest la est și de la nord la sud cu o rețea de drumuri, căi ferate, aeroporturi și căi navigabile.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău