TOP 5! Destinații de vizitat cel puțin o dată în viață

08 Iul. 2021, 12:09
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
08 Iul. 2021, 12:09 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

După ce o perioadă îndelungată am renunțat la călătorii, acum a venit timpul să vă permiteți vacanțe de neuitat în locații neobișnuite. Iată câteva destinații pe care să nu le ratezi în vara acestui an sau vara viitoare.

Napa Valley, California

Napa este o destinație de călătorie care merită a fi vizitată cel puțin o dată în viață, și în același timp un loc unde veți dori să reveniți în fiecare an. Aici veți descoperi hoteluri, restaurante și vinării din cele mai deosebite.

Paterson, Africa de Sud

Pentru un safari din Africa de Sud, spre deosebire de oricare altul, abateți-vă de la clasica excursie în Parcul Național Kruger pentru a căuta în schimb o rezervație privată de joc, care face experiența faunei sălbatice mai intimă și profund impactantă. Rezervația de jocuri private Shamwari, din Paterson, Africa de Sud, oferă zilnic două unități de joc, aducând oaspeții în căutarea celor cinci mari (rinoceri negri, lei, leoparzi, elefanți și bivoli Cape). Aceste animale sunt de fapt native din țara pe care se află rezervația. Ca victimă a colonizării, animalele au părăsit zona, dar au fost reintroduse etic când a fost înființată rezerva privată în 1990. Shamwari Private Game Reserve găzduiește opt cabane de lux – și numai oaspeții fiecărei cabane au voie să facă safari aici. Cea mai nouă cabană, Sindile, este de cinci stele glamping la cele mai bune – camerele oferă bazine și vedere la câmpii, unde puteți vedea girafe păscând de pe balconul întins.

Loire Valley, Franța

O călătorie de o oră cu trenul te îndepărtează de Paris până la marginea de nord a Pays de la Loire, unde vei găsi un castel care a fost odinioară sub proprietatea unui baron și a unei baroane reale. Hotelul Château du Grand Lucé a fost deschis publicului în 2019, dar proprietatea datează din 1760 și este plină de statui date moșiei lui Ludovic al XV-lea. În timp ce Valea Loarei este cunoscută pentru cramele sale, această călătorie se referă la viața castelului, la mersul cu bicicleta și la picnic în Jardin Exotique, plină de flori, și la explorarea orășelului înconjurător pitoresc Grand Lucé.

Perez Zeledon, Costa Rica

În timp ce alții pot fi tentați de stațiunile de pe plajă din Costa Rica, evitați punctele fierbinți turistice aglomerate și fugiți la Perez Zeledon, Costa Rica. Cu peste 150 de acri de peisaj natural curat, veți avea multe de explorat, inclusiv o fermă de cafea, un sat tribal îndepărtat și o pădure tropicală luxuriantă. Hacienda AltaGracia, o nouă stațiune din colecția Auberge Resorts, este poarta de acces spre paradis și se deschide la sfârșitul anului 2021. Luați totul în mod caballista, călare și bucurați-vă de desayuno lângă râu în fiecare dimineață.

Sardinia, Italia

Poate că cea mai râvnită destinație de plajă din Italia (și cu siguranță cea mai împânzită de stele), Sardinia găzduiește plaje fascinante cu nisip alb, cu ape strălucitoare turcoaz și o abundență de stațiuni de lux perfecte pentru o întoarcere triumfătoare la călătorii. Baglioni Resort Sardinia tocmai a fost deschis în iunie 2021 și este amplasat într-o frumoasă rezervație marină, în timp ce Hotelul Pitrizza oferă vile de nivel superior care asigură seninătate și intimitate. În cele din urmă, asigurați-vă că vă uitați în Hotelul Cala di Volpe pentru o experiență de lux clasică de văzut și de văzut pe Costa Smeralda – proprietatea a fost recent renovată și găzduiește renumitul restaurant al bucătarului Nobuyuki Matsuhisa.

 

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 18:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iul. 2021, 18:07 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției și ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, vine cu o primă reacție după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a confirmat reținerea acestuia. Conform ultimelor informații, Pînzari a fost reținut pentru 72 de ore.

Ofițerii nu trebuie jăliți, dar protejați. Și totuși, ar fi bine sa nu se grăbească nimeni și să mă ardă pe rug, sau să dea note activității mele. Există instituții de drept în acest Stat, care trebuie să-și facă treaba și să nu admită erori în astfel de acțiuni. Știam care sunt “bunele intenții” ale unor persoane interesate de acest caz și tocmai de asta, nu sunt surprins de nimic. Un lucru vreau să vă zic acum, eu răspund de fiecare acțiune a mea și sunt responsabil doar de ceea ce am făcut, nu de ceea ce “li se pare unora”. Astfel, pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis, se arată într-un mesaj publicat de Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook, car ar fi fost transmis prin intermediul familiei.

Reținerea lui Pînzari are loc în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, anunță PG.

„Astfel, în dimineața zilei de 30 iulie 2021, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul unui alt figurant pe dosar, care ocupa, la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul IGP al MAI. În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, figurantul a fost reținut și la moment, procurorii se află în fază de audiere propriu-zisă a bănuitului”, se arată în comunicatul PG.

Procurorii, în următoarele 48 sau, după caz, 72 de ore, urmează să se determine asupra calității procesuale ulterioare a persoanei în cauză, precum și asupra măsurii preventive.

„Pe dosar sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală. Pe parcurs, odată cu avansarea investigațiilor, procuratura va reveni cu noi detalii”, mai anunță PG.

PCCOCS amintește că dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală