TOP 5! Destinații de vizitat cel puțin o dată în viață

08 Iul. 2021, 12:09
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
08 Iul. 2021, 12:09 // Au Bani //  MD Bani

După ce o perioadă îndelungată am renunțat la călătorii, acum a venit timpul să vă permiteți vacanțe de neuitat în locații neobișnuite. Iată câteva destinații pe care să nu le ratezi în vara acestui an sau vara viitoare.

Napa Valley, California

Napa este o destinație de călătorie care merită a fi vizitată cel puțin o dată în viață, și în același timp un loc unde veți dori să reveniți în fiecare an. Aici veți descoperi hoteluri, restaurante și vinării din cele mai deosebite.

Paterson, Africa de Sud

Pentru un safari din Africa de Sud, spre deosebire de oricare altul, abateți-vă de la clasica excursie în Parcul Național Kruger pentru a căuta în schimb o rezervație privată de joc, care face experiența faunei sălbatice mai intimă și profund impactantă. Rezervația de jocuri private Shamwari, din Paterson, Africa de Sud, oferă zilnic două unități de joc, aducând oaspeții în căutarea celor cinci mari (rinoceri negri, lei, leoparzi, elefanți și bivoli Cape). Aceste animale sunt de fapt native din țara pe care se află rezervația. Ca victimă a colonizării, animalele au părăsit zona, dar au fost reintroduse etic când a fost înființată rezerva privată în 1990. Shamwari Private Game Reserve găzduiește opt cabane de lux – și numai oaspeții fiecărei cabane au voie să facă safari aici. Cea mai nouă cabană, Sindile, este de cinci stele glamping la cele mai bune – camerele oferă bazine și vedere la câmpii, unde puteți vedea girafe păscând de pe balconul întins.

Loire Valley, Franța

O călătorie de o oră cu trenul te îndepărtează de Paris până la marginea de nord a Pays de la Loire, unde vei găsi un castel care a fost odinioară sub proprietatea unui baron și a unei baroane reale. Hotelul Château du Grand Lucé a fost deschis publicului în 2019, dar proprietatea datează din 1760 și este plină de statui date moșiei lui Ludovic al XV-lea. În timp ce Valea Loarei este cunoscută pentru cramele sale, această călătorie se referă la viața castelului, la mersul cu bicicleta și la picnic în Jardin Exotique, plină de flori, și la explorarea orășelului înconjurător pitoresc Grand Lucé.

Perez Zeledon, Costa Rica

În timp ce alții pot fi tentați de stațiunile de pe plajă din Costa Rica, evitați punctele fierbinți turistice aglomerate și fugiți la Perez Zeledon, Costa Rica. Cu peste 150 de acri de peisaj natural curat, veți avea multe de explorat, inclusiv o fermă de cafea, un sat tribal îndepărtat și o pădure tropicală luxuriantă. Hacienda AltaGracia, o nouă stațiune din colecția Auberge Resorts, este poarta de acces spre paradis și se deschide la sfârșitul anului 2021. Luați totul în mod caballista, călare și bucurați-vă de desayuno lângă râu în fiecare dimineață.

Sardinia, Italia

Poate că cea mai râvnită destinație de plajă din Italia (și cu siguranță cea mai împânzită de stele), Sardinia găzduiește plaje fascinante cu nisip alb, cu ape strălucitoare turcoaz și o abundență de stațiuni de lux perfecte pentru o întoarcere triumfătoare la călătorii. Baglioni Resort Sardinia tocmai a fost deschis în iunie 2021 și este amplasat într-o frumoasă rezervație marină, în timp ce Hotelul Pitrizza oferă vile de nivel superior care asigură seninătate și intimitate. În cele din urmă, asigurați-vă că vă uitați în Hotelul Cala di Volpe pentru o experiență de lux clasică de văzut și de văzut pe Costa Smeralda – proprietatea a fost recent renovată și găzduiește renumitul restaurant al bucătarului Nobuyuki Matsuhisa.

 

Realitatea Live

28 Mai 2024, 12:02
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mai 2024, 12:02 // Actual //  Lupu Eduard

Astăzi, premierul Dorin Recean a anunțat în cadrul unei conferințe de presă o serie de modificări și extinderi ale programului „Prima Casă Plus”, menite să crească accesibilitatea și atractivitatea acestuia pentru un număr mai mare de beneficiari.

Principalele modificări anunțate includ:

  1. Extinderea listei de beneficiari: Programul va fi acum accesibil și pentru profesiile libere, cum ar fi avocații, executorii judecătorești, mediatorii, taximetriștii și artiștii, oferind oportunitatea de a beneficia de credite preferențiale oricui poate demonstra un venit.
  2. Creșterea plafonului de creditare: Limita maximă a creditului a fost majorată de la 1 milion de lei la 2,5 milioane de lei, pentru a răspunde mai bine nevoilor familiilor și tinerilor în căutarea unor condiții de trai mai bune.
  3. Majorarea cotei de garantare de către stat: Cota de garantare a creditului de către stat a fost mărită de la 50% la 70% pentru locuințele cumpărate în afara Chișinăului, încurajând astfel achiziția de imobile în afara capitalei și reducând presiunea prețurilor din Chișinău. Pentru locuințele din Chișinău date în exploatare cu până la 10 ani înainte de depunerea cererii, cota de garantare va crește de la 50% la 65%.
  4. Extinderea duratei creditului: Durata maximă a creditului a fost extinsă de la 25 la 30 de ani, oferind o perioadă mai lungă pentru rambursarea creditului.
  5. Simplificarea procedurilor: Procedurile de accesare a programului vor fi digitalizate, eliminându-se astfel o serie de certificate solicitate de la Agenția Servicii Publici, simplificând astfel procesul pentru cetățeni.

Premierul Recean a subliniat că programul va fi disponibil cetățenilor începând cu luna iulie 2024, timp în care guvernul va finaliza toate procesele necesare pentru implementare. De asemenea, a menționat că pentru beneficiarii actuali ai programului „Prima Casă”, va exista posibilitatea de reacreditare sau schimbare a creditorului, facilitând trecerea de la o bancă la alta și ajustarea condițiilor de creditare.

În plus, cei care dețin locuințe de până la 50 de metri pătrați vor putea aplica pentru locuințe mai mari prin programul „Prima Casă Plus”.

Potrivit datelor recente, Programul „Prima Casă” din Republica Moldova a înregistrat o scădere semnificativă a atractivității sale în 2023, devenind problematic din cauza condițiilor birocratice și a limitelor de cost impuse de bănci.

Anul trecut, doar 60 de credite au fost acordate prin acest program, iar principalul motiv invocat este birocrația excesivă în procesul de acordare a creditelor. Mulți aplicanți consideră acum că obținerea unui împrumut simplu pentru achiziționarea unei locuințe este o opțiune mai atractivă decât a face față cerințelor și întârzierilor asociate cu Programul „Prima Casă”.

O altă problemă majoră este plafonul maxim al costului locuinței impus de bănci, care nu trebuie să depășească un milion de lei. Această sumă, echivalentă cu puțin peste 50.000 de euro, nu mai reflectă realitatea pieței imobiliare. În orașe precum Chișinău, prețurile locuințelor au crescut semnificativ, depășind cu mult limita impusă de program.

În plus, majorările bruste ale dobânzilor în 2022 au provocat creșteri substanțiale ale ratelor lunare pentru beneficiarii „Prima Casă”, generând nemulțumiri și proteste în rândul acestora. Guvernul a intervenit plafonând marja maximă aplicată de bănci la trei procente și compensând parțial creșterea dobânzilor.

Lansat în 2018 de liderul PD Vlad Plahotniuc, Programul „Prima Casă” a cunoscut inițial o creștere rapidă în popularitate, atingând un vârf în 2019, când au fost acordate peste 2.700 de credite. Cu toate acestea, pandemia a afectat cererea în 2020, iar în 2022 numărul de credite acordate a scăzut drastic.

În 2023, programul a devenit din ce în ce mai puțin eficient, generând discuții despre necesitatea reformării sau chiar eliminării acestuia. Până în prezent, Programul „Prima Casă” a facilitat achiziționarea a puțin peste 8.200 de apartamente și case în valoare de patru miliarde și jumătate de lei.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău