(FOTO) Vacanță de neuitat pentru vara 2021! 10 plaje suberbe din Costa Rica unde te vei simți în paradis

07 Iul. 2021, 13:47
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
07 Iul. 2021, 13:47 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Costa Rica este recunoscută pentru plajele sale unde te simți în natură, pentru locurile neatinse de mâna omului, pentru plaje protejate de parcuri naționale. Blogerița Anca din România călătorește de aproape un an de zile în jurul lumii și are un job full-time, la care lucrează de la distanță. Ea recomandă 10 plaje din Costa Rica unde o să te simți aproape de natură.

Manuel Antonio 

Cel mai frumos parc național de la Oceanul Pacific e Manuel Antonio, o zonă verde întinsă în care poți vedea leneși, maimuțe și te poți odihni pe o plajă splendidă în care, dacă ajungi  dimineața devreme înaintea celorlalți turiști, te crezi, pe bună dreptate, în paradis!

Uvita

Tot la Pacific e și Marino Ballena, un parc național cu o peninsulă care la reflux are o formă de coadă de balenă. Plaja e virgină, lungă, cu nisip fin și valuri năzdrăvane – te poți plimba câțiva kilometri dintr-o parte în alta, iar dacă mergi suficient de departe vei constata că ai plaja doar pentru tine: doar tu și o mulțime de crabi roz care aleargă pe nisip cu viteză maximă, de parcă își iau zborul.

Dominical și Dominicalito 

Două plaje la Pacific, iubite de surferi, dar și de cei curioși, așa ca mine, care o iau pe jos de pe o plajă pe alta doar de dragul unei plimbări. Am mers pe malul oceanului, prin pădurea tropicală, am traversat un pârâu și în cele din urmă am ajuns la Dominicalito, plajă mai mică cu stânci aruncate în ocean și un mic colțișor cu o bancă lungă unde poți medita la frumusețea sezonului ploios.

Playa Cocles

Dacă e să alegeți un singur loc de la Marea Caraibelor din Costa Rica, mergeți în Puerto Viejo, un sătuc cu câteva plaje frumoase la mică distanță. Pentru mine cea mai reușită zi de acolo a fost o plimbare de 8 kilometri pe malul mării de la Playa Punta Uva – Playa Chiquita – Playa Cocles și înapoi în Puerto Viejo. Doar plaje cu nisip fin, pădure tropicală și ploaie fină. Playa Cocles e cea mai frumoasă, are o mică stâncă împădurită care se înalță din mare și pe lângă care se aventurează surferii.

Manzanillo 

Aproape de granița cu Panama, la Marea Caraibelor, e un sătuc liniștit în care poți dormi la un hotel la câțiva metri de plajă, în sunetul valurilor. Și acolo este un parc național care se poate vizita gratuit, cu câteva plaje cochete și un mirador care-ți încântă ochii.

Playa Negra

Cea mai apropiată plajă de Puerto Viejo, în afară de cea din localitate, este Playa Negra, cu nisip negru antracit, fundal perfect pentru cele mai reușite poze din Costa Rica. Plaja e lungă și primitoare, iar cel mai bun loc de înotat e chiar în capătul dinspre Puerto Viejo, lângă o platformă metalică unde învățăceii exersează echilibrul pe planșa de surfing.

Cahuita 

La Marea Caraibelor poți să iei la rând toate localitățile de acolo și garantat vei găsi plaje frumoase de explorat. Cahuita are un parc național cu maimuțe, leneși și ratoni și trasee prin pădure care se termină într-o ”playa sin salida” în capătul peninsulei, unde toate drumurile se sfârșesc și trebuie să o iei de la capăt.

Jaco 

O plajă la Pacific ceva mai comercială decât cele de mai sus, dar cu avantajul de a fi cea mai apropiată de San Jose, capitala țării. Pentru cei care nu mai au răbdare și vor să facă o baie la câteva ore după ce au aterizat în Costa Rica, Jaco este o destinație bună pentru a te familiariza cu atmosfera de chill & relaxare de acolo.

Quepos 

Unele plaje nu sunt mari atracții turistice, dar au un vibe local pe care nu îl regăsești în altă parte. Pe plaja din Quepos se ajunge cu un mic ferry care face o traversare de un minut până în acest sat adormit, construit chiar pe plajă, printre palmieri aplecați de vânt.

Puerto Limon 

Pentru un port uitat de lume, Puerto Limon are o mică plajă cochetă pe care localnicii o ignoră cu desăvârșire și preferă să piardă timpul uitându-se la ea de departe. Păcat, căci dacă intri în apă ești imediat vizitat de niște pești argintii cu aripioare ondulate care te inspectează cu multă curiozitate, fără să se plictisească vreo clipă.

Realitatea Live

29 Iul. 2021, 17:55
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
29 Iul. 2021, 17:55 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

O femeie din Germania a purtat un bilet de loterie câștigător în poșetă săptămâni întregi, fără să-și dea seama că valorează aproape 33 de milioane de euro, scrie ITV.

În vârstă de 45 de ani, femeia a fost singurul câștigător al unei trageri la sorți pe 9 iunie, după ce a ghicit corect șapte câmpuri pe un bilet de loterie german, a spus Lotto Bayern. Compania a declarat că suma este a doua cea mai mare plătită vreodată în istoria sa de 75 de ani.

Aceasta a citat-o pe femeia care nu a fost numită, spunând:

„Încă mă ia amețeala când mă gândesc că am purtat neglijent aproape 33 de milioane de euro în poșetă timp de câteva săptămâni”.

Ea și-a descoperit norocul doar când a jucat din nou la loterie.

Femeia spune că aceasta este o sumă suficientă pentru familia sa și spune că nu mai intenționează să participe la loterie.

Cu acești bani femeia spune că va încerca să adopte un mod sănătos de viață și vrea să facă ceva mai mult pentru mediul înconjurător.

„Și când spun asta, mă refer la mâncare sănătoasă, activitate fizică, exerciții în natură. Și ne dorim foarte mult să ne construim o casă verde cu o grădină naturală”, a adăugat femeia.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală