Inițiativa socială lansată de Marcu Backery, oferă pâine gratuită oamenilor nevoiași. „Lumea se ține pe fapte bune”

08 Iul. 2021, 12:33
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
08 Iul. 2021, 12:33 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Brutaria Marcu Bakery din Peresecina, de pe traseul național R6, care duce spre Orheiul Vechi, a inițiat a lansat o inițiativă socială prin care oferă pâine gratuită persoanelor care nu au destule resurse financiare. Astfel, la intrare în brutărie sunt pregătite câteva boxe unde este aranjată pâinea pentru cei nevoiași cu inscripția „În dar pentru voi scumpi părinți și bunici.”

„Am făcut această brutărie ca să aibă acces oricine dorește. Chiar și asortimentul a fost gândit ca să fie accesibil pentru fiecare. Însă mulți nu îndrăznesc să ne calce pragul crezând că nu face față financiar.”

Proprietarii spun că chiar și denumirea brutăriei „Marcu Backery” provine de la sfântul și evanghelistul Marcu, care oferea pâine celor sărmani.

Foto: Facebook/ Doina Cernavca

Această idee a luat naștere cu mult timp în urmă și deja este în aplicare.

Am zis că este o faptă nobilă să poți face asta și într-o zi o să o facem și noi. Am proiectat boxa, pentru că pâinea să ajungă la toți. Rămânem mulțumiți atunci când vedem că bunicuțele iau pâine și își fac semnul crucii și o sărută”, a spus un reprezentat al brutăriei.

Totuși, reprezentanții brutăriei spun că există și persoane tinere care iau pâine din locurile speciale amenajate, fapt ce îi întristează.

„Ne întristează când unele persoane în floarea vârstei își umplu mașina cu pâine din boxă.” 

Inițiativa este susținută și de clienții brutăriei.

„Ne mândrim cu consumatorii noștri care cumpără pâine și o pun în boxă sau achită ca noi să avem grijă să suplinim când este necesar.”

Proprietarii brutăriei suțin că lumea se ține pe oameni buni și fapte bune, iar pentru a ajuta pe cineva este nevoie doar de dorință.

„În dar pentru voi, scumpi părinți și bunici! Cu drag Marcu Backery!”

 

Foto: Facebook/ Doina Cernavca

Inițiativa va dura atâta timp cât va avea posibilitatea brutăria.

Realitatea Live

07 Dec. 2022, 17:27
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Dec. 2022, 17:27 // Actual //  Lupu Eduard

Guvernul alocă mai puțini bani la ministerul Infrastructurii, dar și cel al Agriculturii. Informațiile se regăsesc în proiectul de Lege a Bugetului pentru anul 2023, aprobat de cabinetul de miniștri. 

Cel mai mult s-a tăiat la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, condus de Andrei Spînu – 1,5 miliarde lei. Astfel, dacă în 2022, bugetul acestui minister era de 6,1 miliarde lei, pentru 2023 este prevăzut un buget de 4,6 miliarde lei, scrie realitatea.md.

Ministerul Economiei, în fruntea căruia se află Dumitru Alaiba, a pierdut 574 de milioane de lei, comparativ cu anul trecut. Astfel, de la un buget de 827 223 700 lei, cât a fost anul trecut, s-a redus până la 252 939 900 lei.

Veste proastă și pentru agricultori, bugetul ministerului de resort a scăzut cu 550 milioane lei, asta chiar dacă acest an a fost unul secetos, iar scumpirea carburanților și a inputurilor le-a dat mari bătăi de cap fermierilor. Astfel, bugetul ministerului Agriculturii în 2023 va fi de 2,2 miliarde de lei, în comparație cu 2,7 miliarde în anul 2022.

Bugetul ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene a fost diminuat cu 139 de milioane de lei și va fi de peste jumătate de miliard. Totodată, ministerul Mediului va fi redus cu 37 de milioane de lei, până la 561 712 700 lei.

Proiectul Legii Bugetului de stat pentru anul 2023 prevede venituri de 64,9 miliarde de lei și cheltuieli de 83,2 de miliarde de lei. Deficitul bugetar anul viitor va fi de peste 18,3 miliarde de lei sau 6% din PIB.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău